-
Mobilarena
iPhone X termékismertető és GY.I.K.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gigicuci
senior tag
Nem tudom, erről a PWM-ről idáig nem is hallottam, csak elképzeltem ahogy kihozom a negyedmillás telefont és belekáprázik a szemem...
A sima 7-est már valahogy kicsinek érzem, a 8 plus nekem a mérete miatt határeset, az X-re nincs ennyi pénzem+most a PWM kompatibilitás is felmerült, úgyhogy kizárásos alapon a 6.1-es LCD-t fogom választani.
-
mugencivic
tag
Tudom ajánlani, szerintem egy csoda, tényleg. (Mármint a képe, a WebOS-től én nem vagyok annyira oda, de bőven kárpótol a képminőség.) Az első pár nap csak 4K/HDR demó nézés YouTube-on és folyamatos bokalef*sás.
Ha úgy nézzük, egy ilyen X meg hasonló telefon árához képest még csak nem is drága.
-
mugencivic
tag
Örülök, hogy másnak is mond valamit amit írtam.
Ha már a részletekbe mentem... próbáltam utánanézni pont az olyan dolgoknak, amit írsz, pl. hogy hány %-os fényerőnél milyen a PWM, végigolvastam néhány elég hosszú topikot, oszcilloszkópos tesztet, stb.
Elvileg 0-50%-os fényerőig 240Hz-es PWM van, 50-100% közt pedig 60Hz-es "flicker" vagy mondhatjuk villogásnak. YouTube video: [link]
Mindkettő leellenőrizhető otthoni körülmények közt is: Letölt az ember egy JPEG-et egy fekete alapon fehér vonalról, kirakja teljes képernyőre, majd egy sötét szobában gyorsan lóbálva a telefont megnézi milyen "csíkot" húz maga után a fehér vonal.. Ha nem lenne villogás (pl. i8 LCD-je), akkor a fehér vonal egyenletesen halványodó fehérből feketébe átmenő gradienst hagyna maga után... Ehhez képest X-nél jól láthatóak még 100% fényerőnél is a periodikus sötétebb sávok, 50% fényerő alatt pedig a teljes "stroboszkóp" effektus.Abban teljesen igazad van, hogy az S9 még 100% fényerőn is 240Hz-es PWM-et alkalmaz, de mint látható, az X is villog, csak másképp, viszont 60Hz-en, szóval ez sem az igazi. Embere válogatja ki melyiket tolerálja jobban. Az is lehet, hogy próbálkozni kell pár napig és valamennyire megszokja az ember szeme még ezt is.
Mindenesetre még álmodozom, hogy csinálnak egy villogásmentes OLED kijelzőt hamarosan, hiszen TV-k esetében már meg van oldva, nekem LG B7 szériás OLED van, egyáltalán nem villog, nincs PWM, és bizony nagyon meg lehet szeretni ezt a képminőséget, nehéz LCD-re visszaállni utána, azért nyűglődök ezzel is amennyire csak lehet..
-
PlayMax
nagyúr
Pedig egy sima i7 és 6s között akkora nagy különbség nincs ,azon kivűl hiogy a i7 en egy kamu gomb van meg aránylag állja a vizet.
X-en a kijelző keskeny mérete és a híres oled megoldása nagyon nem jött be ,és igazán soha nem volt egy kényelmes telefon a számomra ,fél év használat után sem tudtam megszeretni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rövid termékismertető és GY.I.K. az összefoglalóban.
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest