- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
válasz
-=Vacsek=- #326 üzenetére
-
Keresztapper
senior tag
válasz
-=Vacsek=- #322 üzenetére
Miért kell őket bezárni? Miért nem felel meg a linux kernel erőforrásgazdálkodási képessége?
Sokaknál windows-os / winmo-s csökevény, hogy reflex szerűen task managert keresnek. Linux alatt erre szerintem nincs szükség.
Ha nálad ez mégsenm működik, akkor valaki biztosan tud ajánlani majd alkalmazást erre. Én ilyesmit nem használok.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
aggleány #315 üzenetére
Erre az esetre ajánlanám az Easy Reminder-t. Nekem anno Motorola V3i-n nagyon tetszett ez a feature, vagyis, hogy az elmulasztott eseményekről időközönként hangjelzéssel értesít.
Más:
Ha esetleg valaki hozzám hasonlóan otthoni kis szervert is működtet, amin torrent kliens is fut, akkor ajánlom figyelmébe a Transdroid nevű kis alkalmazást. Rettenetesen jó.
Illetve ennél a témakörnél maradva, hasznos lehet az AndFTP is. Bár plugin van a Total Commander-hez is, ami elláthatja ezt a feladatot. -
Keresztapper
senior tag
Szia!
Ennyi elég persze. Az a helyzet, hogy ezt csak úgy fogod tudni megoldani, ha olyan főzött ROM-ot teszel fel, amibe beleforgatták ezt a script-et. A ROM elnevezésében a készítő ilyenkor fel szokta tűntetni az a2sd vagy data2ext kifejezéseket, de látom, hogy nem szeretnéd root-olni sem a készüléket, így meg sajna nem fog menni a dolog.
-
Keresztapper
senior tag
Ebben igazad is van és tényleg nem kötekvés képpen írom, de ezzel a módszerrel csak annyi a gond, hogy az alkalmazások adatállományának egy (esetenként jókora) része továbbra is a NAND-ban marad. Nekem anno nem jelentett igazi megoldást, de persze készüléke és ROM verziója is válogatja, hogy mennyi a szabad belső terület, mert ha van alapból 150-200 Mb, akkor az mindenre elég lehet ezzel a megoldással is.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
aggleány #253 üzenetére
Lehet, hogy nem érdekes, de hasznos.
Bocsánat az angol kifejezésért, de nem tudtam a magyar megfellelőjét.
Viszont nem egyszerű kapcsolgatásról van szó, hanem valamihez rendelt "kapcsolgatásról"
Pl. ha bekapcsolom a wifi antennát és a PDA csatlakozik pl egy meghatározott hálózathoz, akkor elindít egy programot, (pl Skype-ot).
Vagy ha mondjuk elindítom a meghatározott navigációs app-ot, akkor a kijelző fényerejét 100%-ra állítja.
Vagy ha bedugom a fülest, akkor a PDA rezgő profilra vált (mert ha éppen nincs a füles a fülemben, akkor utcán nem veszem észre hogy csörög).
Használható lokációk is, így ha hazaérek, akkor profilt válthat, vagy bekapcsolhatja a wifit stb...
Szóval gyakorlatilag végtelen módon és helyzetre konfigurálható, beleértve ebbe azt is, ha egy esemény megtörténtéhez több dolgot, dolgok sorozatát is akarom rendelni.
Így sem érdekes?
-
Keresztapper
senior tag
Én is ajánlok valamit:
Egy XDA-s fejlesztő alkalmazása, amiben mindenféle eseményt (programok indítása, hangprofilok, rádiók állása, képernyő tulajdonságok) triggerelni lehet. Szerintem nézd meg, mert nagyon hasznos dolog.
-
Keresztapper
senior tag
Ez az oprendszered verziójától is függ. Ha legalább froyo van a PDA-n, akkor az app 2 SD-vel át lehet mozgatni a telepített alkalmazások adatait az SD kártyára, de a legjobb megoldás, ha van egy ext4-es partíciód az SD kártya elején, ami mountolható internal storage-ként.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Armagedown #163 üzenetére
Majd ha kikapcsolt számítógéppel tudsz futtatni egy szövegszerkesztőt, akkor lesz ilyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest