- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- One mobilszolgáltatások
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
nem az Atarinak kezdtek fejleszteni.
Nem is ezt írtam.
Igazad van, rövid idő alatt a csúcsról a padlóra. Mind az Atari, mind a Commodore alig 5-6 évet szárnyalt a nyolcvanas évek második felében, majd jött a zuhanás. Egyrészt képtelenek voltak továbblépni, másrészt meg a PC jött látott és győzött.
Sajnos.
Hol tartana ma már a számítástechnika, ha az IBM nem lép be erre a piacra...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
Érdekes, hogy az akkori újságok nem egészen így írták meg a sztoryt. Persze az idő megszépíti az emlékeket és ma már Jobs is szent ember lett.
Mellesleg én ezt írtam: a volt Ataris Jay Miner alapította a HiToro-t.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
A kezdő gondolatokat kiegészíteném, mert én nem így emlékszem.
1982-ben a volt Ataris Jay Miner (ő tervezte az Atari VCS 400 és 800 grafikai csipjét) megalapítja a HiToro céget és pár társával elkezd dolgozni egy új, forradalmi (elsősorban grafikai és hang) tudású otthoni számítógépen.
Jack Tramiel, miután megvette az Atarit, bevásárolta magát a projektbe (1 millió dollárért), azaz az Amiga eredetileg az Atari számára készült.
Aztán mivel a gép határidőre nem készült el, a HiToro visszaadta Jacknek az egy misit (plusz némi kamatot) és különváltak.
Röviddel ezután kiderült, hogy a Commodore 25 M dollárért felvásárolta a céget (fele készpénz, fele részvény) ami innen hivatalosan is Amiga néven futott tovább.
Az Atari persze beperelte a Commodore-t 30 milliós kártérítést követelve. Az ügy bíróságon kívül zárult, azaz a C= fizetett. Hogy mennyit, azt nem tudni.A Commodre végül csak 1985-ben (július 23-án) tudta bemutatni az első Amigát (később Amiga 1000 névvel illették). A New York-i bemutatón Andy Warhol az Amigán "megfestette" Debbie Harry-t. A kérdésre, hogy az előtt festett-e már számítógépen, az azóta már legendává vált választ adta: Nem, az Amigára vártam.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen széket vegyek?
- Batch programozás
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér