- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
hipó
tag
válasz
dergander #142 üzenetére
Hát pedig valószínű, hogy lesz cpu limit. A Kaveri a megjelenítés tekintetében a csúcs jelenleg, többszálú feldolgozásnál is jó az AMD, ha támogatja a program. De amint egy-két szálat használó (és jelenleg többségében levő) programot veszünk elő, a Kaveri nem bírja felvenni a versenyt az Intel processzoraival. És itt jön elő az i3, amihez hasonlítani lehet CPU erőben (ezt csak félve merem leírni : ))).
De mindezeket félretéve kíváncsi vagyok, mit tudnak ezzel a Mantle-val mutatni. Ez szerintem egy fontos kérdés, mert nem hiszem, hogy az elkövetkező pár évben a CPU sebesség egetverően fog nőni, egyre nagy szerepet kell, hogy kapjon az optimalizáció, a többszálú feldolgozás. És ekkor fog az AMD egyre jobb helyzetbe kerülni az Intel nyers erejével szemben.
-
hipó
tag
Ez valami lopakodós játék? Csak mert ha jól láttam összesen 3 db ellenséggel találkozott a játékos, és amint észrevették véget is ért a játék. Az jut erről az eszembe, amikor a régi gépemen néztem az ut2003-at botok nélkül és csak ámuldoztam a grafikán. Azért nem botokkal néztem, mert akkor le kellett venni teljesen a grafikát.
Hát az APU is inkább arra lesz jó, hogy az ember nosztalgiázzon a pár éves játékokkal.
Mantle ide vagy oda, az integrált grafika mindig le lesz maradva pár évvel.Vagyis továbbra sem mondom, hogy rossz a Mantle, meg a Kaveri, csak ne akarják bebizonyítani azt, ami nem lehetséges: vagyis fullHD-ban ultrán komolyan játszani a BF4-el. Csodát felesleges várni, ezt már az első tesztek is megmutatták. Azt elhiszem, hogy kisebb felbontásban és alacsony részletességen el lehet vele játszani, és ha az ember nem nagyravágyó, még élvezi is.
Az APU-nak inkább jövője van, mint jelene. És a Mantle egy jó lépés arra, hogy ezt elősegítse.
Pl a te általad belinkelt videóban az átlagos 27 fps-ből a Mantle által ígért negyvenvalahány százalékos növekedéssel lesz kb 40 fps. Ez már egész jónak mondható (bár ekkor még nem lövöldöztünk : ) -
hipó
tag
Én elolvastam, és nem értem, hol a bökkenő. Az én gondolatmenetemben nincsen ellentmondás.
De azért az hogy: "Arról szól ez az egész dolog, hogy egy mezei AMD-s APU külön VGA kártya nélkül(!) elfogja tudni futtatni a BF4-et ultrán elfogadhatóan jó fps-sel!" (lásd [link])
és az hogy: "Low-on már most is elég jól lehet játszani APU-val BF4-et. Nézz körbe youtube tele van ilyen videókkal." ([link]) nem ugyanazt takarja, pedig egy dologról beszélt. Erre az ellentmondásra szerettem, volna felhívni a figyelmet.A többivel pedig egyet értünk a kollégával
-
hipó
tag
Egyébként ez a Mantlés Kaveri egy ÉLETÉRZÉS!
Mint amikor százzal repesztesz a falu főutcáján a tuningladáddal. A kocsma felől minden tekintet feléd fordul, királynak érzed magad, hisz most szerelted fel a légterelőt is! És amikor megállsz, a dísztárcsára szerelt csillogó bizbasz forog tovább! Ezt csinálják utánad! Kit érdekel az audi, meg a béemvé!
És tovább tervezgetsz: napfénytető, légbeömlő nyílás, újabb szárnyak és kipufogó: vajon mennyit fog még gyorsulni? A határokat feszegeted.Na jól van, abbahagyom! : ) Emlékszem, 2009-ben egy alaplapra integrált HD3200-al játszottam a Torchlight-ot, 1280*1024-es felbontáson, ami annyit tudott erőben kb, mint egy geforce ti 4200 hét évvel azelőtt. Most meg már be lehet próbálkozni a Crysis-al fullHD-ben. Picit lehet, hogy le kell butítani, de azért jót lehet vele játszani.
-
hipó
tag
Akkor rakjuk össze a kettőt és megkapjuk az egyetemes, megcáfolhatatlan igazságot!
Arról szól ez az egész dolog, hogy egy mezei AMD-s APU külön VGA kártya nélkül(!) elfogja tudni futtatni a BF4-et ultrán elfogadhatóan jó fps-sel, amíg a falat nézzük, és meg nem jelenik pár ellenség a képernyőn!
De!!! Low-on már most is elég jól lehet játszani APU-val BF4-et. -
hipó
tag
"Arról szól ez az egész dolog, hogy egy mezei AMD-s APU külön VGA kártya nélkül(!) elfogja tudni futtatni a BF4-et ultrán elfogadhatóan jó fps-sel!"
Tegyük hozzá: amíg a falat nézzük, és meg nem jelenik pár ellenség a képernyőn!
Azért tegyük hozzá, nem vagyok elvakult nvidia, meg intel, meg semmilyen fan.
A Kaveri pont jó lesz játékra, ha nincsenek nagy igényeink. A Mantle meg csak dob a teljesítményén, lehet neki örülni. Sajnos még nincsenek olyan játékok többségben, amik kihasználják a legújabb feature-öket.
Vagyis az AMD mind processzor, mind VGA terén előremutatóbb, mint az intel és az nvidia, de a gyakorlatban ez maximum a videókonvertálásban, szerkesztésben és az APU-juk esetében egy kis játékban mutatkozik meg. A hardcore gamerek nem fognak AMD APU-t venni, akárhogy is szépítjük a dolgot, a kompromisszummentes játékhoz ez még mindig kevés.Ennek ellenére az AMD nagy dolgot hozott létre pl a Kaveri-vel, remélem jó lesz a Mantle is, és egyszer utolérik az intelt cpu fronton, mert kellene az árverseny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest