- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
(An)Dante #18 üzenetére
"Valószínűleg a high-end DSLR kamerák sem véletlenül kapnak C-MOS szenzort"
A high end professzionális kamerák, akkor miért CCD alapúak?
A CMOS technológia alapvetően zajosabb, vannak torzításai is - mozgáskor /shutter effekt pl/, viszont szignifikáns különbség van a javára fogyasztásban - és most már sebességben is.... (ezért kerül a DSLR-ekbe), ráadásul olcsóbb is valamivel az előállítása.
-
kolosanyi
veterán
Ez elég jól hangzik. Nesze neked Cybershot.
-
plus44
veterán
Szívesen megnézném, így nem rossz, bár nem fedi a valóságot a kép, ugye.
-
iNfAntRy
senior tag
Nyugi srácok, felesleges erről a telefonról vitázni. A Samsung ugyis jön és elöbb csinál egy 16 megapixeles kamerával ellátott okostelefont, sokkal szebb és vékonyabb kivitelben
-
BlackLamb
tag
"Android alapú okostekefonnal készül az Altek."
Ez egy új kategória?
-
erdoke
titán
Összekeveritek a saját preferenciáimat azzal, amit leírtam. Nem igazán értem, miért nem világos, hogy nem arról van szó, én vennék-e ilyet. Nem vennék, de fel tudom fogni, hogy másoknak más fontossági sorrendben következnek a dolgok, és más kompromisszumra hajlandóak 1-1 fontosabb paraméterért. Éppen ezért nem írom be többször, hogy szerintem mennyire faxság a készülék, és hogy nehogy már más ilyet vegyen.
-
David75
őstag
válasz
manchester85 #44 üzenetére
Hagyjad én direkt nem válaszoltam neki. Belölem sajnos röhögést vált ki ez a telefon.Annyira abszurd és nevetséges.Sajnálom.
-
manchester85
veterán
Most mondjam én is ugyanezt? Ezzel indítottál: ez hülyeség.
Magyarul, minden, amit leírtam. Egy szóval nem mondtam, hogy az emberek ne akarnának jobb képeket. Egyszerűen azt írtam, hogy nem ilyen áron. Nem véletlenül vesz valaki omnia HD helyett HTC-t vagy iPhone-t. És itt ezeknél a telefonoknál sokkal kisebb a kompromisszum, mint ennél a szörnynél lesz. De mivel a teljes hsz-edet úgy indítottad, hogy ez hülyeség, így úgy veszem, hogy szerinted a mobiltelefon-fényképezőben legalább akkora potenciál van, mint más szolgáltatásokban, amik az internet segítségével érhetők el, és amiknek a fejlődése évről évre sokkal intenzívebben halad (proci, memória, stb) mint a mobilok által készített képek minősége. Már csak azt nem értem, ha a képek minősége ilyen fontos szempont, miért nem töltenek az emberek annyi időt fotózással, mint netezéssel.
-
kaller1
veterán
válasz
tariattila #38 üzenetére
Én látatlanban is bevállalnám.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #40 üzenetére
Azt se bánom, ha értelmezve elolvasod, amit írtam, és csak utána reagálsz...
-
manchester85
veterán
A legtöbb samsung csúcsmobil jobb képet készít, mint mondjuk a HTC telók. Ezért is hoztam fel érvként. Szóval a HTC tulajok legalább annyira preferálják a közösségi, online szolgáltatásokat, mint az iPhone tulajok, ha nem jobban. Persze, ettől még nyilván örül az ember, ha minél szebb képet készít a telója. De azt ne mondd már, hogy ez a mutáns nem fog komoly kompromisszumokat jelenteni valamilyen téren.
Én továbbra is úgy gondolom, hogy már a kép mérete önmagában is súlyos kompromisszum lenne, az optikai zoomról meg egyéb kacatról nem is beszélve. Ez sem fog tudni versenybe szállni egy spéci fényképezővel, viszont elég kényelmetlen és körülményes lesz ahhoz, hogy akár már két eszközt is magával vigyen az, akinek a fotózás annyira fontos. Mobiltelefon tekintetében ugyancsak jönnek majd a kompromisszumok. Sztem halálra van ítélve, de próbálkozni lehet.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #32 üzenetére
Ez hülyeség, nyilván sokan örülnének egy lényegesen jobb minőségű képeket és videókat készítő telefonnak. A kérdés az, ki milyen kompromisszumot vállalna érte, illetve a hírben szereplő készülék mit követel cserébe.
Azért szóltam be, mert utóbbiról nincs elég info, az előbbit pedig nem részletezte, csak gúnyosan fikázott. -
tariattila
veterán
na erről süt a minőség...
remélem lesz ennek "mobilba épített-kamera" verziója is...
de akinek a fénygépelés a fontos annak remek lehet... -
expander
senior tag
-
Peterson_
addikt
Ha már itt tartunk...
-
Probber
őstag
A Nokia is próbálkozott már hasonló megoldással!
-
NEKEM TETSZIK EZ A MEGOLDÁS
Remélem az a bumszli optika levehetö,mert így egy kicsit nehezebb hordozni -
manchester85
veterán
Szerintem egy HTC tulaj szájából ez legalább ennyire hiteles lenne.
De tulajdonképpen minden normális emberéből, talán pár samu fanatikust kivéve. A fényképezés egy a sok funkció közül, és szerintem nem is annyira a leglényegesebbek egyike. A kommunikációra lehet építeni, de a fényképezésre nem. Akinek tényleg számít, az nem fog bohóckodni, de ez így is van rendjén.
-
LA_COSTE
senior tag
Ha még ezt vegyítenék egy hátlapból kijövő diavetítővel!
-
aseknuss
csendes tag
Nekem ,azért tetszik az ötlet mivel maga a technika adott akkor miért is ne?!
-
Cyberpunk
félisten
Ez már inkább egy fényképezőgép mobiltelefonos funkciókkal
-
JNashville
senior tag
Pont Androidot tesznek rá? Nem azok voltak eddig híresek a jóval gyengébb minőségű képet készítő szoftvereikről?
-
fairi
őstag
-
Straw
senior tag
-
ABE
őstag
Én speciel igénylem, hogy mindig legyen nálam valami kamerás alkalmatosság, és ezt a szerepet jelenleg a mobil tölti be, mert nem fogok egyszerre telefont és kamerát is hordani magamnál. Ha sikerül megoldani, hogy elfogadható méretben és minőségben házasítsák a kompakt kamerát egy okostelefon tudásával, az nálam tuti nyerő. Ha meg valaki nem használja amúgy sem a kamerát, annak persze felesleges az egész.
-
Straw
senior tag
-
hemaka
nagyúr
erdekesen nez ki
-
fairi
őstag
Kb. 1/2.3 colos 14Mp szenzorrol beszélünk itt..Sok mai UZ kompakt is ezt használja mint pl a canon sx210...
CMOS jobb eredmény érhető el mint CCD-kel,rengeteg kompaktban már CMOS tesznek..
Minőség itt a szoftvertől fog függeni,ha zajszűrő algoritmus nem lesz a toppon ritka szar lesz a képminőség..
Őszintén Altekről sokat nem hallottam.. -
omlosz
csendes tag
túl szépen hangzik, kíváncsi leszek mi lesz az ami hiányozni fog belőle
ja 1 meg is van, miért nincs benne GPS?
de attól függetlenül örülnék, ha a nagy gyártók közül többen is végre használnának ccd érzékelőt és a xenon mellé a videókhoz led vakut, akár optikai zoom nélkül
arról meg nem tud senki se meggyőzni, hogy rosszabb az, hogy minél nagyobb egy kép, amikor látom a 8-10 megás képeken, hogy lekicsinyítve ezerszer szebbek mint a 2-3 megásak és nem mellesleg photoshopal is könnyebb javítani rajtuk
-
kaller1
veterán
-
FRENK1988
veterán
Az elgondolás jó csak jó körités (szoftver, állítgathatóság) és ha tényleg nem lesz zárt oprendszeres illetve használható méretű lesz akkor befűt pár gyártónak
-
Ránézésre ez drágább lesz, mint az N900 vagy a szifon 3GS...Gondolom az ultrakompakt, alumínium és zoom/nagy felbontás kombóból...Még mindig nem értem, hogy minek a 14 megapixel...rendben, CCD, fejlettebb érzékelő, de sokan sírnak, joggal. Ehhez olyan hardver kell, hogy nagyon. Ami persze létezik, de olyan akku még nem, ami több napig életben tudná tartani. Félek, ha valaki elkezd ezzel fényképezni, minimum mobil áramforrást kell magával vinnie...
-
ABE
őstag
Hmmm, elég sokat használom a mobil kameráját, érdekelne egy olyan telefon, ahol a kiindulási alap egy kompakt kamera, ami használhatóbb objektívvel és szoftverrel rendelkezik.
-
norbest
aktív tag
Na ez vajon milyen lesz ???
-
David75
őstag
Azt is remélem még hogy 3cm vastag lesz és ugy néz majd ki mindha a fejemhez fognék egy digitális fényképezőt.Ja és jövőre már tükör reflexes telefonokat várok cserélhető objektívekkel.
-
manchester85
veterán
Na, végre egy készülék, amin a homokóra megbízhatóan jelzi majd, ha megfőtt a tojás.
-
kaller1
veterán
A cégnek nem az első ilyen terméke lesz ez, csináltak már ilyet zárt rendszerrel.
-
David75
őstag
Az a baj hogy nekem nagyon kevés a 14mpx szeretném ha végre legalább 40mpx lenne egy telefonnál egy tü hegynyi érzékelővel és 100 mega lenne egy kép és mire megnyitja egy i7 is megizzad és persze egy zaj legyen az egész
-
BloodRay
veterán
Elsőre érdekesnek tűnik.
Kérdés már csak, hogy a gyakorlatban hogy fog teljesíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest