Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz dbalazs80 #86 üzenetére

"amire szerintem igenis hivatalosan kellene megoldásnak lennie."

Ezt senki nem vitatja.

"Nem pedig warezolni vele."

A jailbreak nem warez, sőt önmagában még csak nem is illegális (nem véletlen, hogy az Apple hivatalosan, jogi úton nem lép fel ellene, pedig köztudott, hogy kik készítik a jb alkalmazásokat).

A Cydia ugyanolyan store mint az App Store, vagy a Market, ott is vannak fizetős és ingyenes alkalmazások is.

"Ami pedig mindenen túlmutat, hogy igenis lehet, és kéne is a konkurenciától tanulni, és volna is mit. Mind hardverben, mint pedig szoftverben."

Hardverben szerintem ne tanuljanak, bár sokan nyafognak a cserélhető akku és az SD kártya miatt, de az több hátránnyal jár, mint előnnyel (összeszerelés minősége, rendszer sebesség).

Szoftverben meg sajna lassan vesznek át dolgokat és főleg a jalibreak-es társadalomból merítenek. A konkurencia meg úgy tűnik az Apple-től (meglepődve láttam viszont a 2.1-es Androidon az Apple féle copy-paste megoldást és a Ryan Petrich féle Action Menu-t, de ha jól hallottam a 2.2-be már a Push Notifications is belekerült).

Az apróságok, meg amit te is említesz sajna az amerikai szokások miatt olyanok, amilyenek, a Motorola készülékekből is ugyanúgy hiányzott a kézbesítési jelentés és a csoportok (ami vicces, hogy az iOS kezeli a csoportokat, csak szűrésen kívül másra nem használja).

"Amit nem értek, hogy egy memória alkalmazásfigyelő app szerint 253MB a RAM mennyisége, amiből úgy, hogy semmi sincs elindítva és használva, levesz 207-et, azaz annyit használ. De mire?"

Az, hogy te nem futtatsz alkalmazásokat, attól még jó pár rendszerfolyamat fut a háttérben. Sokan komolyan azt hiszik, hogy az iOS nem multitaszk rendszer, pedig az alapjaitól az.

Nálam pl. most 30 process fut:

• Alex91

félisten

válasz dbalazs80 #85 üzenetére

Sajnos az SMS kézbesítési jelentés nem változott.

*A#

Google a baratod... (Bar ugy latom, hogy nem mindenkinek :D.)

félisten

válasz dbalazs80 #86 üzenetére

PayPalt nem tudsz Magyarországról a App Store-ban használni.

Viszont nem kell dombornyomott kártya, a VISA Electront már simán elfogadják. Persze ez mondjuk sovány vigasz a Unicreditnél pl. (én itt vagyok), mert csak Maestro és Mastercard kártyákat forgalmaznak... Úgyhogy inkább beruháztam egy dombornyomottba.

A bannerekkel meg sajnos az a helyzet, hogy az AdMobon keresztül már így is egy csomóban ott figyelt a reklám. Minden platformon...

• Everman

addikt

válasz dbalazs80 #80 üzenetére

"T-s hálózatban a kötőjel trükk sem működik."

Mert ott nem ezt kell, hanem ha jól emlékszem #? a kézbesítés jelentés kérése.

"Ugye nem kell bemutatni a JB-s készülékek arányát"

Nem kell, de jailbreak nem egyenlő a warezzel.
    Felsoroltál pár dolgot ami neked hiányzik, nos, mindegyikre van kész megoldás, ha jailbreakelsz. Ezért ekkora az arány.

"közel sem annyira árnyalt a kép, mint azt bemutatod itt."

Sajnos pedig igen. Ez nem saját vélemény, hanem aki iPhone után kezd el Androidot használni, még ha elégedett is a rendszerrel, az alkalmazásokkal akkor sincs teljesen kibékülve (sajna azonos fejlesztő, azonos alkalmazásai is sokszor korlátoltabbak, kisebb tudásúak Androidon, ne kérdezd miért, erre én sem jöttem rá).
    Ha WinMo-ról, vagy Symbian-ről érkezik, akkor viszont teljesen elégedett, mert azoknál valóban sokkal többet nyújt az Android és az alkalmazásai.

--

Az iPhone sem tökéletes, sőt vannak bosszantó hiányosságai és dühítő hibái is (én pl. rohadtul hiányolom egy közös adatterület létét, amit minden alkalmazás alól lehetne látni), de összeségében, még mindig itt van a legkevesebb kompromisszum, ha sokrétűen akarod használni a készülékedet, mivel itt tényleg mindenre van legalább 1 alkalmazás.
    Ha nekem fingós program kell, akkor az is ott van, ha ha egy komplex 3D-s oktatórendszer kell az agy felépítéséről és működéséről, akkor azt is megtalálom. Arról nem beszélve, hogy a hazai fejlesztésű és használatú alkalmazások száma erre a platformra a legnagyobb (lásd pl. Balaton Sound, már két alkalmazás is készült hozzá [link] [link]).

Ez a villámgyors pörgés és fejlődés nekem mindegyik konkurens platformól hiányzik.)

• David75

őstag

Szerintem nézz utána hogy mit írnak az iphone-os warez-ről a userek hány százaléka használja.Nagyon megfogsz lepődni...

félisten

Az SMS-es hangulatjeleket a legnagyobb népszerűségnek örvendő S60 se támogatja egyébként. A kézbesítési jelentés már tényleg neccesebb, az iOS4-ben se változott? :F

Egyébként a File Sharing úgy működik, hogy ha van olyan alkalmazásod, ami ezt támogatja, akkor csak összekötöd USB-vel a kütyüd a gépeddel, majd az iTunes Apps fülén alul megjelenik a lehetőség a fájlok bedobálására.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés