- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabexymen
friss újonc
Sziasztok! Egy google drive-al kapcsolatos kérdésem lenne felétek! Megosztottam egy mappát egy személy felé! Hogy tudom azt megnézni hogy megtekintette e és ha igen akkor melyik fájlokat!? Köszön a segitségeteket előre is!
-
somadog
tag
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy ha Google Drive-ból szeretnék lementeni egy fájlt a telefonomra azt hogyan tudom megtenni? Mert nem találok mentési/letöltési lehetőséget a mobil kliensen.
Köszönöm
-
LonGleY
veterán
Szívesen, remélem, jól értelmeztem a problémát! Win 7 alatt ez gyorsan utólag is beállítható, és így annyi plusz feladatod lesz gépindításokkor, hogy magának az oprendszernek kell megadnod egy jelszót. A többieknek létre tudsz hozni egyéb user fiókokat (akár ugyanúgy jelszóval védetteket). Ha a Drive minden felhasználónak telepítve lett, akkor is a saját belépőd (és fájljaid) csak a saját fiókodhoz fog tartozni.
A megoldás előnye hátrány is tud lenni: a Dokumentumok mappádba így külsőleg te sem férsz hozzá (pl. ha másik gépbe átrakod a winyód, vagy az oprendszered behal és másik kerül a masinára), így nehézkesebbé válik az esetleges biztonsági mentés. A Google Drive fájlok esetében ez természetesen nem probléma, de vigyázz, hogy mit pakolsz még ebbe a Doksi folderbe, és a fontosakról legyen másolat máshol is (pendrive a kispárnádba varrva, stb.) - ez persze általános érvényű egyébként is.
Még egy megoldás, ha nem szórakoznál a fiókosdival: a Drive cuccokat egy külső meghajtóra pakoltatod, a program automatikus indítását kikapcsolod, a parancsikonokat elrejted, és csak akkor indítod a cuccot, ha bent van a gépben ez a meghajtó is. Bár lehet, ez egy kicsit furcsább, és csak a low level userek ellen véd (pl. anyuci, öcsike - már ha nem programozó, mint az enyém)...
-
LonGleY
veterán
Sok értelmét nem látom a kilépésnek, ha a fájlokat akarod védeni, hisz azok kilépés után amúgy is elérhetők lennének lokálban más számára. Használj külön password védett user accot, és a Google Drive mappát a Dokumentumokba rakd. Ez a beépített Dokumentumok mappa áthelyeztethető egyéb partíciókra (Win7\C:\felhasználók\felhasználónév\Dokumentumok > jobb klikk, tulajdonságok...), tehát nem szorulsz a rendszerpartícióra emiatt. Ebbe nem fognak belelátni, a te neved alatt pedig akár automatikusan be is jelentkezhet a Drive.
-
rhcp156
csendes tag
Sziasztok! Hogy lehet rávenni a GoogleDrive alkalmazást pc-n,hogy belépéskor jelszót kérjen? A windows inditása után kiteszi a kis ikont a tálcára ha arra 2x rákattintok akkor automatikusan belép anélkül,hogy kérné a jelszöt. Pedig előtte szabályosan kiléptem a progiból és a netes felületről is.Nincs megjegyeztetve a jelszó mégis. Valaki tudna segíteni?
-
LonGleY
veterán
Amúgy hülyeséget írogattok, mivel a drive-ban is lehet úgy megosztani link alapján, hogy semmiféle google fiók ne kelljen hozzá a fogadó oldalon. Lehet azóta korrigált valaki, csak az első pár hozzászólás elolvasásához volt türelmem.
-
[w]
őstag
nekem azt magyarázza meg valaki, hogyan tudom rávenni ezt a rohadt klienst (pc-n), hogy azonnal töltse fel drive-ba a mappába másolt fileokat.
belerakok egy vagon kacatot és meg sem nyekken, nem szinkronizál. persze ha kilépek és újra elindítom akkor megcsinálja, de hát ez így pfff...
-
-
Mr Cube
tag
válasz
donceleger8 #97 üzenetére
Azért azt szeretném megkérdezni, hogy próbáltad az ilyen alkalmazásokat, hogy mennyi adatforgalmat generálnak? Mert én rengeteg mindent használok a telefonon, a folyamatos háttérszinkronizációtól kezdve a távoli asztalig. Nem generálnak annyit, mint amennyit számítógépen, a minőség messze elmarad attól. Nem értem tényleg, hogy miért mondod többször ezt, mivel én is használom ezeket a dolgokat, mégis tudom, hogy nem használnak annyit és 500 megán belül is vígan elvagyok.
4 gigással és filmeket töltöttem le, mégse léptem túl, pedig tv-t is néztem, mert nem volt tv ott, ahol voltam akkor, ráadásul nem két napig, hanem másfél hétig.
-
bbalika81
aktív tag
válasz
inferno88 #98 üzenetére
Sztem nem tartozik a témához off-ban sem! Itt egy alkalmazásáról kellene beszélni.... Én pl pont most szeretnék elkezdeni használni egy ilyen dolgot, örültem is a cikknek es szerencsére volt egy két hasznos info is a hozzaszolasokban.... De én nem osztom meg hogy mire elég a mobilnetem.....
-
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #100 üzenetére
Mondok egy jobb hasonlatot. Hibrid autód van. 50 km-t tudsz vele megtenni akksival. Te pedig ugye nem fizetsz a benzinért, mert drága és az elvek. Autónak autó, menni is tudsz vele, de maximum 50 km-re és ha találsz 50 km-re egy töltőt (wifit), akkor onnan megint tovább, de ha bármi gond van, nem tudsz vele mit kezdeni.
Én nem meggyőzni akarlak, nem szokásom ráerőltetni másokra az akaratomat és a véleményemet.
Viszont vannak olyan dolgok, amikről fölösleges vitatkozni, mert tények. Mint pl az, hogy a wifi nem alternatívája a mobilnetnek. Akkor lenne az, ha pl Budapesten lenne egy nagy hálózat és Budapest egész területén elérnéd ugyanazt a wifit, tehát mindig lenne net elérésed, mint ahogyan az a mobilnetnél van. De mivel ilyen nincs, ezért ez nem alternatíva, hanem egy kiegészítés olyan esetekre, amikor több ideig vagy egy helyen, pl otthon, munkahelyen.Én elfogadom, hogy neked ennyire van csak szükséged, de te se vitatkozz másokkal, hogy attól még okos a telefonod, hogy nincs mindig neten, csak amikor van wifi. Az okostelefon csak a net miatt okos, a nélkül csak kicsit több, mint egy e52-es nokia. Az, hogy neked nincsenek olyan alkalmazásaid, ami folyamatos netet igényel, az, hogy neked nem szükséges a folyamatos net, nem azt jelenti, hogy egy okostelefonnak nincs szüksége folyamatos netre. Te, egy okostelefont korlátozott képességekkel használsz, vki viszont teljesen kihasználja minden képességét. Pont, mint egy hibrid autó. Autónak autó a tiéd is, meg az enyém is, de én 1000km-re tudok vele elmenni és bármilyen esetben ott a benzin vagy a villanymotor, ami segít, te viszont benzin nélkül csak korlátozottan használod, ami rendben van, de nem mondhatod nekem, hogy benzin nélkül is ugyanolyan hasznos a te kocsid.
Ja és nem kell egyáltalán figyelned, hogy mikor léped túl, mert ugye van progi, ami figyeli és lekapcsolja, tehát nem tudsz belefutni a "lehúzásba", egyszerűen megszűnik a mobilnet, amíg nem lesz megint kereted.
-
Pete55555
addikt
válasz
donceleger8 #97 üzenetére
Végül is egyetértünk ebben. Szvsz videót nézni, meg mobilnetezni meg majd a korlátlan csomagok lesznek jók, így a 2-4 gigás netcsomag tényleg
lehúzáseléggé rétegigényt elégít ki, viszont az olcsóbb netcsomagokra ne mondd, hogy lehúzás, sokszor jól tud az jönni, főleg annak, aki nincs egyfolytában wifiközelben. -
donceleger8
őstag
válasz
Pete55555 #96 üzenetére
Akkor nem igazán értitek!
Én is pont ezt mondom! emailekre és fórumozásra, szimpla böngészésre bőven elég a 100 mega is, 500 mega meg már luxus!
Viszont ha az ember nagyobb forgalmat bonyolítana le, teszem azt videókat nézne, internet rádió stb, online tv stb..... akkor még a 2 vagy a 4 gigás mobilnet is kevés, ellenben elkérnek érte több ezer forintot!
Na mindegy, ez már úgyis részben OFF! -
Pete55555
addikt
válasz
donceleger8 #93 üzenetére
Ahogy fentebb írták, 500 mega "böngészés meg emailek olvasása és fórumozás esetében" elég, sőt ! arra még 100 mega is elég
A netrádió meg más téma, ahhoz korlátlan netcsomag kéne, ami meg jelenleg, ha jól tudom nincs. Arra nem elég, szinte bármi másra igen.(#94) bbalika81 Úgy néz ki, és szerintem elég szorosan kapcsolódik a témához.
-
Pete55555
addikt
válasz
gtasystem #65 üzenetére
Igen, elvi kérdés, ez igaz, de azt ne mondd, hogy úgy van kitalálva minden csomag, hogy lehűzzon. Telenoros vagyok, okostarifa 90: 90 mega adatforgalom bármire (!), ha ez elfogy, akkor is böngészhetek, és e-mailezhetek tovább, sávszélességkorlátozás nélkül (!!!)
(#64) Lenry és (#66) Lenry Szépen összefoglaltad.
-
bbalika81
aktív tag
Ez most mire elég a mobilnet fórum??
-
donceleger8
őstag
500 mega nem sok mindenre elég, persze böngészés meg emailek olvasása és fórumozás esetében igen, de gondolom nem csak erre használják!
Én pl. szeretek internet rádiót hallgatni rajta, főleg kocsiban fm transmitter használata mellett, ott azért figyelembe véve az adás minőségét/sebességét kb 2-3 óra folyamatos internetrádióra elég. Az nem sok, egy nap alatt el lehet használni, és akkor mást nem is csináltál vele!
Amúgy nincs túlforgalmazási díj, vagyis nem kell aggódnom, viszont lecsökkentik a sebességet olyannyira, hogy abba beleőszül mire megjelenik egy oldal.Aki meg azt mondja, hogy nincs túlárazva mert a mobilitást kell megfizetni, hát az egész mobilnak ez a lényege, a videóbeszélgetés, a beszélgetés is mobil, az mégsem ennyire horrorisztikus! T-nek volt a médiamánia csomagja, amiben benne volt a mobil tv is, a legkisebb csomaggal is 10 óra! Emellett teljesen lebeszélhető volt a havidíj, plusz sms, plusz netforgalom szintén az árban! Gyakorlatilag a 10 óra mobil tv már teljesen grátisz volt, de nem kis adatmennyiséggel járt!
Na ehhez képest drága a 4000 Ft körüli ár a mindössze 2GB adatért!
Főleg úgy, hogy a havidíjakban már van leforgalmazható adatmennyiség, pl esetemben 500 mega, ami emailezésre és böngészésre is tökéletesen megfelel, néha esetleg egy-egy nagyobb méretű fájl csatolása is beleférhet. A 2GB nagyon fájlok és intenzívebb használatra sarkall, de így meg akár 1-2 nap alatt el is lehet használni! Ha így nézed, akkor meg rohadt drága! -
gtasystem
őstag
na erről beszélek.. nem tudod mit jelent az alternatíva kifejezés..
mondok egy példát: elmész nyaralni de 5 csillagos hotel helyett csak 2 csillagos szállodát kapsz..
nem ugyanaz, de van hol aludnod..alternatíva..érted?
mobilnet= folyamatos mindenhol elérhető, de fizetős net
wifi=csak megadott helyeken elérhető, de ingyenes net..alternatíva.. így már menni fog?#92: hát úgy tűnik nem fog menni..feladom..
-
Lenry
félisten
válasz
gtasystem #89 üzenetére
nem azt veszem kötözködésnek, hanem azt, hogy totálisan mást írsz, mint amiről beszélünk. azt mondtad, hogy a mobilnetnek alternatívája a WiFi, holott ez nem igaz. az alternatíva azt jelenti, hogy ugyanazt tudja, ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint a mobilnet. ez nem igaz, mert a mobilnet bárhol elérhető, a WiFi meg nem, ennél fogva nem alternatíva.
ez nem véleménykülönbség, meg nem szerintem van így, hanem ez egy tény, és fel nem foghatom, hogy mi a fenét nem értesz ezen meg.
-
G-Guts
aktív tag
válasz
Pete55555 #58 üzenetére
Szerintem mobilnet nélkül is okostelefon az okostelefon.
Tehát, a felhő jó
" Dokumentumok tárolására, amit otthon megírsz az asztali gépen, a munkahelyeden pedig laptopról kivetíted, esetleg út közben szerkeszted, akár telefonon is nézheted. Feltolod rá, és ott van minden eszközödön, nem kell másolgatni, küldözgetni, SDkártyát cserélgetni."
Ez valóban jó, de ezt wifivel is meg lehet csinálni, nem vész el az adat attól még a felhőből.
Mivel ez egy mobilos fórum, maradjunk a mobileszközöknél, amelyekkel doksit szerkeszteni kényelmesen nem nagyon lehet, főleg út közben.Ha valaki meg nem bírja ki folyamatos szinkronizáció, időjárás nézegetés, és facebook nélkül, az pedig fizesse csak meg ezt a luxust..
Az okostelefonhoz valóban létszükséglet az internet, de nem kell annak feltétlenül mobilnetnek lennie, mint azt sokan harsogják, elég szerintem, ha van otthon biztonságos wifi.
Pláne, hogy mobilnettel az amúgy is csekély üzemidő még kevesebb lesz. Aztán nemhogy okostelefonként, de telefonként sem lehet használni, mert pikk-pakk lemerül. -
-
gtasystem
őstag
szerinted..szerintem meg az..de ezt felesleges tovább ragozni szerintem..
de hogy ON is legyek ne csak OFF pl a dropbox is simán elvan wifivel bőven elég neki ha csak akkor frissít amikor wifiközelbe ér..ami nálam gyakorlatilag minden nap sok óra..
és van még egy csomó app aminek szintén nem szükséges az állandó netkapcsolat, de ezt már túlragoztuk.. -
jacis
nagyúr
Valaki esetleg tudja hogyan tudom beállítani, hogy a kamerával lőtt képeket egyből szinkronizálja fel a drive-ba?
Válaszokat előre is köszönöm. -
jacis
nagyúr
Kipróbálom én is. Eddig dropboxot használtam, de ott az jelenlegi 5GB-om már most látom, hogy kevés lesz ha meg venni akarnék tárhelyet egy évre 20eFt lenne. Itt benevezek a 25GB-ra 7-8Ft-ért.
-
lndvljs
csendes tag
Az okostelefont, okos embereknek találták ki, okos használatra és pont.
-
gtasystem
őstag
abból indultunk ki hogy szükséges-e az állandó mobilnet vagy elég a wifi is..
ez volt a kiindulási alap hogy állítólag mobilnet nélkül egy okostelefon használhatatlan..de szerintem meg nem..inferno88: te nem az előfizetéses csomagokról beszélsz? mert itt a feltöltőkártyásról volt szó és azoknak a felhasználhatósági idejéről..nem a túlforgalmazásról..
-
gtasystem
őstag
wifi?
erről csacsogunk itt már egy ideje..
Dr Tre: itt csak arról van szó hogy neked kell figyelned hogy ne lépd túl a keretet..mert ha túlléped akkor jól lehúz a cég..csak erről van szó nem több..én nem szeretem az ilyet..nem érzem korrektnek..
ez ugyanaz mint a másodperc vagy perc alapú számlázás..ugyanez megy az adatforgalomnál is..veszel egy autót, de nem tankolsz bele.
ez nem stimmel ez a példa mert nekem csak nem állandóan van net a telefonon..nem azt mondtam hogy nincs..
olyan appot pedig nem használok amihez létszükséglet lenne a folyamatos netkapcsolat..
szóval ezt nem tudom elfogadni hogy mobilnet nélkül ne lenne használható egy okostelefon.. pláne nagyvárosban meg az én felhasználói szokásaimmal..
akinek létszükséglet az állandó face vagy a percenkénti valutaárfolyam azt megértem.. -
A dropbox-szal eddig teljesen elégedett voltam,bár az androidos klienst eléggé elkúrálták,ami a fájlok tárolását illeti SD-n(sokan szidják is érte),ezért is használok abból egy régebbi verziót.
A szoftver labor projektünket is DB-vel toltuk végig.Most kipróbálom a Drive-ot,de gugliéknál nem szokták elrontani a szolgáltatásokat.
Csakúgy beköhögném a nyavalygóknak,hogy mikor eléred a csomag korlátját,nem vágják el a virtuális netkábelt a telódról.Csupán annyi történik,hogy lelassítják a kapcsolatot,elvileg 32Kb/s-re,de kimértem már és gyakorlatilag olyan 160Kb/s körül van.Ja és nincs túlszámlázás,legalábbis a magentánál.
Szóval,ha szeretnél spórolni,vegyél egy számodra megfelelő árú csomagot és használhatod egész hónapban.E-mail szinkronizálásnál nem számít a sebesség,Opera Mini pedig minimalizálja az adatmennyiséget.
Mérnökinfos egyetemistaként egy olyan díjcsomagot használok,amihez 50MB net tartozik+3 ingyenes hálózaton belüli szám.
Bár általában a hónap 2/3-a felé átlépem keretet,utána sem zavaró egyáltalán a csökkentett sebesség.
Most nézem és magentánál 3k a 200MB-os tarifa+30-40 sms+10sms,és kedvezményes számok..mittomén.Ez nem sok. -
Lenry
félisten
-
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #63 üzenetére
Az én esetem úgy az én esetem, hogy leírtam, hogy elég nagy adatforgalmat generáló tevékenységek után sem értem el az 500 megát. Ezzel csak szemléltetni próbáltam azt, hogy nehéz az 500 megát átlépni és nem azt, hogy én nem szoktam.
Ahhoz, hogy vki átlépje az 500 megát, kb az kell, hogy wifi közelben se legyen szinte soha és sokszor töltsön le a netről akár zenét, akár programokat, vagy navigációhoz egy elég nagy térképet. Ha az ember legalább otthon tudja használni a wifit, akkor viszont simán elég lehet a legtöbb embernek, mert mint mondtam, rendesen próbáltam terhelni, de már fölösleges dolgokkal is, mégse haladta meg, csak alig.
Lehet elvből nem előfizetni mobilnetre, csak akkor magad alatt vágtad el a fát, mivel van egy okostelefonod, amihez nélkülözhetetlen a net, mégse fizetsz elő rá.
Ha kicsit szélsőséges akarok lenni, akkor ez olyan, hogy veszel egy autót, de nem tankolsz bele. Tologathatod, húzathatod másokkal, alhatsz benne, zenét hallgathatsz (míg le nem merül az akksi), de amire igazán ki van találva, azt a képességét nem használod, mert sokba kerül a benzin és elvből nem fizeted.
Sztem is sok, félre értés ne essék, de azért 1-2 ezer forint nem olyan nagy összeg olyannak, akinek van pénze egy legalább 100 ezres telefonnal rohangálni. De vannak kisebb cosmagok is pár százért, végszükség esetére. Azt azért igazán ki lehet fizetni.
Szerintem.
-
gtasystem
őstag
de biztos vagyok benne, hogy ki tudnék olyan használati szokást alakítani,
látod erről beszélek te akarsz alakulni a céghez és nem fordítva..
szerintem ennek pont fordítva kellene lennie..mondjuk kétségtelen hogy a cég szempontjából ez kényelmes hogy még a júzer alkalmazkodik, de nekem ez valahogy nem jön be..
pláne ha van ingyenes alternatíva is..
persze ha a pusztában laknék akkor nem ez lenne a helyzet, de szerencsére nem ott lakom..de remélhetőleg előbb utóbb lesz korrekt adatcsomag is majd arra befizetek..
-
Lenry
félisten
válasz
gtasystem #65 üzenetére
túl van árazva a mobilnet
épp ezt magyarázom, hogy nincs túlárazva. a mobilitást fizeted meg. pont. persze, hogy a vezetékes olcsóbb, mert odarántja neked a szerelő a vezetéket és Istenáldja, de mobilhálózaton ezt egy hangyányit komplikáltabb megoldani, úgy, hogy a tajgától a nagyvárosig mindenhol van neted, megfejelve mindezt azzal, hogy közben még lehet, hogy mozogsz is.
ráadásul úgy van kitalálva minden csomag hogy mindenképpen maradjon felhasználatlan mennyiség
ezt mégis mire alapozod? a felhasznált mennyiség 100%-ban felhasználói szokásfüggő. igen, én írtam az előbb, hogy nekem még nem sikerült elfogyasztanom 500 megát egy hónapban, de biztos vagyok benne, hogy ki tudnék olyan használati szokást alakítani, hogy sikerüljön, és abban is biztos vagyok, hogy van, aki alapból úgy használja, hogy kb elfogy neki.
számukra akkor tökélesen van kialakítva?én speciel nem szívesen fizetek egy forintot se olyan cégnek aki le akarja húzni az ügyfeleit szolgáltatás helyett
megkapod a szolgáltatást pontosan úgy, ahogy ígérték? meg. akkor hol itt a "lehúzás szolgáltatás helyett"?
ez elvi kérdés nem a párszáz forintról van szó.
nincs ebben semmi elv, hanem olyanok érvelnek valami ellen, amit még nem próbáltak, és az "elv" egy jól hangzó, csak semmit nem érő kifejezés.
ha nem arról a párszáz forintról van szó, akkor fizess elő mobilnetre és megérted, hogy miről beszéltem. -
gtasystem
őstag
szerintem ez nem pénzkérdés hanem elvi..de ezt írta is..
túl van árazva a mobilnet és ráadásul úgy van kitalálva minden csomag hogy mindenképpen maradjon felhasználatlan mennyiség, magyarul a lehúzásra van kihegyezve..és ez az ami irritáló benne..én speciel nem szívesen fizetek egy forintot se olyan cégnek aki le akarja húzni az ügyfeleit szolgáltatás helyett..ez elvi kérdés nem a párszáz forintról van szó..
persze nyaralás meg munka az kivétel..
szerintem.. -
Lenry
félisten
válasz
donceleger8 #61 üzenetére
másfél éve van meg a Blade-m, 500mega/hó mobilnettel.
a havi rekord azt hiszem valami 350mega volt, mikor tavaly nyaralás közben 1 hétig nem volt WiFi, és mindenhova Google Maps-szel találtam oda, aktív műholdkép-réteggel
normál esetben a 200 megát se sűrűn érem el.ezt az "500 mega nem elég" szöveget furcsamódon csak és kizárólag olyanoktól hallottam, akinek semmilyen mobilnetje nincs, mert mindig a vezetékeshez hasonlítgatja, ahol 20 perc alatt elpippantasz 5 gigát egy új film miatt. ne ezzel hasonlítgasd.
hogy mennyire drága, ez megint baromság. majd akkor mondd, hogy drága, mikor a vezetékes UPC netedet a préri közepén is eléred, ugyanannyi pénzért, mint most.
mert mobilnet ott is van. bárhol. ez nekem megér sz*ros 2 rugót havonta.
-
Mr Cube
tag
válasz
donceleger8 #61 üzenetére
Az 500 mega akkor is elég, ha le is töltesz még zenét is. Én néha kénytelen vagyok a telefont használni távoli asztal eléréshez és még akkor is bőven 500 mega alatt marad. Vannak jó kis appok, amik figyelik az adatforgalmat és letiltják, ha túllépnéd, így figyelni se kell. Mint mondtam, én használtam 4 gigásat is, direkt azért, hogy tudjam, hogy ha nagyon elengedem magam, akkor mennyit használok, de 600-700 között akkor is megálltam, pedig akkor aztán mindent csináltam vele, wifire egyszer se mentem fel.
-
donceleger8
őstag
válasz
Pete55555 #58 üzenetére
Jól van, nyugi, nem kell rögtön falba verni a fejed!
Ha neked kell használd egészséggel!Szerintem viszont felesleges, hiszen erre a célra megfelel a telók belső memóriája is, meg aztán kapcsolatot is tudsz teremteni bármivel, hotspot, router stb.... a Drive-ra is fel kell csatlakozni, meg ezekre is, szóval...
Mobilnetre meg nincs pénzem, de azért veszek és venni is fogok okosmobilt, már ha megengeded
, számomra ugyanis nem attól okos a mobil, hogy felmegyek vele a netre! Illetve nem csak ez miatt.
De elvből sem veszek mobilnetet, mert irreálisan drága. Az előfizetői csomagom tartalmaz leforgalmazható mennyiséget, de az 500 mega is nagyon kevés, ha az ember megnéz pár youtube videót, vagy esetleg internet rádiót hallgat. Erre ott a wifi. -
Syl
nagyúr
Igen, a Camera Uploads valóban hasznos funkciót (és nem csak a fotókat, videókat tölti fel automatikusan, hanem a képernyőmentéseket is) ám én mégis egy másik funkció végett maradtam a Dropboxnál:
A DB-ban található szöveget/táblázatot táblagépen megnyitom (polaris office), szerkesztem, mentem, kilépek. Pont. A cucc automatikusan felszinkronizálja a Dropboxba.
Úgy tapasztaltam, hogy a Gdrive ezt nem tudja. -
ramrit
tag
Annyt még a DB elönyeihez hogy a képeket tudja elönézetben megjeleniteni,mig a Drive csak kilistázza,és akkor benne vagy egy nagy katyvaszban 1000képpel és nem tudod mit akarsz leszedni mert egybe van ömlesztve. Na meg a fent emlitett bárkivel megosztom dolog,nem kell jogosultságot adni senkinek,csak a linket küldeni. Még fejlödnie kell ennek a Drive-nak.
-
Pete55555
addikt
válasz
donceleger8 #13 üzenetére
Ha nincs pénzed Mobilnetre ne vegyél okostelót...
Elmondom mire való a felhő, hogy te is megértsd. Dokumentumok tárolására, amit otthon megírsz az asztali gépen, a munkahelyeden pedig laptopról kivetíted, esetleg út közben szerkeszted, akár telefonon is nézheted. Feltolod rá, és ott van minden ezközödön, nem kell másolgatni, küldözgetni, SDkártyát cserélgetni.
Egyébként nem kell ehhez drága mobilnet, 100mb-os csomagból elég sok word doksit le-meg fel tudsz töltögetni, márha nem 50000 oldalasak. -
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #55 üzenetére
Pontosan, az az ő esete, mint ahogyan a szinte mindig wifi közelében vagyok is a te eseted és nem mindenki van így vele.
Az egy ideális eset, hogy mindenhol találkozol wifivel, amit biztonságosan használhatsz, ezért nem kell mobilnet. Viszont mivel ezek okostelefonok és nélkülözhetetlen hozzájuk a net, ezért érdemes azzal használni, ha használja az ember az igazi képességeit. Ha pedig nem használja, akkor nem is érdemes okostelefont vennie, mert van más, olcsóbb megoldás is napi egy-két perc böngészésre.
-
lndvljs
csendes tag
A Google Drive inkább dokumentumok kezelésére szolgál, a DropBox pedig multimediára van kihegyezve. A DropBox automatikusan tölti fel a kameráddal készített képeket a fiókodba (DropBox fiók),a CAMERA UPLOADS mappába,ha ezt úgy állítottad be. Lehet választani, hogy csak wi-fi használatával, vagy mobilinternettel is töltsön fel képeket, videókat. Majd van előnézeti kép és diavetítés is, stb. A Google Drive-ba is fel lehet tölteni fotókat egyesével vagy a kijelölteket, de hátrány, hogy mindig tudnod kell mi az amit már feltöltöttél és mi az amit még nem, mert nem figyelmeztet semmi, hogy ezt a képet már egyszer feltöltötted. Nincs előnézeti kép és rendezni sem tudod. A DropBox használata sokkal kézenfekvőbb, csak angol, míg a Google Drive magyar nyelven is elérhető. A Google Drive fele annyiba kerül évente, mint a DropBox, ha tárhelyet vásárolsz pluszba. A Google Drive a Picasa-t használja a multimédia kezelésére, de ha veszel Drive tárhelyet az 5GB ingyenesen felül, a Picasa tárhelyed is megnő automatikusan. Az asztali változata mind két szolgáltatónak nagyon egyszerű és ésszerű.
-
vicze
félisten
válasz
gtasystem #53 üzenetére
wifi is van ám a világon nem csak mobilnet..
ráadásul egyre több helyen..szóval teljesen jól el lehet lenni mobilnet nélkül is..
aki meg nem bírja ki 10 percig se face nélkül az fizessenNem hogy 10percet, de 16órát se vagyok wi-fi közelében, sőt többnyire annak örülök, ha drága T 3G-t szolgáltat adott helyen...
-
vicze
félisten
válasz
gtasystem #47 üzenetére
Nem igazán értem hogy mi a fene az a minden hol van wi-fi? Hol mindenhol? Otthon van azt használom, nagyobb adatforgalomhoz. Addig vagyok wi-fi közelében amíg otthon vagyok, utána még csak nem is találkozik a telóm vele. Mondom 1évig mobilnet nélkül használtam, kínszenvedés...
Pont hogy a FB-s gyerekeknek jó, hogy azt az 1e-t is elihassák, aki használja is a telefonját, annak nem hiszem, hogy megkerülhető.Dr Tre: Minden szolgáltatónak van "feltöltő kártyás". T-jé.
-
bbalika81
aktív tag
Gdrive-ban lehet vhogy mappat készíteni? Android kliensbol nem tudtam,próbáltam web-ről, de ott sem találtam semmit. Ez egy nagyon nagy hiányosság,ha nem lehet vagy csak én vagyok bambula....
-
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #47 üzenetére
Az android, ios, wp teszi okossá, a júzer pedig vagy kihasználja vagy nem. Egy Iphone 4s vagy egy Galaxy S3 még ugyanúgy okos marad, még ha több tíz millió hülye is rohangál velük.
Sztem úgy értetted, hogy nem a mobilnettől, mert magától az internettől lesz okos, ezen nem lehet vitatkozni, mert tény.
Ha te szinte mindig wifi közelben vagy és megbízható is a hálózat (pl munkahely és otthoni) és nem nagyon mászkálsz máshova, akkor oké. De amint pl elmész vhova a barátaiddal, akár balatonra, akár csak be a városba beülni vhova, máris szükség lehet a mobilnetre, mert nem tudhatod hogy lesz-e wifi (mivel messze nem tartunk ott, hogy mindenhol van és jól működik), és innentől kezdve már csak egy szimpla telefonod van. Egy sima 100 megás nettel ezt már kiküszöbölheted és akkor az okostelefonod mindig okos marad.
Nincs egyáltalán amúgy olyan mobilnet, ami nem havidíjas, hanem olyan, mint a feltöltőkártya, ahogy te is mondod? Mert a T-nél asszem nincs, pedig tényleg elég hasznos dolog lenne.
-
gtasystem
őstag
hát nem vagyok egy facefüggő az biztos..
elismerem hogy jó ha van rajta mobilnet is de nekem fél évig is elég lenne az a havi adag vagy még talán tovább is..ugyanis szinte állandóan wifi közelben vagyok..
ha mondjuk sokat utaznék még akkor azt mondom oké de mostmár a vonatokon is terjed a wifi meg a bkv-n is "elvileg"..arra várok legyen valami olyan mobilnet mint a kártyafeltöltések mondjuk 1év felhasználhatósággal..azt valszeg én is használnám..
Dr Tre: szerintem a júzertől lesz okos egy telefon nem a nettől..önmagában nemsokat ér annak aki nem tudja kihasználni..
-
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #40 üzenetére
Akkor igazából ketté lehetne választani az okostelefonokat, mivel a fészbúkozás és játék nem tartozik azon dolgok közé, amitől okos lesz egy telefon.
Legyenek közösségi telefonok és igazi okostelefonok, mert sztem az okostelefonok többek annál, mint hogy játsszak vele meg posztolgassak baromságokat fészbúkra.
Én ezt az egészet úgy értem, hogy aki igazán kihasználja egy ilyen telefon képességeit, annak nem elég a wifi. Márpedig ez a lényege az okostelefonoknak, hogy okosak legyenek.
-
DS39
nagyúr
hát igen, mindig figyelmeztet amikor usb-nél hogy bizonyos folyamatok leállhatnak, de mivel rendszer programok nincsenek átrakva, nagy gondja nem lehet.
(na meg ha lenne a telómban 2 GB belső belső memória, pakolgatná a fene sd-re, legalább több helyem lenne a videóknak, zenéknek.)Teasüti: elképzelhető hogy azért bugos úgy, mert a DB alapból nem támogatja ezt a lehetőséget. (pedig ma már elég kevés program van ami alapból tiltja az SD-re pakolást)
-
htw
tag
Ez az offline megoldás hogy működik pontosan? Előfizetek egy 25GB-os tárhelyre. Itthon WiFi-n feltöltök pár filmet és ha pl külföldön vagyok, (ahol nem szeretnék mobilnettel k.nagy számlát csinálni) csak átrakom offline-ba és megtudom nézni őket?
-
Teasüti
nagyúr
DB nem tud mappát megosztani, pont. Remélem megoldják.
Illetve kérdés volt, h GDrive tud-e ilyet.
Tömörítve nem ér, úgy már csa egy fájl, amit utána csomagolhatok ki/be telefonon, bárhol. Nem megoldás.(#40) gtasystem
Ha nem munkához gondoltad és csak saját wifiről, akkor ha jól értem még kevesebbre dologra használod, mint a "facebook-ozó tinik". Ők legalább gátlástalanul tolják public wifiről az FB-t.Részben mondjuk egyet értek veled, nekem van havi 100 megám, de alapesetben csak szinkronizál rajta a telefon. Viszont néha felbecsülhetetlen, ha zsebből meg tudok nézni egy infót neten. De ha nem tartózkodom otthon több napig, akkor azért szépen előjön a vitathatatlan előnye a mobilnetnek.
-
gtasystem
őstag
ha munkához kell az teljesen más azt szerintem ne keverjük a facebúkozó tinikkel..
és annyi eszet azért feltételeztem hogy nem idegen wifin kell nekiállni bankolni pl..(de mondjuk ha nagyon muszáj az is megoldható)
szerintem teljesen jól el lehet lenni és ezer dologra lehet használni egy ilyen telefont mobilnet nélkül is.. -
Teasüti
nagyúr
Ilyenkor mindig csodálkozok, aztán rájövök nálam CM van, ami alapból oda telepít, ahová jónak látom. Amúgy DB pont nincs átrakva, mert úgy leáll a process és minden indításnál újra és újra be kell írni a belépési adataidat. Ezzel sokáig szívtam, mire rájöttem, h azért csinálta, mert SD-n volt.
(#34) lacix76
Nyilván... És ha nem akarom tömöríteni?(#36) Lenry
+1
Aztán mikor erről megfeledkezem, akkor tolja az arcomba a telefon az FC-ket, meg úgy nagyjából eltűnik minden a launcher-ből. -
Mr Cube
tag
válasz
gtasystem #30 üzenetére
Azok a wifi-k olyanok is még egyelőre. És azért nincs mindenhol, ráadásul nem akarok mindig felmenni ismeretlen hálózatokra. Nem vagyok paranoiás, de nem túl biztonságos.
Én meg pl sokat utazok az országban a munka miatt, közben pedig szükségem van a telefonra, mert akár a szerverünket is tudom bütykölni vele bárhonnan.
Egy okostelefonnal egyszerűen nem lehet mit kezdeni net nélkül. Ha vki mégis el tud lenni vele úgy, annak nincs szüksége okostelefonra, max egy wifis "butatelefonra".
Nekem ez a véleményem. -
Lenry
félisten
nem mindig jó ötlet SD-re pakolni a programokat, mert egy egyszerű USB kábel bedugása / SD leválasztása sem olyan vidám dolog már azután.
mondom ezt én, akinek a fél Android már az SD-ről fut, mert nem fér el az ICS a Blade-ben
nem is lehet leválasztani az SD-t, mert megfekszik a rendszer.(#37) Dr Tre +1
-
Beri78
őstag
nekem jobban bejön a drive, mint a dropbox
sokkal többen tudják használni (gmail miatt) -
Teasüti
nagyúr
Mappát DB-ben nem lehet exportálni, se megosztani. Több fájlt kijelölni se lehet. A hajam kihullik, mikor az droidos kliensben egyesével kell exportálnom a fájlokat.
GDrive-ban ezek megoldottak?
Ha hozzáadják még a public link funkciót, akkor váltok talán. Addig nem. Meg ha elkezdik integrálni a fejlesztők a programjaikba (Titanium Backup, stb.). Ez viszont évekbe telik szerintem, mire elterjed. -
Deck
titán
Próbálgattam a Drive-ot. Jelenleg Dropbox felhasználó vagyok 21GB tárhellyel. Drive-ban nagyon tetszik a jogosultságos megosztás, Dropboxban nincs ilyen. Elég jó az is benne, hogy nem kell emailben megerősíteni annak akivel megosztok valamit. Az Androidos kliensben nincs mappa létrehozása funkció ez elég gáz. Hiányolom a közvetlen mentést memóriakártyára, ami Dropboxban van. PC-s Drive kliensben viszont nincs olyan, hogy velem megosztottak, a tálcán jobb klikk rajta majd velem megosztottak és böngészőben hozza be. A hibáit leszámítva jó lesz, de ezeket javítani kellene. A legjobb, hogy a google fiókunkhoz kapjuk. Ez a véleményem
-
DS39
nagyúr
-
Lenry
félisten
válasz
Nem a net miatt okos az a telefon!
hátőőő. de.
-
ramrit
tag
Én meg eztugy oldottam meg hogy:
-van egy bármilyen mail cimed vagy FB-on üzenetben át küldhetem a linket?
-persze.És kész is. Tökéletesen müködik a dropbox,pedig az illetö lehet azt se tudja mi az,de bármit le tud szedni a tárhelyemröl aminek elküldöm a linkjét. Ilyen egyszerü ez a dropbox,söt a box is.
-
vicze
félisten
válasz
donceleger8 #2 üzenetére
Hát igen a 100e-t telefont használjuk féllábon, hogy "spóroljuk"...
Ez kb. BigMac nagy menü mellé diétás kóla esete...Csak infónak 1évig használtam mobil net nélkül okostelót, és hát megváltás volt, miután előfizettem. Amúgy hang helyetti szöveges kommunikációval inkább spórolok.
-
DS39
nagyúr
nekem ezzel és a Dropbox alkalmazással is az a bajom hogy nem lehet letölteni "rendesen" a fájlokat, csak offlineba tenni. teljesen értelmetlen dolog, hogy egy adott pdf filet mindig egy alkalmazáson keresztül kelljen megnyitni.
ezért is használom inkább a webes felületet, onnan oda töltöm le a telóra a fájlokat ahova akarom és nem kell többet a fájl hozzáféréséhez más alkalmazást használni. -
elmouse
aktív tag
Elmondom én miért váltottam Dropbox-ról Drive-ra:
Van egy mappám, amit sok emberrel meg akartam osztani.
- Van dropbox-od?
- Az mi?
- És gmail-es címed?
- Persze, az van.
Az ötödik ilyen párbeszéd után a drive mellett döntöttem. -
Mr Cube
tag
válasz
Net nélkül nem okos az okostelefon. Pont a net teszi azzá. Az értelmes alkalmazások döntő többsége nethez kötött. Az, hogy van offline navigáció, nem teszi okossá a telefont, az régi Nokiákban is volt, mégse voltak "okosak".
És akkor az emailezésről még szó se esett.A gond nem az, hogy kell hozzá mobilnet, hanem az, hogy nálunk ez ennyibe kerül.
Bár azt hozzáteszem, hogy próbáltam T-nél 4Gb-osat 4000-ért, de kiderült, hogy annyit messze nem érek el, szóval elég egy 500 megás is rengeteg programnak úgy, hogy nagyon sokat használom. Viszont az is 2000 Ft, ami nevetséges 500 Mb-ért. -
Én azt nem értem, hogy:
Feltelepítettem otthon, a munkahelyemen és a telefonra a Drive-ot. hogy egy pár adott file-t, mindig, mindenhol elérhessek. Ezek közül az egyetlen probléma a munkahelyemmel van. A Drive mappát nem lehet lejelszavazni. Egyszerűen ez hihetetlen. Különböző egyéb programokat kell bevennem a titkosításra. Nincs valami egyszerűbb módja?
-
BDave
őstag
válasz
Akkor miért okos? Ha azt mondod, hogy az alkalmazások miatt, akkor ha nincs neted, nincs is értelme a telefonnak, mert nem tudsz letölteni semmit rá. (persze le lehet warezolni és átküldeni PC-ről a telefonra USB-kábellel...). Mobilnet egy okostelefonhoz alap, csak nem biztos, hogy mindenki megteheti, hogy a mobilnetes kapcsolatával töltsön le alkalmazásokat. Max emailezés, fórumozás, mobiloptimalizált oldalak nézegetése. Persze, aki nem is emailezik, fórumozik és netezik, annak tényleg felesleges a net a telefonjára
Tomy Yayo: jó tanács: olvasd le a cikket, aztán kérdezz a cikkel kapcsolatban!
-
donceleger8
őstag
Miért dukálna hozzá alapból? Nem a net miatt okos az a telefon!
(#8) alevan
Hát erre most mit mondjak? Olyat kell venni, ami bővíthető!
Amúgy szerencsére eléggé nagy belső tárhellyel jönnek már a mobilok, nekem most 16 giga belső memóriám van, ami még bővíthető is, de még a belsőt sem tudtam kihasználni teljes mértékben, pedig van rajta HD-s játék több is, kb 20 zenei album, 3 ország teljes térképe és még mindig van rajta 8 giga szabad hely!
Ebben a felhőben meg csak 5 giga az ingyenes, ellenben net kell hozzá. Számomra nem nagy eresztés ez a felhő cucc! -
GrandeP
addikt
èn csak azt nem értem h az offline is elérhetö fájlokat miért csak gyorsitótárba rakja?
Ha újraindítod a telót akkor újra letölti öket... ráadásul nagyobb fájloknál és mobilnetnél össze is bugzik néha...
-
Taybore
aktív tag
válasz
donceleger8 #2 üzenetére
Nem feltétlenül csak mobilra jók ezek a felhős cuccok. Én speciel DropBox-ot használok, és be van kötve rá az otthoni és az irodai PC-m, a laptopom meg a telefonom. DropBox megosztáshoz nem kell a fogadónak is Gmail-esnek lennie. Jelenleg 4.5GB-os a tárhelyem, és ennyi bőven megfelel. Az egész arra jó, hogy csak bemásolod a fájlokat egy mappába, és már fönt is van a neten, aztán átülsz a másik gépedhez (vagy előveszed a telódat) és ott is megvan. SD kártyával ez nehezen kivitelezhető.
Amúgy ez a Drive miben más mint a DropBox? dr. Kind, miért váltottál?
További kellemes hőséget mindenkinek.
-
BDave
őstag
10GB.
És ha feltöltesz egy nagy képet (pl. 3000x5000) az asztali gépedről az asztali alkalmazás segítségével (nem a webes felületen keresztül), akkor azt a böngésződben (legalábbis Firefoxban) csak 1067x1600-ban látod. Viszont ha az asztali gépeden nézed, akkor ott már teljes méretében nézheted meg. Ez nem tudom miért van, de nem túl jó, viszont legalább a gépen meg lehet nézni eredeti méretében is a képet. -
alevan
őstag
válasz
donceleger8 #2 üzenetére
Viszont vedd figyelembe azt a tényt, hogy as új Nexus táblagépbe sem, a Galaxy Nexusba sem, és a Nexus Qba seam megy microSD (ahogy pl. WP7es telókba sem).
-
Alex91
félisten
File meret korlat van rajta? (Errol mintha nem lenne a cikkben...)
-
gtasystem
őstag
én épp múltkor nézegettem ezt de a dropbox nekem eddig teljesen jó..
ennél is lehet pl. fotót egyből beledobni készítés után androidról?
vagy amikor a fényképezőt csatlakoztatom ez is felajánlja egyből automatikus lejátszási listában a másolási helyet? -
negyedes
addikt
válasz
donceleger8 #2 üzenetére
Azert egy okostelefonhoz dukal a mobilnet is.
Az asztali kliensrol kar hogy nem irtatok kicsit tobbet.
-
BDave
őstag
Miért váltottál át kind?
Tényleg nagyon jó a Drive, de azért van még mit fejleszteni rajta (pl több fájlt nem lehet kijelölni). Az tény hogy gyors és egyszerű!
-
donceleger8
őstag
Egyre több ez a felhő szarság, amihez ugye net elérés kell! A wifi nem mindig jöhet szóba, tehát a tökéletes használhatóság érdekében kell egy mobilnet is, ami meg horrorisztikus áron van! Persze vannak csomagba foglalt adatmennyiségek is, de azokat értelmesebb dologra is fel lehet használni.
Vicces a cikk első mondata, csak egy gmail fiók kell hozzá és kész! Na meg a fent említett ok miatt egy zsíros mobilnet elérés.
Lehet, hogy ez a jövő, de nekem mégsem kell! Inkább egy microSD kártya, mondjuk egy 32 GB-os, azon ráadásul sokkal több minden elfér! Nem kell hozzá net elérés, vagyis nem kerül több pénzbe és hatszor nagyobb a tárhely. -
Segal
veterán
Én is használom csak arra nem jöttem még rá hogyha valamit feltöltök akkor hogy tudom engedélyezni mások számára is az elérhetőségét. Ugyanis megosztás részbe amit kapok linket ha elküldöm egy személynek akkor ő nem tud hozzáférni csak kapom gmail-be a megosztás kérése emailt....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Android és iOS platformon is elérhető a Google felhő alapú tárhelyének kliense, minden Gmail-cím mellé 5 GB ingyen tárhely jár.
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest