- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves nyelvművelők, gyertek ide beszélgetni a felvetett témáról: [link]
Köszönöm! -
"A sok szex és gyilkosság összegyűlt mocska derékig ér majd, és akkor a sok szajha és politikus felnéz az égre és így rimánkodik: ments meg minket! ...én pedig lenézek, és azt suttogom: nem."
Szerintem ismerős a részlet.
A filmváltozata számomra egy kellemes élmény volt. Libabőrösen, vigyorogva jöttem ki a moziból. Már az eleje beszippantott a képregény-film világába.
Egyébként kb. 16 évesen meguntam a hagyományos jó-rossz felállást. Akkor döntöttem el, hogy a saját történeteimben az olvasóra fogom bízni, hogy kivel azonosul, mert mindegyik karakternek vegyesen fogok adni jó és rossz tulajdonságokat.
Kedvelem a modern képregényeket és a mangákat is.
Szerk.: Jelenlegi "modern" kedvencem, a Prédikátor.
-
12 éves korom óta olvasok képregényeket.
1990 karácsonyakor az egész család beült a moziba és megnézte Tim Burton klasszikusát, a Batman-t. Ez az egyik olyan film, amit bármikor szívesen megnézek.
Ekkoriban itthon is lehetett kapni néhány képregény címet a Marveltől és a DC-től. A zsebpénzemből megvettem a Batman egyik számát. Jól beletenyereltem.Pont egy olyan epizódot fogtam ki, amiben Joker meg akarta törni Gordon felügyelőt és egy bizarr hullámvasútra ültette fel meztelenül... Persze Batman megmentette Gordont.
Nem ettől lettem képregényolvasó. Régebben is voltak képregények. Szerintem sokan emlékeznek a Pif újságra. Azonban 12 évesen komolyabb témákra vágytam. Na, a Batman Jokeres részével meg is kaptam a vágyott komolyságot.Azonnal. Sötéten és izgalmasan. Évekig gyűjtöttem a szuperhős képregényeket. Sajnos a gyűjteményemet apránként eladogatta a sulijában a középső húgom, így már nincsen meg. Marveltől kiadták a Pókembert, X-Ment, Bosszú angyalait; DC-től a Supermant és a Batmant. Majd eme két hős kalandjait egy újságba vonták össze. Aztán becsődölt a kiadójuk.
Szerencsére nem maradtam képregények nélkül. Pár éve felfedeztem a lelkes fordítók és szkennelők csapatát, akiknek köszönhetően bőségesen elérhetők magyar nyelven még több hős kalandjai.
A képregény egy lenézett műfaj. Pedig a jobb történetek igazán szórakoztatóak.***
Tim82: Köszönöm a fordítást!
-
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Az angol szöveg a képregény oldalairól származik. Ha esetleg olvashatatlanok lennének a mondatok a képek alacsony felbontása miatt. Az idézőjelek is erre utalnak.
Szerintem egy mobilkommunikációs oldalon mindenki tud minimum alapszinten angolul. Minek a műfordítás?
Szerk.: Én ugyan értem a szöveget, de nem merem lefordítani, mert hamar előkerülne egy-két profi nyelvtudor a pontos fordítással. Kapnám a fejmosást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest