Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
CPT.Pirk #150 üzenetére
Amúgy táp miatt elszállt lapot se nagyon láttam még. Fodítva inkább...
Codegen meg, én azokról a szériákról beszélek, amikről te, hogy át voltak hidalva. Rengeteget kondiztam újra, mert beálltak a ventik, és kidurrant benne minden, de csere után ment tovább.
FSp is jó dolog, azokból a kedvencem az a GLN és hasonló széria volt, aminek a visszacsatolásában a hűtőborda megfőzött egy 47uF-t, azt csere, és megy tovább...
Anyám gépében Mercury van. Azt se tudom, mikori. Megy, és megy.
-
-
-
válasz
Jim Tonic #131 üzenetére
Attól még, ha tud forrasztani, valszeg tud furatszerelt alkatrészt is cserélni.
Illetve, mi a szakszerű? Ilyen döglött, ~0 értékű cuccoknál általában elég a tulajnak, ha működik utána, és nem került sokba a műtét.
A 30 éves Weller pákámmal, pl. szakszerűen cserélek otthon kondikat? -
-
-
-
-
válasz
Jim Tonic #95 üzenetére
Az a baj, hogy pl. a HEstore csomagként küld - 1000Ft? Amikor a lap ér annyit? Vagy max. kettőt?
ESD, még soha nem volt belőle problémám. Szerintem nagyon túl van misztifikálva.Ónszippantás, én már leszoktam róla. Harisnyával megoldható, de szippantás nagyon nehezen szedi ki a vastag (sokrétegű) nyákban a galvánlyukból az ónt.
-
-
-
válasz
FireKeeper #81 üzenetére
Ilyenkor kell odaírni a cikkbe, hogy csak saját felelősségre.
Okos ember nem vág bele olyanba, amihez teljesen sötét, vagy ha mégis, akkor tisztában van a kockázatokkal, és viseli a következményeket.
A hülyéknek meg mindegy, ők megtalálják a módját a hibák előidézésének, vagy maguk szopatásának. -
Ész nélkül nem is, de még nem volt gond az eggyel nagyobb értékből. Mármint kapacitásból.
Feszültségből ami a csövön kifér.
Nem is írtam olyat, hogy 1000uF helyett ötször annyit...Hogy pár év múlva mi lesz vele? Általában addigra a lap már rég a szemétben van. De ha nem, akkor kondicsere lesz. Addigra már olyan öreg a lap, hogy vagy kidobják, vagy belefér egy csere.
-
@bonott kondi téma...
Azok a kondenzátorok döglenek be, emikre megy a meleg valamiről.Pl. a procihűtő ráfújja, vagy a VGA-ról felszálló hő...
Ezek fognak kipúposodni. A 85 fokos is, meg a 105 fokos is, annyi, hogy a 105 fokos később.
A Low-ESR-t meg kenje a hajára, aki kitalálta, főleg pufferekre; rengeteg lapba tettem már nem Low-ESR kondit, ami utána hibátlanul működött, és tuningolható is volt. -
"A fehér csík mentén lévő lábacska a negatív, a sötét pedig a pozitív!"
Kivéve pár elvetemültebb gyártónál, akik a lpon fordítva jelölnek.
Kivétel előtt/közben fontos megnézni, hogy merre is állt a csík.
A legtöbb alaplapon a kondenzátorok kapacitásértéke nem olyan lényeges, mert csak pufferként szolgálnak, nem időzítésre. Kicsit nagyobb kapacitású simán jó, 1500uF helyett pl. 2200 simán megfelel. Kisebb nem.
A feszültségrtéke is eltérhet, de csak felfelé, az sosem baj, ha egy 6,3V-os helyett 10V-os van bent. Kisebbet viszont nem egészséges beletenni...Mondjuk pillanatpákával alaplapnak nekiállni... :S
Meg amúgy ja, bontott alkatrész nem túl bizalomgerjesztő, de sajnos néha az alaplap értékével vetekedik a cserélendő kondik ára
Ilyenkor én is bontottat rakok.
@#65 Vladi : KH
Vagy lötykölted az elektrolitot a kondikban@#48 fondorlatos : Miért, mi baja lehet bármimnek, ha nem jól csinálja? Max. hazavágja az amúgy is hibás lapot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest