- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirithon
csendes tag
Én is megvettem a gépet, írok egy kis összefoglalót a saját tapasztalataimról, meg azokról a dolgokról, amik miatt aggódtam, hátha másnak is segít.
Konfig: i7, 8GB ram, Geforce 850m, 1000 GB HDD és raktam bele egy 250-es SSD-t.
Teljesen elégedett vagyok vele, jelenleg minden rendben, könnyű volt szerelni is. Az elején volt egy kis zökkenő, mert nehezen lőttem be, hogy USB-ről tudjon települni a Windows, aztán meg a driverek levadászása sem ment simán, touchpad-dal küzdöttem kicsit, mire kiderült, a kétféle lehetőség közül melyik van benne.
Ezek után már minden rendben, nagyon gyors a gép, jó a nagy kijelző, mennek a játékok maxon és nem melegszik túlzottan.Megpróbálok válaszolni korábbi kérdésekre és a sajátjaimra is. :-)
Először a pozitívumok:
+ A kijelző szerintem elég jó minőségű, nyilván nem egy MacBook, de teljesen jó, a betekintési szögei is rendben vannak (valaki IPS panelnek nézte)
+ szerintem nem melegszik túlzottan, 1-2 órákat játszottam vele, ölben is és asztalon is, melegedett, de nem volt vészes
+ a hűtés néha kicsit hangosabbra kapcsol, de nem zavaró - fülessel játszva persze semmit nem számít, de nálam közben simán alszik mellettem a párom is
+ a 850m kártyához már az új BIOS tartozik, ami úgy tűnik, rendesen látja mindkét merevlemez helyét, így simán berakható a plusz SSD, amit beépítő keret híján egy útmutató alapján én kitámasztottam kis öntapadós szilikonokkal, tökéletes így - teljesen felesleges a gyári dupla árat kifizetni érte
+ gyári merevlemezt az SSD mellett nem érzem lassúnak, ezen vannak a játékok, de teljesen rendben van a töltési idő - ez eléggé meglepett
+ eddig minden játék ment maxon, amivel többet játszottam, az a DeusEx HR és a Remember Me, teljesen jól futnak és a melegedés is rendben van (1-2 órás játék mellett)
+ ölben is kényelmes használni a mérete ellenére, ráadásul nem melegszik így sem zavaróan, nem volt probléma a lábammal tartani
+ nagyon jó az anyaghasználata, kulturált üzleti megjelenése van, nekem ez nagyon bejön és nincs szinte sehol lötyögős műanyag érzete, kivéve...Ami nem tetszik:
- ...kicsit lötyögős a touchpad, mivel gombként lenyomható, viszont túl mélyre kell nyomni, szerintem ez használhatatlan és ront az touchpad-en
- a fényerő fel/le gomb fordítva működik, mint ahogy rá van rajzolva - igaz, elvileg lepattintható és megcserélhető
- a legalacsonyabb 2 fényerő fokozat között túl nagy a különbség és sötétben a legkisebb is sok egy picit
- az usb és egyéb portok lehetnének hátrébb, néha azért beleakadok a kábelekbe
- nekem csak 2 órát megy aksiról netezés közben, ami bőven elég számomra, de tesztekben 3-4 órát is emlegettek rendszeresen
- kissé gyűjti az ujjlenyomatokat a szálcsiszolt mintás kéztartó rész és a fedlap isMég pár szó az Acer VN Nitro Black modellekhez, azokon is gondolkodtam: Ami nálam egyértelműen kizárja őket, hogy bármilyen szereléshez ki kell venni gyakorlatilag az egész alaplapot, mivel az ellenkező oldalán van a memória is, aminek ráadásul csak két foglalata van, és itt van az mSATA is. Feltételezem, az alaplap kivétele garanciavesztéssel jár. Ráadásul belül van az aksi is, így nem kivehető, tehát amikor 1-2-3 év múlva tönkremegy, akkor is benne marad a gépben, nem lehet könnyedén kipattintani belőle.
-
Tirithon
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy ilyen gépet készülök venni, ezzel megszüntetném a régi asztali gépet és egy laptop maradna munkára és játékra is. Az i7, 8GB RAM, 850M variánst választanám és az 1 terás vinyót toldanám meg egy SSD-vel. Két kérdésem lenne:
- Akinek 850M-es videokártyája van, attól kérdezném, hogy elégedett-e a játékoknál hozott teljesítménnyel? Illetve túlmelegedéssel nincs probléma? Kell alá hűtőpadot venni?
- Aki házilag rakott bele SSD-t, ott minden rendben volt? Több fórumon olvastam és a boltban is riogattak vele, hogy nem mindig megy a házilag berakott SSD, nem ismeri fel a gép - boltban nyilván azt javasolták, hogy náluk vegyek és ott rakassam be, de az ő áraiknál 40 ezerrel olcsóbban is meg tudom rendelni a gépet, az pedig már az SSD ára.A segítséget előre is kösznöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest