- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
blex
senior tag
válasz
macilaci78 #21 üzenetére
a cikk szerint nem tárolja. csak az utolsó adatokat.
btw a find my phone menüben van egy olyan opció, hogy "save my location periodically for better mapping". bár a location és az adótornyok koordinátája nem ugyan az a dolog...
-
Mania
senior tag
Aki paranoiás ne vegyen okostelefont...szerintem.
-
Czibor10
tag
Szemét májkroszoft! Symbiant kell venni!
-
macilaci78
nagyúr
Mi végre kell gyűjteni és főleg továbbítani ezeket az adatokat? Ok, aktuális adat kell a gyorsabb helymeghatározáshoz, mert köztudomásul a GPS a műholdakkal ellentétben a wofi hotspotok és adókörzetinformációk segítségével működik még az Amazonas őserdeiben is. De mi a frásznak tárolja ezeket és főleg mihez továbbítja? Az erre szánt erőforrásokat másra is lehetne használni egy eszközben.
-
AMD Power
titán
Ezen valahogy nem lepődök meg. De engem őszintén szólva ez nem igazán érdekel.
-
dareal
tag
akkor nézz utána, mert pöppet rosszul tudod. androidon alapvetően a küldés ki van kapcsolva, locations alatt tudod bekapcsolni (külön rá is kérdez, hogy küldhet-e adatot).
ios esetében minden 12 órában küld adatot (apple sajtótájékoztató), itunes-ból kikapcsolható.
androidon opt-in, ios-en opt-out a funkció. -
8zabi
őstag
az a különbség, hogy androidban neked kell engedélyezni, itt és az almánál meg kapsz egy frissítést, amivel letilthatod
nem ugyanaz
-
miaoumaoi
tag
elõször azt írja nem tárol semmit, csak az utolsó koordinátákat, utána meg kiadnak egy javítócsomagot, amivel deaktiválni lehet az adatgyûjtést. ez kb. olyan mint a samsung gps problémája, hogy a gps király, tökéletesen mûködik, de biztonság kedvéért kiadunk egy javítócsomagot, amiben orvosoljuk a problémát.
-
Everman
addikt
Nincs ellentmondás, az alkalmazás nem fér hozzá _közvetlenül_ ezekhez adatokhoz. Ha kell egy alkalmazásnak lokalizációs adat, azt a megfelelő API-n és framework-ön keresztül tudja lekérni, ezek férnek hozzá az adatokhoz és ezek munkáját gyorsítja ez az adatbázis. Ezek meg nem a lementett adatokat továbbítják a kérelmező alkalmazásnak, hanem a konkrét pozíciót, aminek kiszámításához az említett adatokat felhasználták.
-
Sifre
senior tag
"az adatgyűjtés nem az alkalmazások számára készül – melyek egyébként nem is férnek hozzá"
"készülék legutolsó koordinátáját tárolja el, mely vészhelyzetben is hasznos lehet"
Csak én érzem itt az ellentmondást? Ha az alkalmazások nem férnek hozzá, akkor hogyan segít vészhelyzetben?
-
gaben88
őstag
Engem meg nem érdekel. Ha akarja nézze hol járok az aki akarja...
-
Ricardo
titán
válasz
Brutális eb #1 üzenetére
Ugye? Lassan szivárognak a hírek, hogy mindegyik rendszer esetén meg tudjunk lepődni
-
Hobbbyt
őstag
"A Microsoft platformja a felhasználó tartózkodási helyét az Android platformtól eltérően nem naplózza" Az elöbb még az iOS-ről volt szóó.. meg utána is.. kérdem én mit keres ott az Android?
-
Brutális eb
addikt
Roppant meglepő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest