Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz fordfairlane #246 üzenetére

Ha bármely két xp-n, amin ugyanaz az xp és sp és office van, ugyanaz a dokumentum pontosan ugyanúgy néz ki, akkor esetleg lehetne kompatibilitásról beszélni.

De mindenki tudja, hogy elég, ha nem egyforma nyomtatódriver vagy nem teljesen ugyanazok a fontok vannak felrakva és akkor a word docok meg se közelítik egymást.

De lehetne beszélni a multimédiás codecekről is, reálisan találni lehet két gépet, ami nem egyformán képes elbánni egy filmmel még ugyanazon lejátszó program esetén se.

Fel lehetne emlegetni, hogy a codecek nem az xp hibája (szerintem igen, mert miért nincs benne minden rendes codec), de az, hogy a doksik teljesen másképp néznek ki két gépen, az egyértelmű ms hiba.

Én, mint linuxos, nem szoktam a pozitív windowsos megállapításokba belekötni. A kompatibilitás szerintem nem áll meg, ergo nem tartozik a pozitív megállapítás kategóriájába, tehát szabad belekötni.

A doc-okkal kapcsolatban: egyszer nézz meg egy dvi-t. Eltekintve attól, hogy nagyságrendekkel szebb, mint a doc, minden vason egyforma. Lehet utánozni.

Szerk: most az egyszer hagy kekeckedjek már: mekkora szellemi erőfeszítés kellett, hogy ilyen avatar mellett felmerüljön benned a gyanú, hogy linuxot használok?

Új hozzászólás Aktív témák