- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Engem speciel azért zavar a dolog, mert sokan sok helyen eleve nem tekintik hiteles forrásnak. Nyilván okkal.
Komolyabb szakmai témákban valóban nem mindig mérvadó. Mint mondtam, találtam már hibát én is benne. Viszont pont ugyan úgy nem mérvadó egy lexikon sem (az ráadásul el is avul, konkrétan informatikai témában mire a nyomdába jut már nem is 100-as ami eredetileg pontos volt sem).
Kéne egy bizottság, akik legalább a forrásmegjelölés alapján utána néznek az infók helytálltságának. Vagy van ilyen?
Van ilyen.
A Wikinek nagyon klassz moderátori bázisa van. Igazából (tudtommal) ők is "ingyenes szabadúszók", viszont nem könnyű azzá lenni. Elég jó a wiki rendszere, próbálj vmi gyakrabban látogatott cikkbe hülyeséget írni, másnap már nem lesz ott. De nem tudom emlékszel-e a múltkori jogsértős esetre (amikor vmi ürge ész nélkül több ezernyi jogvédett könyvből bármiféle megjelölés nélkül kopipésztelte a tartalmat), volt is róla itt cafén cikk, ajánlom figyelmedbe. -
julius666
addikt
nem hinném, hogy ma már egy adatbázis nagyobb veszélynek van kitéve, mint egy ember által épített, vagy természet által alkotott valami...
Na igen, megnézném szívesen a RAID, backup, redundáns erőforrások, földrajzilag szétszórt data centerek, stb. építészeti alternatíváit.
-
julius666
addikt
Egy kérdés, ami már régóta foglalkoztat: a Wikipédiát tulajdonképpen ki finanszírozza? Valamelyik ilyen nagy nemzetközi szervezet áll mögötte vagy lényegéből donate-ekből épül fel az egész?
Amúgy a Wikipédiával nekem az egyetlen "problémám", hogy túlságosan "emberi olvasók" számára lett kitalálva. Én sokkal strukturáltabb tartalmat várnék el, pl. sokkal jobban leszabályoznám (mondjuk témakörönként) milyen bekezdéstípusok lehetnek, amiben aztán a gépi intelligenciák is jobban eligazodhatnának.
A pontossággal kapcsolatban: a wiki nyilván nem tökéletes, futottam már bele én is hibákba (ezek közül már volt amit én magam javítottam is), viszont az enciklopédiáknál még mindig jobb. Azokat ugyanúgy emberek írták, csak kevesebben. Nem igazán értem mire fel a sznobizmus egyeseknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest