- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
Nekem az rémlik, hogy 2017-ben jól ment át NVAPI-n a filmeké, de a játékok esetén nem is tudtam megmondani, hogy jó vagy rossz az, ha 10k-t kap a TV (mert ez lehet a játékfejlesztő hülyesége is, főleg hogy még újdonság volt az egész), aztán szétverte az egészet a Win 10 1703 + 380-as driver (370-est visszatéve jó volt az új win10 is és a régebbi Win10-el is jó volt az új driver, csak együtt nem), de később a 390-es (vagy 400-as?) driverben újra működött az NVAPI HDR és a régi játékoknál már 1000 nit-et látott a TV 10000 helyett. De azt hiszem ekkor még továbbra is átment pl. madVR-ból a filmek pontos adata, nem mindent fixen írt felül az NVAPI 1000-re, vakon, csak a játékokat (bár ez tényleg furán hangzik, hacsak nem az adott játék kompatibilitási profiljába tették be ezeket a számokat, vagy ha régen a játékoknál volt hibás az érték átemelése és a játék is mindig 1000-re akart küldeni, csak nem sikerült meki). Valahol most a 400-as (vagy 410-es?) driver óta ismét megy a DolbyVision is, csak lefagy a képernyő, mikor kilép a játék (ezért a még támogatott játék esetén átmenetileg le is tilthatják patch-el, mint pl. az Anthem esetén).
Ugyanakkor pl. az Anthem is szarul néz ki HDR10-el. Dolbyvision-el és SDR-ban is egyformán jók a sötétszürkék, de HDR10-ben okádék, olcsó nyomtatott papír hatása van a képnek OLED kijelzőn is, mert minden szürke túl fényes. Pedig esküdni mernék, hogy valamikor jól nézett ki az Andromeda HDR10-el is, de ha most elindítom, az is így néz ki, mint az Anthem (a DolbyVision is ugyan úgy szép, csak ugyan úgy lefagy a képernyő tőle ezzel a játékkal is).
Nem is néztem mostanság, hogy filmekkel mi a helyzet. Régen a Win10 HDR is fixálta a metaadatot 1000-re (bár talán az is lehetett driver hiba?), de azt sem vizsgáltam még a 1809-es Windows-al. De igazából régen direkt úgy néztem filmeket, hogy 1000-re erőltettem az értéket madVR-al 4000 helyett, mert az LG C7 az ízlésemhez túl erősen húzta vissza a görbe alját is, és igazából úgysem nagyon volt lényegi tartalom 400 nit felett a filmekben, hogy zavaró lehessen ahogy 1000 körül összeolvad minden, ha nincs visszahúzva a görbe. (Inkább a vakító részek olvadjanak be, mint hogy az egész kép túl sötét legyen, főleg ha annyira sötét, hogy emiatt be kéne kapcsolni valami dinamikus kontraszt félét a TV-n.)
-
janos666
nagyúr
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Megint rossz? Pedig egyszer már újra működött (miután a Win 1703 és 380-as driver-ek nem tudtak kibékülni egymással).
De az NVAPI-s HDR10-et érted "rendes HDR" alatt? Vagy a Win10-ét?Viszont van épp elég baj másféle HDR-el is, legalább is Frotbite játékokkal:
- a HDR10 módban zavaróan túl világosak a sötétszürkék
- Dolbyvision módból kilépve fekete képernyőbe fagy a kijelzőMindkettő lehet a játék hibája, főleg az első, mert állítólag PlayStation-ön is ugyan az a helyzet ezekkel a címekkel, mint PC-n. De a Dolby inkább tűnik driver gondnak akkor is, ha eredetileg a Microsoft tett neki keresztbe.
---
Amúgy ez a driver ugyan szól a játékosoknak, mint a többi Geforce driver, csak emellett kiemelten célozza a tartalomkészítőket is (de semmit nem veszít, illetve nyerhet vele valamit a játékos is).
Látom, hogy ebből hosszú fájdalmas félreértések tömkelege lesz egy éven át, míg eldobják vagy átalakítják a címkézés (állandóan kérdezgetik majd a fórumokon is, hogy mihez jó melyik, lesznek megmondóemberek mindenféle véleménnyel, pedig világos mit akar az nvidia, csak nem féltek eléggé attól, hogy nem érti majd meg mindenki).
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest