- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel909
addikt
ez a lépés a gugli hangouts malmára fogja hajtani a vizet. mondjuk sokkal jobb is tényleg, én már átszoktam rá az ismerőseimmel.
-
Geller72
veterán
Naivan azt gondoltam, hogy az accok összefésülése logikusan fog történni. Azaz, ha összevonom, akkor elég egyfajta login és látom az összes kontaktom. Különben mi értelme az összevonásnak? De ez is csak félig működik, mert MS ID-vel mindent látok, skype accal meg csak skype kontaktokat. Akkor miért nem deaktiválja a skyp logint és hagyja meg az MS ID-os logint?
-
Geller72
veterán
"Az új megoldás azt is eredményezi, hogy a felhasználók által tapasztalt Skype élmény gyakorlatilag minden eszközön és operációs rendszeren megegyező lesz"
-Az nem lenne rossz, mert jelenleg elég bosszantó ez a rakás szar program. Ugye be lehet jelentkezni régi messenger accal, de ha van skype accot és "össze van kötve" a messenger accoddal, akkor elvileg tök nyolc, hogy mivel lépsz be. Mondom, elvileg. Gyakorlatilag, ha belépek az ms accommal, akkor duplán látom azokat a kontakjaimat, akik ms-ről jöttek át skype-ra. Ha a skype accommal lépek be, akkor meg csak azokat látom, akiknek skype accuk van, senki mást. Tök jó. Tableten még szarabb a helyzet.
-
bambano
titán
"Te minek kommentelgetsz egy Windows Témában, ha ennyire Windows ellenes vagy? Ha csak felhúz a Windows és ennyire elvakult Linux fan vagy akkor minek flamesz Windows Topikban? Mert bemmenni egy topikba ennyi "okkosságal" csak azért hogy fikázd, a Windows-t Topikról topikra.... Ez már a bunkó barom viselkedés kategória."
szépen átfáradsz a most futó Melyik linuxot elsőre topicba, és megnézed, mit művelnek a winfanok egy linuxos topicban. utána magadba szállsz, jó mélyen.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
fordfairlane #86 üzenetére
Egy ismerősöm régi win xp-s gépén újabban nem hajladó felismerni a webkamerát, pedig régen nem volt gond vele. De pl volt hogy egy régebbi programverzióval ismét működött.
Nálam sz andridos app most sokkal használhatóbb lett (sebességben) az előző verzióhoz képest
-
fordfairlane
veterán
A Skype kliens már évek óta egy rakás szemét, tele fölösleges, zavaró funckióval, és az ebből is fakadó nehézkességével, lassúságával. Nem tudom, mennyiben változott a helyzet, mióta nem használom. Amikor használtam, mindig olyan érzésem volt, hogy a kevesebb több lenne. Szóval jó is kisülhet ebből, bár a Microsoftban a Windows 8 nevű frankensteinware óta nem bízok.
-
válasz
Stauffenberg #84 üzenetére
A kliensem nem mai csirke. És én is vagy 8 éve vagyok már fent.
-
Srácok, akkor én mint Skype használó ezen azt értsem, hogy az asztali progi marad, de az asztali progi feljesztő kiadása kukázva lesz?
-
Vladi
nagyúr
válasz
CharlieDrop #80 üzenetére
Legközelebb ha próbálkozol nézz be a linuxos topikba és jól megdumáljuk.
-
CharlieDrop
veterán
pont az a nyom, a kernel, igaz elég jelentős
Én drukkolok a Linuxnak, és nem idéntől, már 15 éve próbálom használni de nem megy.
Most nem mondom miért nem. De azt hozzáteszem, hogy nem szoktam feladni, anno kerneleket is fordítgattam, hogy minden klaffoljon, de ahogy öregszek, erre egyre kevesebb szükségem van. És fel kellene ismerni, hogy az átlag usernek szintén.
Amcsiban ezért megy jól az almának, ott az emberke bemegy a boltba levesz a polcról egy gépet és használja. Nem érdekli semmi, csak működjön. Itt a világ szegényebbik felén meg sírunk mert nincs pénzünk és az emberek nagy része tört/lopott/másolt/akármilyen windows-t használ... -
djgeg
őstag
Én csak örülök ha van egy kis verseny/változás, és igen változik a piac a felhasználói hozzáállás... De az még jó 5-10 év alaphangon mire ez tényleg változik. Ha addig az MS nem lép a jó irányba akkor így járt.
Mivel Infosként éldegélek, így szinte minden platformhoz van közöm és dolgom vele. Semelyiket nem szeretem jobban mint a másikat Igaz személy szerint Linux/Windows párti vagyok, nem szeretem az unix-ot(#78) Stauffenberg
Nem "design, fotó, DTP, 3D, film" stb. cégre gondoltam igaz, de nem is olyan picire mint ezek a cégek itt (Magyarországon vagy én nem ismerek nagyot?)
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt mondod ugyan arról beszélünk, de abszolút nem. Te azt mondod, hogy a mobilos platformok nem összemérhetők a desktoppal, ami egyszerűen nem igaz, különösen nem a consumer szegmensben amiről te is beszélsz. A határok egyre inkább elmosódnak (mellesleg a hír is erről szól ami alá éppen kommentelsz). Ezért összemérhetők a platformok.
Ha a Microsoft tényleg 90% feletti dominanciával bírna, akkor nem kellene most átstrukturálni az egész vállalatot, hogy reagálni tudjanak arra, hogy elmegy mellettük a konkurencia. Te csak a desktopról beszélsz és nem vagy hajlandó elfogadni, hogy a többi platform is épp olyan fontos, sőt hamarosan ránő a desktop fejére. Igazi struccpolitika amit a Nokia is elkövetett az okostelefonok térnyerésének elején. Nem hitte volna, hogy komolyan kellene vennie és a piacvezető helyről visszaesett a legutolsó helyre.
"A többi aki kaphatna cégtől vagy akár vehetne magának, esze ágában sincs Mac et beszerezni."
Én design, fotó, DTP, 3D, film körökben mozgok, ahol látom azt, hogy mekkora népszerűsége van a munkára tartott Apple gépeknek és az OSX-nek. De több zenész ismerősöm is csak az OSX-re esküszik. Nem általános tehát, hogy egy cégnél az emberek utálnák az Apple gépeket, csupán sok feladatkörre egyszerűen nem ők a legjobbak.
-
spammer
veterán
"OSX re játékok? AAA címek 95% nem jön még rá akkor miről beszélünk? Linuxra is elkezdték, sokat érünk vele ugyan úgy."
Még nem sokat. De valahol/valakinek el kell kezdeni. (Egyébként meg játékoktól/játékostól függ, lehet, hogy valakinek már most is sokat jelent, hogy a kedvence fut(ni fog) natívban.)
Egyébként elég baj, ha fiatalok csak nyögvenyelősen képesek váltani/mást használni, pláne egy Macet, amire a legfontosabb appok (nem játékok) elérhetők, meg kb. "1 kattintásos" install van. Nekem is sok ismerősöm ilyen, vannak, akiknek már azt is teljesítmény, ha egy játékot fel tudnak telepíteni Windowsra, meg a gép össze-vissza hányva, szemetelve stb. Na ezek az "átlaguserek", akik megtanulták, hogy "Windóz", "next-next-finish" aztán a többi már nem érdekli őket.
De ez nem lesz mindig így, egyre több a lehetőség/alternatíva, egyre kiforrottabbak, a mostani gyerekek/fiatalok ezekben nőnek fel, már nem csak "PC=Windows" fogalom fog élni az emberekben.
Mondom ezt úgy, hogy én is Windowson nevelkedtem, jelenleg is Windowsról pötyögök (de már tervezem a végleges váltást, amint meg lesz rá a lehetőségem
)
(#76) CharlieDrop: Linux kernel, nem? Hát jó, akkor mondjuk, hogy nyomokban
De van/készül Ubuntu mobile is. (Bár nem hiszem, hogy nagy siker lesz).
-
djgeg
őstag
ui2(és befejeztem
).: A Windowsnak használója vagyok nem fanboy... (Ugyan úgy használok Linux-t OSX et, Androidot, iOS-t)
Az elvakult embereket csak sajnálni tudom. Mert egy vallásban elvakultnak lenni az legalább ad valami lelki békét, de platformok, programok, cégek felé elvakultnak lenni. Kicsit morbid -
djgeg
őstag
válasz
Stauffenberg #70 üzenetére
ui.: Egyébként most leírodd hosszabban ugyan azt mint én? Windows OS ről volt szó, erről kezdtünk beszélgetni, majd a végén oda is írom amit elkezdesz magyarázni 20 mondatban... (Piac átalakulásáról...)
Jól tudom, hogy kezd lazulni a hurok, de csak kezd!
OSX re játékok? AAA címek 95% nem jön még rá akkor miről beszélünk? Linuxra is elkezdték, sokat érünk vele ugyan úgy.
Mac ek terjednek, köszönhető a hipe-nak. (ami érthető igazából)...
Saját környezetemben cégnél is megfigyelhettem milyen nyögvenyelősen megy fiatal embereknek az átállás. Nagyobb cégnél is(amivel kapcsolatban vagyok), ha van 15 mac... A többi aki kaphatna cégtől vagy akár vehetne magának, esze ágában sincs Mac et beszerezni. Alábecsülöd a döntés kénszert és az emberekbe bele ivódott Windows témát.
Csak úgy megjegyzem képben vagyok, nem kell "beképzelni", hogy itt noob-ként osztom az észt.Mainframe rendszerekről,Super számítógépekről, banki stb pénzügyi rendszereket meg minek szóba hozni, ha ott mindig is nem a Windows volt előnyben?
..."De az olyanok mint Te meg a Microsoft marketing gépezete tele tömi a fejüket, hogy az nem lesz nekik jó. Ugyan miért nem?"...
Olyanok mint én? Nem is ismersz... De tudod mit örüljél és csak képzelegjél hülyeségeket rólam(#71) bambano
Te minek kommentelgetsz egy Windows Témában, ha ennyire Windows ellenes vagy? Ha csak felhúz a Windows és ennyire elvakult Linux fan vagy akkor minek flamesz Windows Topikban? Mert bemmenni egy topikba ennyi "okkosságal" csak azért hogy fikázd, a Windows-t Topikról topikra.... Ez már a bunkó barom viselkedés kategória. -
djgeg
őstag
Asztal 91,26%
Konzol 30,4%Ami lehúzza az a mobil platform, de hogyan hasonlítasz össze, egy céget globálisan minden piacon (mivel mindegyik terméke van) olyanokkal akik csak mobil platformon vannak jelen pl.
Aránytalan összehasonlítani különböző cégeket az egész piaci részesedésüket nézni, miközben különböző cégeknek különböző az össz piacuk.Hogyan hasonlítod össze az Android, mobil piacát, Az Apple, mobil és Asztali piacát, a Linux per pill,(az android nekem nem linux...
) csak asztali piacát, az MS össz piacával?
Külön össze lehet hasonlítgani a piacokat és adott OS eket stb, de ha az "egész piacot" nézzük, akkor számold hozzá, a szerver oldalt, a konzolokat, meg stb stb stb részeket is ne csak azt ami neked tetszik nem tetszik... -
bambano
titán
válasz
Stauffenberg #70 üzenetére
le lesz tesztelve ez az átállástól való félelem... anyámnak holnap van a születésnapja, az a családtag, aki hajlandó windowshoz nyúlni, nyaral, így debiant fog kapni. majd minden kiderül.
-
Stauffenberg
nagyúr
Amiről te beszélsz az csak a piac egy nagyon parányi szelete, gondolom ez az amit te személyesen látsz az egészből. Ráadásul ahogy bambano is mondja, a consumer számítógépesdi már nem csak a desktop (illetve notebook) szegmensből áll, hanem feljöttek mellé a mobilok és tabletek, amik felhasználói oldalról a fogyasztók többségének szemében pont egyenértékű: Webes tartalmakat fogyasztanak, erre pedig mindegyik alkalmas. Így már hatalmas a Microsoft lemaradása. Ráadásul az OSX esetén is úgy jön fel az Apple, mint a talajvíz. Már nem csak fura (tehetős) különcök és munkájukhoz Mac gépet választók foglalkoznak a rendszerrel, hanem már consumer felhasználók elég népes tábora is. Ne a magyar átlag bérekből indulj ki, az USA-ban a Mac vasak, illetve az OSX részesedése rohamléptekben kezd felzárkózni a Windows mögé, pedig régen közel sem ez volt a felállás.
És akkor még nem beszéltünk a consumer piacon kívül eső érdekeltségekről. A Microsoft az enterprise (business) szegmensben sem olyan domináns már mint régen. Az olyanokról nem is beszélve, ahol sosem volt jelentős a szerepe (pl: kormányzati, banki mainframe rendszerek). Ha meg már nagyszámítógépek: Nem csoda, hogy az IBM eladta a Thinkpad márkanevet meg az összes szabadalmát (főleg a kínai Lenovo részére, de a Samsung is vásárolt), hiszen a consumer piac nélkül is bőven megél a kormányzati és tudományos célokra tervezett rendszereivel (TOP10 mainframe rendszerből kapásból 4 helyet az IBM foglal el). Ezen is látszik, hogy ilyen kis otthoni felhasználásra szánt tyúkszaros operációs rendszerek és vasak közel sem jelentenek akkora üzletet, mint azt gondolnád.
A piaci dominancia kényszerítő hatása meg egyre inkább lazul. Aki játszani akar számítógépen az is egyre inkább megteheti más platformon (a már említett OSX is egyre jobban áll, de a Steam Linuxra lépése is nagyon üdítő színfolt), de munkához sem kell feltétlenül Windows, sőt!
Te, Gipsz Jakab, aki otthonra vásárol gépet, már közel sem csak a Windows + PC kombótól várhat kielégülést. Az átállástól való félelem meg inkább csak rugalmatlanság, nem a Microsoft mindenható ereje. Például az átlagos számítógép user csak netezik, videókat néz és az ismerőseivel kommunikál a számítógépen... erre pedig mondjuk egy Ubuntu Linux bőven elegendő lenne. De az olyanok mint Te meg a Microsoft marketing gépezete tele tömi a fejüket, hogy az nem lesz nekik jó. Ugyan miért nem?
-
Syl
nagyúr
-
bambano
titán
A tényekről. hogy te nem olvastad az itt megjelent felméréseket, az a te személyes problémád, nem az enyém.
Az informatikai piac majd' 30 évig a desktop pc-ből meg a windowsból állt, és ebbe nyugodtan belesorolhatod a notebookot is, mert abban az értelemben, ahogy épp beszélek róla, nem különbözött. Ezen a piacon volt majdnem teljesen egyeduralkodó az ms.
Közben kinőtt egy másik piaci szegmens a földből, mint eső után a gomba, emiatt az informatikai piac ma már nem a desktopból áll, hanem a desktopból, a mobil telefonból, a notebookból, okostv-ből, konzolból és a tabletből. Ami eddig a piac 100%-át adta (desktop), az most a piac egy részhalmaza lett. Ezen az összesített piacon az ms jelenleg 20% körül részesedik, köszönhetően annak, hogy a mobilt meg a tabletet hagyta elrohanni maga mellett.
Tehát igen, ha informatikai piacról beszélünk, akkor az ms részesedése lement az ötödére, annak köszönhetően, hogy a vetítési alap nagyon megnőtt és a növekedésből az ms kihagyta saját magát.
és igen, ha a hírek követése elvakultság, akkor elvakult vagyok. te meg tájékozatlan. csak ne verd nagydobra, mert kínos.
-
-=RelakS=-
veterán
"Bár a levél szerint az API támogatását csak valamikor év végén szüntetik be, az alkalmazásbolt megszűnésével egy időben a Desktop API chat funkciója is leáll, amiről természetesen a felhasználókat is időben értesíteni fogják."
mivan?
Az MSN-t beleolvasztották a skype-ba, utóbbiból meg kiiktatják a chat funkciót? O_o
Vagy csak 3. fél által kínált programból fog hiányozni? -
bambano
titán
igen, eddig is mindig ez volt, ment a rinya, ja.
csak eddig úgy nézett ki a dolog, hogy a teljes piac 98-99%-át az ms birtokolta, húzott valami ökörséget, majd a piac 98-99%-át az ms birtokolta tovább is.ehhez képest most úgy néz ki, hogy eddig a teljes piac 98-99%-át az ms birtokolta, húzott pár ökörséget, és most a piac 20%-át az ms birtokolja.
na ezen kellene elgondolkodni főleg Ballmernak, meg az ms fanoknak.
-
djgeg
őstag
ui.
ersze ezek akkor érvényesek, ha Asztali OS vásárlási szándékról beszélünk, mert azért bőven átalakult a piac és dől a mobil platform felé, mivel egy átlag felhasználó igényeit az okostelefon/tablet már már bőven kielégíti.
-
djgeg
őstag
válasz
Stauffenberg #62 üzenetére
Te kevered a szezont a Fazonnal... Windows elterjedtsége miatt, és a platformok különbségei miatt, rengeteg szinten nincs választási lehetőség. Linux az esetek 80% kában nem opció... Mac szintén drágasága és platformváltás miatt.
Nem csak az üzleti világról beszélek, de pl Olyan embereknek akik eddig csak Windows-t láttak életükben, és vesznek maj egy új gépet, lehet nem tetszik majd a Win8 amit adnak mellé, és előre is tudja azt, de nem fog ezért áttérni Linuxra, vagy Venni 2X olyan drágán egy Mac et(+szintén át kell állnod)Nem az az élethelyzet, hogy bemész a boltba és van 5 termék és simán azt választod amelyiket akarod. Hanem bemész a boltba van 5 termék abból 3 dominánsabb, és életedben láttál 1-2 őt, érteni értesz az 1ikhez, ja és 1ikre, vannak programjaid játékaid, és mindenkinek kb az van.
Ebben az esetben milyen választási lehetőséged van? Pff Windows 8... ( vagy úgy döntesz nem veszed meg maradsz a régin, de most a vásárlási szándékot választást feltételeztük)Ez a döntéskényszer... A Piac jelentős részének, nincs döntési opciója... Akkor miről beszélünk?
Beszélhetünk itt arról, hogy megfelel e az igényeknek, de a hipe pot generáló tömeg nem azért lázong mert nem felelne meg a Win8 pl az igényeknek, vagy ne fejlődött volna a Win7 hez képest ( ha megnézed a tényleges változtatásokat) Hanem arról, hogy Woooa csempe deszar... hol a startmenüm, stb. és ez sima rinyálás...
Mint minden változásra azonnali rinyálás a válasz, ha körbenézel, még ha később kiderül, hogy tök jó megoldás volt. Ez volt és lesz Windows fronton, de már egyszerű forgalmas weblap design cserénél is ez megy. -
Stauffenberg
nagyúr
Kevered a szezont a fazonnal.
Nem tudom mikor tanultál kereskedelmet, de az régen rossz amikor az eladó nem azzal szolgál ki amit szeretnél, hanem amit ő akar. Az meg még rosszabb, amikor a vásárló el is hiszi, hogy milyen jó neki. Erről nekem mindig a balek jut eszembe a használt autó telepen, ahova határozottan azért megy, hogy vegyen jó áron egy fasza, praktikus, ízlésének megfelelő autót, de hagyja magát rábeszélni egy ronda, gazdaságtalan és kényelmetlen autóra, ráadásul jóval drágábban. Aztán még boldog is vele... mert hát az eladó azt mondta az kell neki...
Persze a kereskedő ezen szedi meg magát, a vásárló lehúzásában van a nagy dohány, de neked (tudatos) vásárlóként lehetne kicsit több tartásod és kiállásod is, hogy korrekt üzletet köss. Ha neked egy akármilyen Microsoft terméket (példának okáért a Windows 8-at) megvásárolni jó üzlet, megfelel az igényeidnek és ízlésednek az egy dolog. De hagyd meg a lehetőséget, hogy másoknak tőled eltérő igényei legyenek (ami nem feltétlenül csak a csempéken való fennakadást jelentik, hanem a rendszert érintő korlátozásokat) és nekik esetleg ne feleljen meg egy W8.
A többi csak rizsa és csűrés-csavarás.
-
djgeg
őstag
válasz
Stauffenberg #60 üzenetére
Itt terméket csinálnak... Szaros mákosgubát is el lehetne adni jó marketingel. Vagy 2-3X os haszonnal eladni egy terméket méregdrágán árcédulázva millióknak. Ez egy ilyen világ.
Lehet itt rinyálni, a változásokra, stb-k re. Régen is mentek a rinyálások a Windows változások során, csak nem volt ekkora hipe-ja... A nem közel a 95-2000 ben születettek még emlékezhetnek...
Ha bemegyek egy henteshez ott nem csak 1 terméke van.
Ha "bemegyek" az MS hez akkor ott van EGY OS, ami friss... Vagy megveszem vagy nem. Így elég helytelen a henteses összehasonlítás.
Nem jó a Windows eladás... Mintha a Piac nem nyomott volna egy 180 fokos fordulót.Ekkora ellenszenvet pár apró változás, "Lenyelni" "Szeretned"? MS Fronton mindig a kiszolgáltatotság volt a lényeg. Túl elterjedt volt és még mindig az, ahhoz, hogy "ne nyeld le". (Ami persze változhat)
Amúgy most őszintén... Mit kell lenyelned? Woaaaa Metro felület. Nem tetszik? Ki nem szarja le. Nekem Vista meg Win 7 Areo fos se tetszet, de szar nekem. Jajj sajnálom magamat mert be kellet "nyelnem"... miközben egy sokkal jobb használhatóbb oprendszert kaptam az Xp helyett.
Windows Phone? Surface? Egy igazi bajuk van... 3-4 évet késtek.
Xbox One? Az is csak egy nyomik által generált oriási hipe szar. Olyanok kezdtek véleményeket osztani akiknek életükben nem volt Xboxjuk vagy más konzoljuk...
Nem mondom, hogy elsőre tetszetősek voltak a változtatások. (kivéve média center stílust, mert ez pl csak azért került bele mert az embereknek kell, aki ezt se fogta fel azt csak sajnálni tudom), de amit le kellet nyelni, az édeskevés volt, ahhoz képest mit adott volna. (Olyan piacon, ahol az Xbox 360-nok 35% ka buherált, még jó hogy valami DRM-et próbálnak bepakolni, a következőbe... Vagy ahol boltok millió $ keresnek a használt játékok forgalmazásával.)
MS éknél egy igazi dolgott kéne lecserélni... Az Öszzes marketingest, de K sürgősen...Még nincs egységes Asztali és Mobil platform, addig egy asztali platform net felhasználását, egy mobil platform net felhasználásához hasonlítani baromság. (Főleg, hogy nem is a saját cross platformja)
Majd, ha normális linuxos mobil OS lesz (nem azon alapuló android) akkor nézegethetünk ilyen statisztikákat... de az se lesz több...
Azért rinyálni mert a Windows mint OS-t nem tudják teljes értékűen egy 10X gyengébb hardverre ráhúzni? Ezért rinyálni? Melyik Asztali OS gyártó csinálta meg, hogy az asztalival teljes értékű mobil OS-t hozzon létre? Semelyik mert, még nem tartunk ott. -
Stauffenberg
nagyúr
"Azért nem jó mert az MS meg a tököm tudja ki vezető meg akarták mondani az embereknek, hogy mi a tuti... Nem ez az egésznek a lényege?"
De pontosan ez a lényege és bizonyára léteznek párhuzamos univerzumok ahol ez így van rendjén. Elvégre mikor bemész a henteshez és csirkecombot kérsz, de bárány herét kapsz, akkor te is megtapsolod az eladót, hogy megmondta mi a tuti és végre helyre rakott téged, hogy mit kell szeretned és lenyelned.
"A Mobil platform, arányait összehasonlítani egy Asztalival az meg jó nagy baromság"
Miért is? A hírben olvasható lépés pont azt a célt szolgálja, hogy az asztali és mobil platformok közötti határvonalat egyre inkább elmossák. Majdnem az összes platform abba az irányba mozdul, hogy hasonló használati értékkel bírjon a mobilos és a desktop verzió (lásd: Ubuntu Linux tablet/mobil verzió, de a sokat ostorozott W8/WP8 is ilyen). A gond inkább ott van, amikor a mobilos verzió nem képes felnőni a desktophoz és ezért a desktop verziót csorbítják. A legtöbb W8-hater szemében pont ez jelenti a tüskét, nem is ok nélkül.
-
ViZion
félisten
Várható volt, h "integrálják"... Van helyette más, csak a tömegeknek a szkájp volt "A" videóhívás, a netes csevegés, stb... Volt, aki gmail-t használt és nem tudta, h kb. "szkájpolni" lehet azzal is
-
Mégis mit várt bárki is...
-
Béééla
őstag
válasz
olbaidhun #55 üzenetére
A nagy baj a vadhajtásos nyiszatolással, hogy az megérzésem szerint lassan akarják, átmenettel megcsinálni, és ez az átmenet már elég hosszú ideje tart, az emberek el fognak pártolni, a maradék meg megszokásból fogja használni a Skypeot.
Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen hosszú távú, stratégiai céljai vannak vele, mert ott volt nekik anno az MSN Messenger, ami "ugyanezt tudta". Csak úgy meg még az MS se ad ki a pénzt egy süllyedő hajóra. -
olbaidhun
őstag
válasz
- = Zk = - #22 üzenetére
(#47) tomi1031
(#23) bambano
(#22) - = Zk = -
+1 egyet kell értenem..(#26) tothjozsi96
(#20) Polllen
"Lásd androidos verzió kezdeti gyengeségei?"
Az az igazság, hogy napjainkig a leggyengébben teljesítő kliens droidon a skype. Elég egyszer kipróbálni a viber-t..."lenyesni a vadhajtásokat"
Számomra kezdi elveszteni a létjogosultságát a skype a fentiek miatt. -
Xero
nagyúr
Egy merőben új addig nem létező igényt nehéz felmérni piackutatások alapján. Nem azt állítom, hogy a Microsoft ilyen irányba indult, de ez tény.
Ahhoz hogy valaki valóban nagyot szakítson, ahhoz biza új piacot és ezzel új igényt kell létrehoznia.
Azt pedig csak tényleg nagyon halkan teszem hozzá, hogy a cégek 95%-ánál a marketinges dönt a termékekről, annak függvényében, hogy minél nagyobb számokat és minél kerekebb mondatokat pakolhasson a reklámanyagra, akár 1%-os változtatás után is.
-
Béééla
őstag
HA nem csak eltörlik, hanem kibővítik (a WP7 is technikai visszalépés, de plusz csicsa volt, aztán szép lassan kiforrott) akkor helyes. De a fene se tudja mi lesz hosszú távon.
Android és Linux közé egyenlőségjelet tenni elég merész; a legalján tényleg ott ketyeg a pingvin lelke, de a fölötte levő harminc bloat rétegről ne feledkezzünk el.
-
Tamás88
őstag
Akkor a jövőben már csak metrós felületen lesz a Skype? (Persze a Windowson)
-
tomi1031
tag
Eddig se szerettem nagyon a Skype-ot, inkább használok Vibert, főleg mióta kijött az asztali verziója is.
-
bambano
titán
Nem, a rendes cégek piackutatások alapján döntenek a termékekről, nem pedig kajakra lenyomjuk a parasztok torkán stílusban erőltetik.
Jelenleg az ms-t nem lehet a sikeres cégek közé sorolni, ezt a piac is tudja, meg ők is elismerték. Nekem nem kell erőlködnöm, hogy negatívumokat mondjak róluk, ők maguk mondják magukról.
fyi: van a linuxnak mobil verziója, alsó hangon háromféle is. Ebből most csak az ubuntut emelném ki.
-
Glenda
addikt
Bár nem NT, de ez is Windowst futtat ;-)
#40:
Ezt csak akkor szabad mondani, amikor pozitívan érinti az Androidot vagy a Linuxot. Ellenkező esetben a Linuxba beletartozik a userland is. -
djgeg
őstag
Birom ezeket a szövegeket... Azért nem jó mert az MS meg a tököm tudja ki vezető meg akarták mondani az embereknek, hogy mi a tuti... Nem ez az egésznek a lényege? Nem ezt csinálja a legtöbb sikeres nagy cég? MS egyet rontott el túl nagyot változtatott túl gyorsan... Azon meg csak kacagok, hogy vannak emberek akik már leírják a céget
A Mobil platform, arányait összehasonlítani egy Asztalival az meg jó nagy baromság
Majd ha kijön az Linux mobil verziója, akkor lehet hasonlíthatni. -
Penge_4
veterán
válasz
tothjozsi96 #26 üzenetére
Kár, hogy annak sincs normális alternatívája. (a Facebook chat és a Google Talk nem az).
-
tothjozsi96
addikt
Akkora egy elcseszett dolog lett ez a skype, hihetetlen hogy így el lehet rontani valamit!
-
bambano
titán
ehhez nagyon érdekes szövegértelmezést kell végrehajtanod, hogy ezt hozd ki belőle...
és nem, Torvalds nem ilyen diktátor, mert amikor az egyik kernelfejlesztő olyan változtatást csinált a kernelben, ami negatív hatással járt a felhasználói programokra, akkor a kernelfejlesztőt rakta helyre, nem a felhasználói program fejlesztőjével vitatkozott.úgyhogy Linus nem ilyen diktátor.
-
bambano
titán
a w8->w8.1 átmenet közben történt változtatások mennyisége alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a "megmondommitakarsz a "maradék 80%-nál" tökéletesen működik." elv megbukott.
Az ms meg akarta mondani, hogy milyen legyen a mobil, a nokia mélyrepül, még nem tudjuk, hogy bukik-e, az ms meg akarta mondani, hogy milyen legyen az armos tablet, most jelent meg a hír, hogy 150 ruppóval le kell engedni az árát, az ms meg akarta mondani, hogy milyen legyen a következő windows, a 8.1-ben a népharag miatt rükverceltek, az ms izomból ki akarta irtani az xp-t, még egy évig támogatni fogják, stb.
az ms gyakorlatilag minden területen védekezésre kényszerült az utóbbi időben, hiába volt legértékesebb vezető tech cég (a részlegeket sem kellett átszervezni múlt héten, ugye...). tehát a megmondomhogymitakarsz elv bukásának vagyunk tanúi napokban.
-
- = Zk = -
félisten
nálam hónapok óta megmagyarázhatatlanul viselkedik a skype... Trillian-t használok helyette. hibátlan... (Y)
-
Polllen
félisten
Akkor most mindenhol egyformán talicska lesz? Lásd androidos verzió kezdeti gyengeségei?
-
Воланд
titán
válasz
Stauffenberg #17 üzenetére
teves.
"most pedig kiderült, hogy a cég már Microsoft általi felvásárlása előtt beadta a derekát az NSA-nek" [link]
-
DeltaPower
addikt
A skype kliens eddig is borzasztó fapad és gyengén testreszabható volt, erre most kinyírják a skypekitet is.
-
válasz
Stauffenberg #13 üzenetére
"Végzetesen elvakult (...), akinek a hallása mellett a látása is szelektív, hogy csak a fikázáshoz szükséges címszavakat mazsolázza ki egy hírből/cikkből."
Szerintem ebben nincs igazad. Pedig nekem is volt már olyan vitám vele, amikor nem tudtunk megegyezni, sőt nagyon kimozdítani sem az álláspontjáról...
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem érdemes vele Microsoft témakörben szóba elegyedni. Végzetesen elvakult Microsoft-hater, akinek a hallása mellett a látása is szelektív, hogy csak a fikázáshoz szükséges címszavakat mazsolázza ki egy hírből/cikkből.
Függetlenül attól, hogy tényleg van miért ostorozni a Microsoftot.
-
sztanozs
veterán
A fejlesztőknek a jövőben a Skype URI-kat kell használniuk, ami egyelőre még korlátozottabb lehetőségeket biztosít, mint a Desktop API – lehet ugyan hang- és videohívást indítani, üzeneteket küldeni és átkapcsolni a Skype kliensre, de például rögzítés implementálására már nem lesz lehetőség.
Feltételezhetjük, hogy ha valaki saját klienst készített, akkor nem az volt a lényeg, hogy szimplán hívást tudjon indítani, vagy hogy el tudja indítani a tényleges skype klienst, hanem pl. hogy hozzáférjen a streamekhez (le tudja menteni, vagy módosítani tudja azt). Na ezeknek a szoftvereknek (és a fejlesztőiknek) most adtak egy nagy pofont...
-
rt06
veterán
"tehát az ms kijelentette, hogy azok a cégek, akik eddig a skypre-ra alapozva fejlesztettek saját megoldásokat, most mindet lehúzhatják a retyón és elmehetnek a fenébe."
mondd csak, ezt az ordas
hazugsagotFUD-ot hol talaltad?
mert en ugy olvastam, hogy van alternativa, mely bar egyelore nem minden funkciot tud, amit a desktop api, cserebe viszont pl tamogatja a mobileszkozoket is -
-
djgeg
őstag
Egy Ingyenes Lync-nek azért örülnék, de úgy, hogy csak kilövik a skype ot azért az durva lenne : |
(#7) Syl
Vannak MS fanboyok?
-
julius666
addikt
Az új megoldás azt is eredményezi, hogy a felhasználók által tapasztalt Skype élmény gyakorlatilag minden eszközön és operációs rendszeren megegyező lesz
Reméljük ez nem azt jelenti, hogy a legtrógerebb platform verzió szintjére tolják le a többin, hanem fordítva.
-
Glenda
addikt
Végülis nem veszélyes, azt hittem a cím alapján, hogy teljesen eltűnik. Ez a Skype URI nem rossz dolog.
-
bambano
titán
tehát az ms kijelentette, hogy azok a cégek, akik eddig a skypre-ra alapozva fejlesztettek saját megoldásokat, most mindet lehúzhatják a retyón és elmehetnek a fenébe.
Szerintem a cégek meg azt fogják mondani, hogy az ms elmehet a fenébe. Ballmerben ennyi idő alatt nem kristályosodott ki, hogy a "majd én megmondom, hogy te mit akarhatsz" típusú hozzáállást egyre kevésbé tolerálják a vevők?
-
.mf
veterán
Inkább foglalkoznának a kliensek javításával... legújabb androidos verzió már eljutott a használhatatlan szintre, befoglalja a RAMot, ezerrel pörgeti egymaga a procit, és így zabálja az akkut, rohadt lassú és néha még a telefont is befagyasztja.
-
golya87
őstag
Akár integrálhatná a Microsoft a termékeibe is, ha már így integrálunk, átszervezünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest