- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
FragMaster #121 üzenetére
Nem, a Samsung gátlástalanul másolt mindent, míg a többi gyártó fejlesztésekkel próbált érvényesülni.
Az így megspórolt pénzt meg szépen reklámra költötte. -
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #111 üzenetére
Én régebben sűrűn váltogattam a készülékeimet, de az utóbbi időben ez megszűnt, a Note-ok mindegyike kihúzott nálam 1 évet
Most is csak a kíváncsiság miatt gondolkodtam egy Nexus 5 váltáson, de annyit nem ért meg, hogy 1 hónap alatt bukjak majd 40 eFt-ot...Igazából nincs most a piacon olyan készülék, ami olyan nagy birtoklási vágyat ébresztene, hogy mindenképpen meg akarjam szerezni
az S5-öt meg hagyjuk, arra még S4-ről sem hiszem, hogy sokan átnyergelnek, nemhogy N3-ról.
Te is látod, néha milyen vadászat megy a gyári garis darabokért.
1,5 hétig volt fent a hirdetésem, de csak olyan kedves érdeklődők voltak, akik elmagyarázták, hogy drága, mert már 115-ért is lehet kapni
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #107 üzenetére
gond nélkül át lehet nyargalni bármely más gyártó termékére.
Gond nélkül, csak kemény veszteséggel.
Míg egy almás termék 1 év alatt sem veszít jelentősen az eladási árából, addig egy Samsung termék a vásárlás után 1-2 héttel már csak kemény 10 ezrekkel olcsóbban adható csak tovább.Pl. én is gondolkodtam a Note 3 eladásán, de a gyári garis, független jószágomért, 64 GB-os SD-vel, tokokkal, üvegfóliával együtt is sokallták a 150 ezret, így inkább letettem az eladásról.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #101 üzenetére
mondandód meg mindig erősen kérdőjeles, ami a megvalósulást illeti
Persze, hisz ez csak egy tipp (nem is erre vonatkozott a tény megállapítás
).
De úgy gondolom, hogyha a Samsungnak beválik a Tizen és mint saját platformot felkarolva a főbb készülékeit azzal hozza ki (a Gear 2 az első fecske, de mi lesz akkor, ha a Note 4, vagy az S6 már szintén ezzel jön ki?), akkor az Android mint platform igencsak meg fog roggyanni, főként, hogy a többi gyártó valószínűleg követni fogja a őket.
Lehet, hogy ez nem 1 év múlva lesz, de várható, hogy bekövetkezik, egy Samsung méretű cég nem szeret mástól függeni, még akkor sem, ha az a Google.A Samsung az elmúlt időkben piackövető volt, szerintem lassan eljön az idő, mikor fordul a kocka és megpróbálják majd ők irányítani a dolgokat.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #99 üzenetére
De ez mind bizonyára tévedés.
kb. 1 hónapja az itt járó szervizes nem ezt mondta nekem.
(Konkrétan rákérdeztem.)Emellett bármilyen is, így is jobb mint bármelyik droidos vetélytárs.
Hát, amennyi problémád van a készülékeddel, elég hitelesen véded őket
Halkan megjegyzem, hogy bár nem kedvelem a Samsungot, mint céget (ezt gyanítom eddig sem volt nehéz kitalálni), de per pillanat kis hazánkban, ha Androidban gondolkodsz és megfelelő támogatásra tartasz igényt, akkor csak ők jöhetnek számba. Szóval valójában egyetértünk.
Nem arról volt szó, hogy ne lenne fragmentált az Android, de elég bátor dolog lefesteni egy fix jovőképet, hogy már pedig ez lesz és azt tényként találni.
A Samsung jelenleg piacvezető, ha nem gondolná úgy, hogy hosszú távon nem pálya az Android, akkor nem fejlesztene gőzerővel más irányba. Ez eléggé beszédes a platform jövőére nézve.
Én úgy tippelem, hogy a jelenlegi ARM dominancia 1-2 éven belül megszűnik és az Intel fog kijönni ebből a csatából győztesen, ott meg nem az Android lesz a befutó hosszabb távon, hanem az a rendszer amit eleve oda fejlesztenek és ez a Tizen, és/vagy a pro szegmensben a WindowsX. Gyanítom a Samsungnál is valami ilyet sejtenek (és még jó pár cégnél, akik kezdenek felsorakozni mögéjük).
Én úgy tippelem, hogy pár éven belül a jelenlegi nevesebb gyártók kihátrálnak majd az Android mögül és az megmarad a feltörekvő kínai gyártók rendszerének.No kérlek, ez a szubjektív vélemény
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #95 üzenetére
Emellett kiragadott és szubjektív dolgok, meg találgatások
Persze, hisz az Android mint platform nem fragmentált, ugye?
A Samsung nem próbál folyamatosan kitörni az Android rendszer alól (először a Badával, most meg a Tizennel)?
A Telemax említésére nem nyílik ki a bicska szinte mindenkinek a zsebében, aki már kapcsolatba került velük? (A Te eseted nem ellenpélda, a házhoz nem Telemaxos ember jár, hanem a Samsung saját szervizesei. No meg ez kivételes eset, mert mi vagyunk a kísérleti nyuszik, más országokban még nincs ilyen házhoz jövős szervize a Samsungnak.)
Nem a Samsung költi a legnagyobb összeget marketingre az iparágban?
Nem a Samsung adja ki a brand gyártók közül a legtöbb belépőszintű, filléres modellt?
Nos én ezeket nem mondanám szubjektív véleménynek, találgatásnak meg végképpen nem, mert bárhol utána olvashatsz, tények.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #86 üzenetére
Semmiféle lufiról nincs szó.
Dehogynem.
A szoftveres és hardveres fragmentáció hosszú távon a platform széteséséhez fog vezetni.
Nem véletlen, hogy a Samsung is hiába piacvezető az Androidos gyártók között, mégis hosszú távon el akar tőle szakadni (Tizen).A Samsung supportja a legjobb az androidos gyártók közül.
Ezt hamar felülbírálja az ember, mikor kapcsolatba kerül a Telemax-al, a Samsung hivatalos szervizpartnerével
[link]
A Samsung óriási sikere mögött a menedzsment profizmusa húzódik meg.
Ez igaz, hisz marketingre többet költenek, mint az összes többi gyártó együttvéve fejlesztésre
Lehet ezt vitatni, bár nem érdemes; a számok magukért beszélnek.
Én emlékszem olyan időkre, mikor Trabantból adtak el itthon a legtöbbet, a számok akkor is magukért beszéltek?
(A legtöbb alsó kategóriás, filléres, hulladékmobilt a kínai szemétgyártókon kívül a Samsung dobja piacra.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Fűnyíró topik
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- XPEnology
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest