- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
Parallaxis #122 üzenetére
Másoltak? Mutasd meg nekem is hogy kell másolni és akkor máris csinálok pár száz millió telefont és a telefon elkészítésén, fejlesztésén, optimalizálásán megspórolt pénzemet elköltöm majd másra. Köszi
-
floatr
veterán
válasz
Ezt a másolós marhaságot hagyjuk már.
Azt meg bárki megteheti, hogy alacsony nyereséggel áruljon termékeket. Itt a samu hatalmas ipari háttere volt a kulcs, meg a stratégia, hogy mertek időben lépni. -
BoC1ka
senior tag
válasz
Miért is nem te vagy a Samsung élén nem is értem
A lényeg, hogy amit leírtál erősen erős túlás
-
Szakiii
addikt
válasz
Hát hogyne... -.-"
-
Parallaxis
addikt
válasz
FragMaster #121 üzenetére
Nem, a Samsung gátlástalanul másolt mindent, míg a többi gyártó fejlesztésekkel próbált érvényesülni.
Az így megspórolt pénzt meg szépen reklámra költötte. -
FragMaster
addikt
válasz
Parallaxis #120 üzenetére
A samu se ilyen állapotban termett a semmiből.
-
lsc
nagyúr
Amennyiben ez [link] igaz akkor van egy kis botladozás is.
-
Lomha 8V
addikt
Nem értem, pár ember szemében miért probléma ez? Minden gyártó előtt nyitva áll a lehetőség, hogy nagyra növekedjen.
-
pulyka jocó
senior tag
Csak 5 % a SONY É?? Nem gondoltam volna... viszont a samsungot nem szeretem...
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
"1,5 hétig volt fent a hirdetésem, de csak olyan kedves érdeklődők voltak, akik elmagyarázták, hogy drága, mert már 115-ért is lehet kapni "
-Én is kérek abból amit szívtakEgyébként nekem eléggé úgy tűnik, hogy a Note széria került előtérbe az S-sel szemben.
-
baluka6
aktív tag
válasz
Parallaxis #112 üzenetére
A Note 3 számomra az egyetlen Samsung, amiért pénzt adnék és tetszik. Az S5 pedig tényleg minden, de az S4-hez képest nem fejlődés...
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #111 üzenetére
Én régebben sűrűn váltogattam a készülékeimet, de az utóbbi időben ez megszűnt, a Note-ok mindegyike kihúzott nálam 1 évet
Most is csak a kíváncsiság miatt gondolkodtam egy Nexus 5 váltáson, de annyit nem ért meg, hogy 1 hónap alatt bukjak majd 40 eFt-ot...Igazából nincs most a piacon olyan készülék, ami olyan nagy birtoklási vágyat ébresztene, hogy mindenképpen meg akarjam szerezni
az S5-öt meg hagyjuk, arra még S4-ről sem hiszem, hogy sokan átnyergelnek, nemhogy N3-ról.
Te is látod, néha milyen vadászat megy a gyári garis darabokért.
1,5 hétig volt fent a hirdetésem, de csak olyan kedves érdeklődők voltak, akik elmagyarázták, hogy drága, mert már 115-ért is lehet kapni
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #108 üzenetére
Én is úgy vagyok a kérdéssel, mint Quasi_modo kolléga.
Nem is sűrűn váltogatom a telefonjaim, inkább csak újabbra és "nagyobbra" váltok.
Nekem az is elég, ha a régi fedezi az indulótőkét, vagy pl a régebbi ára most ennek a tartozékaira ment.
2-3 év után így sem, úgy sem érnek már sokat.
Ha most váltanék -ahogy nem fogok akkor pedig nagy részét így is fedezné ennek az ára.
De igazából nem is tudom lenne-e olyan ami számomra érdemes.
Talán vissza Sonyra(Z1c, Z2).
Alsó kategóriában pedig eleve nem vennék droidot, inkább WP, vagy valami használt üzleti Nokia.
150-et pedig megér a Nóta, akárhogy is nézzük, de a totyikját Te is látod, néha milyen vadászat megy a gyári garis darabokért.
Ennek jelenleg nincs is ami lenyomja az árát, mert az S 5...Hát amúgy is olyan amilyen, de nem is egy kategória.
Persze ettől még igaz amit mondasz. -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #108 üzenetére
Nálam sosem volt szempont hogy mennyit fog érni amikor váltok. Kizárólag azért veszem, hogy használjam.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #107 üzenetére
gond nélkül át lehet nyargalni bármely más gyártó termékére.
Gond nélkül, csak kemény veszteséggel.
Míg egy almás termék 1 év alatt sem veszít jelentősen az eladási árából, addig egy Samsung termék a vásárlás után 1-2 héttel már csak kemény 10 ezrekkel olcsóbban adható csak tovább.Pl. én is gondolkodtam a Note 3 eladásán, de a gyári garis, független jószágomért, 64 GB-os SD-vel, tokokkal, üvegfóliával együtt is sokallták a 150 ezret, így inkább letettem az eladásról.
-
Peterson_
addikt
Teljesen igazad van.
Egyébként én tegnap nevettem egy jót egy T-mobil(bocsi, Telekom) reklámon, és az "új Galaxy S4"-en.
-Whut'?
De az is igaz, hogy ha valaki megvesz bármilyen fondorlatosan marketingelt Samut, majd később nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, gond nélkül át lehet nyargalni bármely más gyártó termékére. -
Flind
senior tag
Az egész az óriási marketing hadjáratok miatt van. A csapból is az folyik hogy a Csamcsung Galaxy XY ezt tudja, meg azt tudja, meg ennyiért veheted meg, meg a kedvenc tini bálvány énekesed is ezt vette meg, meg ez új, ez fantasztikus, ezzel pulzust is tudsz mérni. És a mezei vásárlók meg is veszik, mert ilyen van mindenkinek, biztos jó. Közben meg.. Persze ez nem baj, nagyon is jól csinálják, elvégre piac vezetők. De ha valaki vesz egy samut és rájön hogy szar (pár készülék, pl Nóta 3 kivétel), nem biztos hogy következőnek is ezt a gyártót választja. Így tényleg megállhatna lassacskán a szekerük, de ki tudja. Engem nem zavar, megvenni úgysem fogom soha a termékeiket, max porszívóból.
-
Peterson_
addikt
válasz
#32839680 #104 üzenetére
De ki mondja, hogy az S4 jobb, mint a G2?
-Nem is egy kategória, nem is vetélytársak.Múltkor írta egy vodánál dolgozó kolléga, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem nyomják a Samu cuccokat, csak egész egyszerűen alsó kategóriában annyira letarolták a piacot, hogy nehéz lenne mást ajánlani.
-Egyébként is szép emberkék lehetnek, ha pont a WP-re mondanak ilyen okosságokat
Közép és felső kategóriában már nem ezt helyzet, szóval aki ésszel vesz telefont, bőven talál az igényeinek megfelelőt.
-A fém paletta már nagyon kéne, én igazából nem is értem, hogy miért álltak rá erre a műanyag vonalra(oké, biztos olcsóbb, de régen gyártottak egyedibb és igazán minőségi cuccokat: U széria pl, később a Bada termékvonalnál a wave. -
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #102 üzenetére
Csak nehogy az is bedőljön, mint szegény Bada.
A Tizen is még a szárnypróbálgatás előtti fázisban van, és ugye már két féle verzió van kéz felhasználói felülettel》
Samu-féle és az Obsidian.
Mindenesetre én is kíváncsian várom, hogy merre alakul ez az egész.Egyébként azt gondolom, hogy ha tényleg irányítani akarnak, akkor kicsit érdemesebb lenne odatenniük magukat pl a jogosan és sokat szidott dizájn, anyaghasználat, ergonómia tekintetében plusz egy kicsit hangsúlyosabban ráfeküdniük az innovációra.
Ezek kellenének, hogy főleg a vásárlók között komolyan tudják őket venni, és akkor talán az amúgy pozitív tulajdonságok sem szorulnának háttérbe. -
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #101 üzenetére
mondandód meg mindig erősen kérdőjeles, ami a megvalósulást illeti
Persze, hisz ez csak egy tipp (nem is erre vonatkozott a tény megállapítás
).
De úgy gondolom, hogyha a Samsungnak beválik a Tizen és mint saját platformot felkarolva a főbb készülékeit azzal hozza ki (a Gear 2 az első fecske, de mi lesz akkor, ha a Note 4, vagy az S6 már szintén ezzel jön ki?), akkor az Android mint platform igencsak meg fog roggyanni, főként, hogy a többi gyártó valószínűleg követni fogja a őket.
Lehet, hogy ez nem 1 év múlva lesz, de várható, hogy bekövetkezik, egy Samsung méretű cég nem szeret mástól függeni, még akkor sem, ha az a Google.A Samsung az elmúlt időkben piackövető volt, szerintem lassan eljön az idő, mikor fordul a kocka és megpróbálják majd ők irányítani a dolgokat.
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #100 üzenetére
Szerintem hónap elején indítottam meg a garanciális ügyintézést.
A Samsunggal vettem fel a kapcsolatot, de telefonon pedig Xy keresett meg a Telemaxtól, de mondom, ott a papír is.
Én is megkérdeztem a srácot, hogy ők akkor milyen státuszban vannak a Samsunggal.
Ő azt mondta, hogy ők a hivatalos Samsung szervizpartner.
-Nem értem, miért lenne a kettő kizáró ok."Hát, amennyi problémád van a készülékeddel, elég hitelesen véded őket"
-Na hát ez nem volt szép
De hát ez van, mondtam is, hogy általában nincs szerencsém az ilyeneket tekintve, pedig semmilyen extrém dolgot nem művelek a telefonommal.
De egyébként nem vagyok, soha nem is voltam fanatikus, sem elfogult, ha negatív véleményre adnának okot, azt is ugyanígy leírnám.A mondandód további mondandód meg mindig erősen kérdőjeles, ami a megvalósulást illeti, de az okfejtésed végülis értem.
De az sem új dolog, hogy a Camcung több lábon botorkál, hisz sosem voltak Android-only gyártók.
Az más kérdés, hogy a droid piacból még a sz**t is megpróbálják kisajtolni.
-Nekem sem szimpatikus néha, de hát igazából hidegen hagy, egyis cégnek sem vagyok a részvényese. -
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #99 üzenetére
De ez mind bizonyára tévedés.
kb. 1 hónapja az itt járó szervizes nem ezt mondta nekem.
(Konkrétan rákérdeztem.)Emellett bármilyen is, így is jobb mint bármelyik droidos vetélytárs.
Hát, amennyi problémád van a készülékeddel, elég hitelesen véded őket
Halkan megjegyzem, hogy bár nem kedvelem a Samsungot, mint céget (ezt gyanítom eddig sem volt nehéz kitalálni), de per pillanat kis hazánkban, ha Androidban gondolkodsz és megfelelő támogatásra tartasz igényt, akkor csak ők jöhetnek számba. Szóval valójában egyetértünk.
Nem arról volt szó, hogy ne lenne fragmentált az Android, de elég bátor dolog lefesteni egy fix jovőképet, hogy már pedig ez lesz és azt tényként találni.
A Samsung jelenleg piacvezető, ha nem gondolná úgy, hogy hosszú távon nem pálya az Android, akkor nem fejlesztene gőzerővel más irányba. Ez eléggé beszédes a platform jövőére nézve.
Én úgy tippelem, hogy a jelenlegi ARM dominancia 1-2 éven belül megszűnik és az Intel fog kijönni ebből a csatából győztesen, ott meg nem az Android lesz a befutó hosszabb távon, hanem az a rendszer amit eleve oda fejlesztenek és ez a Tizen, és/vagy a pro szegmensben a WindowsX. Gyanítom a Samsungnál is valami ilyet sejtenek (és még jó pár cégnél, akik kezdenek felsorakozni mögéjük).
Én úgy tippelem, hogy pár éven belül a jelenlegi nevesebb gyártók kihátrálnak majd az Android mögül és az megmarad a feltörekvő kínai gyártók rendszerének.No kérlek, ez a szubjektív vélemény
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #96 üzenetére
De bizony, hogy telemax, mivel Ők a Samsung hivatalos szervize.
Ők is hívtak fel, így jelentkeztek be és telemaxos jegyzőkönyv másolatot is kaptam.
De ez mind bizonyára tévedés.
Emellett bármilyen is, így is jobb mint bármelyik droidos vetélytárs.(volt tapasztalatom, és ez alapján mondom)
Legalább van ilyen alternatíva.
Gondolhatod én sem ezt mondanám, ha nem lett volna annyira pozitív tapasztalatom amilyen.
Pláne, hogy a ficsúr belépett a lakás ajtaján.Nem arról volt szó, hogy ne lenne fragmentált az Android, de elég bátor dolog lefesteni egy fix jovőképet, hogy már pedig ez lesz és azt tényként találni.
Mivel hírek is akadnak melyek másik irányt vázolnak fel."Nem a Samsung költi a legnagyobb összeget marketingre az iparágban?"
-Na ez tény, ezzel nem is vitatkozom."Nem a Samsung adja ki a brand gyártók közül a legtöbb belépőszintű, filléres modellt?"
- De bizony, ezért is írtam, hogy tényeket is írtál.
De nem minden volt az. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #96 üzenetére
A házhoz jövő szerviz és a garanciafutár már van máshol is, ezek tényleg remek szolgáltatások (bár én úgy tudtam a javítást ugyanaz a cég végzi, ennek ellenére mégis jobb tapasztalatok vannak az így leadott/javított készülékekkel).
Viszont a külső szervizközpontokkal mint a Telemax is (akik a legtöbb gyártó készülékeinek szervizelését végzik) tényleg sok gond van, nem csak Magyarországon... -
joey04
titán
válasz
Parallaxis #96 üzenetére
mi vagyunk a kísérleti nyuszik, más országokban még nincs ilyen házhoz jövős szervize a Samsungnak
hm ez érdekes ezt nem is tudtam. -
Parallaxis
addikt
válasz
Peterson_ #95 üzenetére
Emellett kiragadott és szubjektív dolgok, meg találgatások
Persze, hisz az Android mint platform nem fragmentált, ugye?
A Samsung nem próbál folyamatosan kitörni az Android rendszer alól (először a Badával, most meg a Tizennel)?
A Telemax említésére nem nyílik ki a bicska szinte mindenkinek a zsebében, aki már kapcsolatba került velük? (A Te eseted nem ellenpélda, a házhoz nem Telemaxos ember jár, hanem a Samsung saját szervizesei. No meg ez kivételes eset, mert mi vagyunk a kísérleti nyuszik, más országokban még nincs ilyen házhoz jövős szervize a Samsungnak.)
Nem a Samsung költi a legnagyobb összeget marketingre az iparágban?
Nem a Samsung adja ki a brand gyártók közül a legtöbb belépőszintű, filléres modellt?
Nos én ezeket nem mondanám szubjektív véleménynek, találgatásnak meg végképpen nem, mert bárhol utána olvashatsz, tények.
-
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #94 üzenetére
Tények is..Emellett kiragadott és szubjektív dolgok, meg találgatások...különösen hogy az általad linkelt totyikban sem csak negatív tapasztalatok voltak, és nem is csak a Samu sajátja.
Emellett én is linkeltem neked az ellenpéldát.
Kicsit túlokoskodod ezt a dolgot. -
ripla
addikt
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Bocs, de veled ezekről nem csak vitázni, hanem véleményt cserélni is értelmetlen.
-
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Inkább a szoftveres fregmentáció a gond, de ezen is javítani fognak:
"Egy nemrég megszellőztetett, belső használtra szánt dokumentum alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Google megelégelte a platform széttagoltságát, egészen pontosan a gyártók számára is szigorúbb szabályokat fektetett le. A Google online szolgáltatásainak eléréséhez eddig is meg kellett felelni bizonyos követelményeknek, de a legfrissebb beszámolók szerint februártól az Android 4.4 KitKat operációs rendszer használta is bekerült az előírások közé. " -
Peterson_
addikt
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Ahol nem tudod megkerülni, hogy el kelljen külüldeni egy meg két hetekre, ott már lehetnek gondok.
Pl szolgáltatón keresztül egyéb készülékeknél, mert lassan már cask átvevő szervizeik lesznek. -
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #86 üzenetére
Semmiféle lufiról nincs szó.
Dehogynem.
A szoftveres és hardveres fragmentáció hosszú távon a platform széteséséhez fog vezetni.
Nem véletlen, hogy a Samsung is hiába piacvezető az Androidos gyártók között, mégis hosszú távon el akar tőle szakadni (Tizen).A Samsung supportja a legjobb az androidos gyártók közül.
Ezt hamar felülbírálja az ember, mikor kapcsolatba kerül a Telemax-al, a Samsung hivatalos szervizpartnerével
[link]
A Samsung óriási sikere mögött a menedzsment profizmusa húzódik meg.
Ez igaz, hisz marketingre többet költenek, mint az összes többi gyártó együttvéve fejlesztésre
Lehet ezt vitatni, bár nem érdemes; a számok magukért beszélnek.
Én emlékszem olyan időkre, mikor Trabantból adtak el itthon a legtöbbet, a számok akkor is magukért beszéltek?
(A legtöbb alsó kategóriás, filléres, hulladékmobilt a kínai szemétgyártókon kívül a Samsung dobja piacra.) -
törölt tag
(#7) moleculez
"Arra vagyok kíváncsi, hol pukkan ki a Droid-lufi."
Semmiféle lufiról nincs szó. Az Android nagy készülék választékot jelent különböző árkategóriákban, magas szinten testre szabható és szinte minden mobil alkalmazás elérhető rá. Ezt így együtt senki más nem tudja jelenleg.
(#9) h3lios
A Samsung supportja a legjobb az androidos gyártók közül. És ehhez képest még házhoz is jön a szerviz, ha valamiért meghibásodik a telefon. A Samsung óriási sikere mögött a menedzsment profizmusa húzódik meg. Lehet ezt vitatni, bár nem érdemes; a számok magukért beszélnek.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #82 üzenetére
Lehetsz gonosz, de igazából mit lehet mondani?
-Tré az anyaghasználat.Tény és való, de ott sem azért van,mert nem tudtak, tudnának jobbat csinálni.
A support jó, ügyfélszolgálat, garanciális szolgáltatások jók.
SW szinten már kb szinén semmi baja, HW-ből meg eddig is az elsők között voltak, akik a legcombosabb vasakat pakolták a tejfölösdoboz alá.
A többi meg ízlés és szimpátia kérdése. -
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #80 üzenetére
Az se most volt már.
Itt is felajánlották, hogy hát elviszi a futár, mire én szépen megköszöntem, és inkább lemondtam róla.Hallani pedig lehet sok mindent, tapasztalni meg megint más dolog, nekem voltak negatív tapasztalataim ,ennek ellenére általánosságban a problémás típusnál sem volt megszokott, ahogy mi jártunk a párommal.
November óta, amióta megvan a telóm, csak jókat hallottam Samuékról, hazai és külföldön élő júzerektől is. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ügyfélszolgálatuk is korrekt, de velük még levelezgetek egy kicsit, mielőtt végleges véleményt alkotok(kezdetben ugye mind kedves és segítőkész)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Peterson_ #79 üzenetére
Bizonyára ilyenkor jól jön, de hallani cifra dolgokat a Samsungról is. Én egyszer vettem igénybe, akkor még nem jöttek házhoz szerelni vidékre, csak futár vitte, hozta. Viszont úgy kaptam vissza, hogy a készülékbe nem volt megfelelően visszarakva a kijelző, előlap azt nekem kellett visszapattintanom (Note). Szóval van ilyen is, igaz az USB csati cserét korrektül megcsinálták legalább. Igazság szerint szerencse kérdése, én minden esetre nem agyalok ezen, nem is vagyok babonás, hogy karma törvényekben higgyek meg ilyenekben.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #78 üzenetére
Pont hogy múlik ezen is.
Az asszonykámnak majd két hónapig kellett össz nélkülöznie a telefonját, mert kifogtunk egy selejtes darabot.
De még a töltő cseréért is be kellett volna küldeni két hétre, aztán másfél éve, amikor vettük, az is csúcsmodell volt.
Nálam a héten volt a házhozszerviz, és egy 3 mm-es repedés miatt(anyagfáradásra rá lehet fogni simán), cserélték az egész készülék elejét: kijelző+érintőpanel+keret+home gomb, meg kaptam egy ajándék nem is olyan rossz minőségű fóliát.
Előtte telefonon le lett beszélve, hogy nekem mikor jó, szépen leültettem a konyhában és fél óra múlva már itt sem volt.Ezt azért máshol nem kapod meg.
Középkategóriáig áll a dolog két év két hónapig. De lehet venni hosszabbítást, aki igényt tart rá.Nekem anno a Nokiából, SE-ból pont a trágya szerviz és support miatt lett elegem, most meg a HTC-nél kezd telelenni a hócipő.(megjegyezem egyébként nem mindennapi dolog, de attól én még nem vagyok túl derűs)
-
ntomi0730
senior tag
Samsungnál a felső kategóriánál a garanciáról se feledkezzünk meg..., melyik gyártó javít a lakáson, bejelentéstől számított két napon belül? Vagy melyik gyártó küld alsóbb kategóriás telefonjáért futárt ha elromlik? Akkor is jól csinálja a Samsung, és hogy meddig fog menni a "szekere", azt senki nem tudja megmondani. Ez természetesen magánvélemény, viszont tény.
-
Peterson_
addikt
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
Azért az még odébb van, és talán több eszük lesz, mint a Nokiának volt anno, ha arra kerülne a sor.
-
etohun
aktív tag
válasz
Quasi_modo #74 üzenetére
Miért is ne?
Ki is a 3.legnagyobb gyártó?
Sony?-nem
Lg?-nem
Nokia?-nem
A HUAWEI az. -
etohun
aktív tag
Tényleg közeleg a samu hanyatlàsa, hiszen mostmàr egyre több és jobb minöségü kínai telefon jelenik meg egyre nagyobb tàbort àllítva maguk mögé.
-
w333
félisten
Egy adott típuson belül kiadnak belőle még 28 féle változatot még szép hogy nagy a piaci részesedés, de mostanában nincsenek nagy durranások, ez már csak csökkenni fog ... meglepődtök majd nyár végére de szerintem óriásit
-
Enci1983
senior tag
Persze hogy nem rossz ajánlat, félre ne érts, csak a Samsung-nak abban a szegmensben kb 20x annyi telója van.
@joey20 azért a samuhoz viszonyítva a Sony költ majd a legtöbbet marketingre és promócióra. De itt azért meg kell említeni hogy a japán cégnek nem elsődleges szempont hogy a fost reklámozzainkább a csúcsmodelleket nyomják.
@Cyberpunk tavaly közel 50 készülékkel, ebben nincsenek benne a különböző variánsok. -
ripla
addikt
találtam 1 hibát.
"hogy mégis mekkora a vállat előnye." -
Cyberpunk
félisten
Hány készülékkel is jöttek ki tavaly, minden régióba szánt készülékkel együtt? Nem meglepő, lefednek minden rést, és komoly összegeket áldoznak reklámra.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Parallaxis #62 üzenetére
Ők mondjuk nem is sulykolták az életstílus meg amazing dumát a vásárlóknak, de ettől függetlenül igazad van.
-
-
h3lios
addikt
Ez a rajongótábor sajnos zömében olyan tinikből áll akiknek csak azért kell az iPhone, hogy villogjanak vele a suliban. Nekik nem azért kell ilyen, mert sok jó feature van benne, hanem azért mert drága és mert ott virít az Alma a hátulján. És sajnos ezek nem a saját pénzükön veszik a telefont, hanem a szülők fizetik a részletet minden hónapban.
-
Dinsdale
tag
Ne feledd, hogy azt a hűséges törzsvásárlói tábort tudatos munkával építették ki, nem pedig a lottón nyerték. Bárkinek lett volna lehetősége hasonlóra, aki a megfelelő időben egy innovatív termékkel piacra lép és megtámogatja tudatos marketinggel.
Így működik a világ, megvan a rajongótábora a karóráknak, öltönyöknek, autóknak, nyaralóhelyeknek, éttermeknek... -
h3lios
addikt
Nekik mondjuk annyi a szerencséjük, hogy van 1 törzsvásárló táboruk, akik szó szerint bármit megvesznek, ha új és Alma logo van rajta.
Sajnos az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni. Megértem, hogy van az az ember, akinek pont ez a telefon kell a munkájához bizonyos programok miatt, viszont belőlük van kevesebb.Emlékszem az iPhone 4 idején amikor még megjelent az iPhone tényleg rétegtermék volt és menő volt aki Apple gyártású telefonnal szaladgált. Most ha kimész az utcára még itthon is minden 3. tini kezében iPhone-t látsz. Legalábbis amikor Pesten voltam tréningen mindenki azt szorongatott a 4-es 6-os villamoson.
-
C$abi
aktív tag
Hát a sok hülye azt hiszi jó a Samsung, aztán vesz tőle egy lassú kavicsot, aztán 2-3 hónap után jön rá arra hogy szart vett.
Meg nagy termékportfolióval mindenki megtalàlja a neki jót igy sikerült ilyen magasra törni. -
Peterson_
addikt
Az S3-ról én sem hallottam egyébként jókat, bár egyik ismerősömnek van, neki akkor volt bibi, amikor a telepakolt rendszerre ráfrissített, azóta fr után jó neki.
De tudom, hogy ott létező dolog volt a lassulás.S4-két ismerősömnél van, én is nyomkodtam eleget, nem látok benne semmivel több akadást, mint bármelyik általam eddig látott/használt droidos cuccban(a frissebbeknél elenyésző), ezen pedig a 4.4 csak javít.
Úgy vagyok a kérdéssel, hogy megilletik jogos kritikák a samut:
Az anyaghasználattól ki vagyok és nem azért,mert zavar a mindennapok során, hanem mert ennyiért ne ez legyen.
Amiről meg nincs friss információ vagy tapasztalat, illik utánajárni személyesen, vagy betérni és olvasgatni a készülék totyikjait, mielőtt bárki kritizálni kezdene.A WP érdemeit nem vonom kétségbe
-
halkow
őstag
Annyi fajta telójuk van hogy még ők se tudják megkülönböztetni egymástól a másikat + többször kiadják úgyanazt gyengébb vagy erősebb soc-al csak a külső változik némiképp
-
istnag
addikt
válasz
Peterson_ #50 üzenetére
Szerencsére nem sokat. S4: vicc. Note 3: ehhez még nem volt szerencsém. Kb ez a kettő van vagy tévedek? (S5 még nem számolom,bár teszt videók alapján az sem lesz az optimalizáltság bajnoka) ) lehet van még La fluer, Mega plus, ezekkel sem találkoztam még.
A WP bizos javította a látásomat,mert azóta minden kis akadást,laggot észreveszek. Ahol a legkevesebbet látni, andoidos vonalon az a HTC One (még most is,pedig már nem mostani cucc).
-
h3lios
addikt
Ezt cáfolnám. Én például Vodánál dolgozok és a Samsung részéről nincs semmilyen nyomás, hogy toljuk a termékeiket. Viszont az alsó árkategóriában tényleg nincs más választási lehetőség a mezei vásárló számára.
És itt ne a 40-50k-s árakra gondolj. Az emberek ennyit már soknak tartanak egy telefonért. 20-25 ezerért Lumiát nem fogsz kapni (feltöltő kártyás árból induljunk ki ne csomagokból). Az 520-as pedig árban eggyel fentebb lévő ligában játszik.Ha már a 40-50 -es árkategóriát nézzük viszont a Samsungnál sok jobb választás van, főleg Sony részről.
-
xmaas
őstag
Nem is csoda hogy Samsung van az ellen amikor keszulek invazio van minden kategoriaban, a szolgaltatoknal is csak oket toljak, ingyen telefonkent uj elofizetesnel peldaul Telenornal a 40 ezres ropogos papirevekony muanyag Samsungot adjak nem mondjuk egy 25-30-40 ezres Lumiat ami van siman olyan jo minosegben sot , dolgozik az agymosasos marketing gepezet,
TV ben is a csomo Samsung reklam nem csoda hogy a sok tudatlan ember azt veszi meg habar van jobb alternativa plane az also-kozep kategoriaban -
istnag
addikt
Az android megítélése sokkal jobb lenne,ha a samsung nem gyártana androidos telefont. Optimalizáció kereken egy nagy nulla a samunál.
Egy Desire 500 jobban van optimalizálva,mint a Galaxy S3,ami egy másfél éve "csúcs" kategória volt. Ez gáz,de legalább jól nézne ki,lenne benne valami..de Galaxy S2 óta az egész samsung galaxy család egy nagy trágyadomb.
Miért nem csinálnak androidos vonalra egy Ativ S -re hajazó telefont? Csak költői kérdés volt...(#47) Enci1983
Sajnos a Sony sem tud androidot optimalizálni. -
Enci1983
senior tag
Kár felhozni más gyártókat, a Sony-nak elég jó a marketingje, egy a gond hogy kezdenek HTC-sedni, csak a drága kategóriára összpontosítanak. Nem értem miért nem követik a Samsungot???? Lehetne pl Sony Xperia Z2 Advance, Plus, Neo, Active, Zoom, DuoS, LaFleur, Black, GPE és ugyanígy a többi is
-
törölt tag
válasz
Crafter32 #42 üzenetére
OFF, de az S60v3 korszakban az (E-széria kivételével) az összes nokia telefon túlárazott plasztik volt.
#41 Csapoati: A HTC sem volt annyira hátrányban, az első Nexust ők csinálták, a többi meg "bejáratott" telefongyártó/multi cég.
#44 floatr: ugyanúgy megtehette volna a Sony, vagy az LG is, más dolog, hogy nem mertek kockáztatni utólag meg bánhatják...
Az Olimpia alatt gyakorlatilag beléd hipnotizálták az S3-at. -
floatr
veterán
Persze hogy nem volt a legnagyobb okostelefon gyártó. Nem is erről beszéltem, hanem mint telefongyártóról, és cégóriásról. Nagy pénzeket tud mozgósítani, ha valamit el akar érni, láthatod. A londoni olimpia volt talán az eddig legdurvább.
(#42) Crafter32 ne is mondd. A múltkor megújítottuk az egyik előfizut, és megnéztük a telefonokat. Az emberünk előkapott egy listát, és egyből tolta az orrunk alá az Ace3-at mert az "nagyon jó telefon". A listát böngészve kiszírtam, hogy az adott tarifa mellett ugyanannyiért volt Sony SP, és hasonló szinten i4S. Ezekre a válasz annyi volt, hogy hát nem rossz a Sony, de 4S-t ne akarjunk, mert ahhoz nem lehet hozzájutni.
-
Crafter32
őstag
Erre mindenki panaszkodik. Bemész az egyik mobilszolgáltató boltba és rögtön azt próbálják meg eladni. Mennyire jó a Samsung és az android a többi készülék pedig milyen rossz és állandóan elromlik vagy lefagy. Lenyomják az ember torkán a hazugságukkal.
Nem tudom más országokban hogyan van ez, de így persze, hogy nehéz lesz lenyomni a Samsungot. Bár a Nokia legalább minőséggel érte el az első helyét és így várható, hogy előbb - utóbb kipukkan a lufi tényleg. Soha nem vennék samsungot az biztos. -
Csapoati
nagyúr
Na kilengett megint a hate-o-meter.
1. A kulso szubjektiv, hanyszor mondjuk meg el? Aki nem csinalt/olvasott felmerest arrol, hogy a Samu tulajoknak mennyire tetszik a telojuk kulseje, az talalgat csak ezekkel, hogy mindenki unja stb.
2. Attol, hogy 150 tipusuk van, meg nem torvenyszeru, hogy 3x annyit adnak el beloluk, mint az a gyarto, akinek 50 tipusa van.
3. Ahogy masok is irtak, az Android kijovetelekor mindenki azonos esellyel indult. Egyedul talan a HTC nem, de a Sony es az LG is mammutvallalatok rengeteg tokevel. -
Dinsdale
tag
2008-ban, az Android piacra kerülésekor a Samsung messze nem volt a legnagyobb okostelefon gyártó. Motorola, Sony, Nokia (amennyiben belépett volna az Android piacra), LG, ezek sem kis cégek, tudtak volna költeni marketingre a Samsunghoz hasonlóan. Nem tették, nem ismerték fel ennek jelentőségét, így jártak.
-
Peterson_
addikt
válasz
#59070464 #35 üzenetére
Ez igaz, és nagyon nagy érvágás.
Későbbiekben állítólag ez is választható lesz, mint az előretelepített appok, de Nota 3-mal sokan csúnyán benéztük.Elsősorban a mentés miatt lenne sokkal egyszerűbb, ha lenne root jog.
Persze van Helium, és ugye az integrált megoldások, de összesen nem érnek annyit mint egy Titanium, vagy egy CWM-ben végrehajtott rendszerszintű mentés. -
bok92
addikt
Csak 65%??
-
Dinsdale
tag
válasz
Quasi_modo #36 üzenetére
Akkor félreértettelek. Más gyártóra gondoltam. Végül is gondolkodó emberek vagyunk, nem márkabuzik, nem?
-
floatr
veterán
Az S5 már nem olyan vészes. Viszont ők a legerősebb gyártó, akinek eszméletlen sok pénze van a marketingre, amit zabálnak az emberek. Minden a marketinghadjárat köré van építve, és a csapból is a samu telefonok folynak. Az ember mást sem lát lassan.
Kb egy éve volt talán az, amikor épp egy T-partnerben jártam, és dedikált embere volt, aki helyben etette meg a vásárlókat a rizsával. Bement egy idősebb házaspár egy hagyományos nokiáért, aztán kijöttek egy samu telefon-tablet párossal kibírjuk-részletfizetési konstrukcióban. -
Szakiii
addikt
Csak mondj kérlek egy gyártót aminek a telóin 4.4 megy alsó közép - középkategóriában... G2 tudtommal még 4.4et se kapta meg a lehúzott htc már kiadta a one-ra, s4en is van, note 3on is van. Sony z1 se kapta meg szerintem. Amíg a csúcs telókon sincs ne várjuk már hogy ezeken a felsoroltakon legyen. Hozzáteszem lehet hivatalosan nem kapnak de a samu telók eladások miatt is akkora supportal bírnak xda-n mint semmi más. S1-em is van és még mindig jönnek ki rá új romok 4.4 es romok... Pl nekem most omega rom van s4-en ennek 2,8 milla nézettsége van csak ennek a romnak. Más gyártók telóiból el se adnak ennyit nem hogy még romolókból legyen ennyi, ha másért nem is de már ezért is jó ez a nagy eladás mert iszonyat supportot hoz magával.
-
mediumgecso
őstag
Samu teljes termékpalettán egyetlen egy értelmes telefon van amit megvennék, az a Nóta 3.....a többi nem kellene.....
-
joey04
titán
ez a fajta külső ami most van legnépszerűbb.
inkább úgy fogalmaznék, hogy a külső ellenére is ez a legnépszerűbb gyártó android körökben.2.: na akkor tulajdonképpen a Note 3 vásárlásommal közelebb löktelek az iPhone megvételéhez.
6.: A Wp-t még (elméleti szinten) megértem. De FF? Eredetileg is alsó kategóriába szánt rendszer.
17.: Amiatt fanyalognak, hogy ez a taktika beválik.
18.: Olimpiához: A többiek örülnek hogy élnek, nincs keret ilyesmire. Ördögi kör. Oscar meg vicces volt.
30.: Ennyi. -
Dinsdale
tag
válasz
Quasi_modo #24 üzenetére
Ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy nincs más design. Nézzél szét egy kicsit, van választási lehetőség bőven.
-
dreamdancer
őstag
Troll-üzemmódban mondhatnám, hogy hát igen, az Android-júzerek igényességének tökéletesen megfelel a Samsung csillogó plasztikja, a jellegtelen forma és a TouchWiz bazári színvilága és cuppogása...
De a rosszindulatot félretéve nyilván nagyon tudnak valamit, amit a többiek nem, bár hogy mit, az nagy rejtély a számomra.
-
SzlobiG
félisten
65%?
Az szép, nem gondoltam volna.
-
h3lios
addikt
A HTC nem lehetőség számomra sajnos. A One formaterve nekem a kezdetek óta undorító és azóta ezt a vonalat erőltetik. A másik része a dolognak, hogy én a fém házat sem szeretem (mert engem irritál). Ezért vettem LG G2-t. S4 és az LG között kellett döntenem, de végül az LG mellett döntöttem, mert jobb telefon kevesebbért több hasznos funkcióval. Példa, hogy majd minden készülékére kiadja a Knock On funkciót az LG ami egy eszméletlen hasznos feature. Sokkal inkább ilyenek kellenek, mint csoda pulzus mérő és társai.
(#21) Szakiii
Oké, akkor nem S+, hanem S3 Mini, Ace3, Express, Express 2, Grand, Trend, Trend+
Ezek mind éves / fél éves telefonok és egyik sincs benne a hivatalos frissítési listában.
Vagyis az S3 mini bent volt, csak aztán mégsem kapja meg, mivel inkább kiadnak belőle egy Value verziót 4.4-el. SZÁNALMAS. -
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #20 üzenetére
Több telefonra épp több munkával jár kiadni egy frissítést, még ha csak minimális változtatások is vannak. A HTC a középkategóriában gyakorlatilag teljesen ignorálja a frissítések lehetőségét, Sony-nál valamivel jobb a helyzet.
A Galaxy S2 anno 2.3-val jelent meg azóta 4.0 -> 4.1 is megvolt, azért ennyi verziófrissítést eddig csak referenciamodell kapott.
-
Szakiii
addikt
Ez az sgs + példa annyira unalmas már. LG-nél is van ilyen pl a 2x ami x év után kapott egy hulladék ics-t amíg s2 a vetélytárs 4.1el rohangál, hagyjuk már ezt az sgs + témát
nevetséges így évekkel később ezt felhozni. Bezzeg ha LG kap ilyen kritikát mindig annyi a válasz hogy na majd a g2... -.-" Ügyesen csinálják bármit is csinálnak, profitorientált cég úgy mint a többi hidd el az LG és a többi bármikor cserélne velük ha tehetnék... de persze itt mindenki jobban tudja
mint mindig hogy a samu szarul csinálja csak kb szerencséje volt. Én nem vagyok samu fan kipróbálnám pl a G2-t simán az s4 helyett stb, de azért bárki bármit mond samu jól csinálja.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
#85552128 #18 üzenetére
"Az megint csak szánalom, hogy a Samsung se jeleskedik a szoftverfrissítések terén, de még mindig több készülékre adnak ki újabb verziót mint a konkurencia."
- talán azért mert több készülékük is van piacon"Senki nem fojt meg senkit, de a Sony, HTC, stb. komplett marketing osztályát kilehetne vágni a p*csába."
- ez így van, se pénzük, se tehetségük -
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #2 üzenetére
Senki nem fojt meg senkit, de a Sony, HTC, stb. komplett marketing osztályát kilehetne vágni a p*csába.
Nyári olimpia alatt non-stop minden szünetben Galaxy S3 ment, Oscar átadó alatt szintén a Samsung telefonjával hadonászott a műsorvezető, ezekkel "csak" pár millió vásárlót szereztek.
Azt meg sem említem, hogy anno a Nokia volt a #1 és mindenki a nulláról kezdte a droidozást...
A Samsung se jeleskedik a szoftverfrissítések terén, de még mindig több készülékre adnak ki újabb verziót mint a konkurencia.
Szóval egyáltalán nem meglepő az eredmény, mondom ezt úgy, hogy nekem sem a szívem csücske a gyártó, de a többi még rosszabb. -
Dinsdale
tag
Nem értem a fanyalgást. Néhány évvel ezelőtt mindenki tiszta lappal indult, sőt, nem is Samsung volt az első Androidos telefon. Ez egy piac és mindenkinek lehetősége lett volna a Samsung által választott stratégiát követni, vagy valami más, még sikeresebb utat. Nem tették, így jártak.
-
-
BoC1ka
senior tag
válasz
tothmaxy182 #12 üzenetére
És ezt a fórumon leggyakoribb módszerrel - a hasraütés módszerével - alapoztad meg?
-
Számoknak szép.. de a piaci stratégiájuktol blöö...
-
FragMaster
addikt
Sz@r, mert ez van, sz@r lenne ha az ellenkezője lenne, értem én
-
tothmaxy182
őstag
Magasról lehet a legnagyobbat zakózni! Még 3 évet adok nekik...
-
MMt#k#D
tag
válasz
Dr.Anonymus #2 üzenetére
+1
akkor Én is inkább az Almából fogyasztok mint a Tepsiből..... -
h3lios
addikt
Jó, mondjuk tekintve, hogy a Samsungnak egy Telefonból több verziója van, mint a konkurensek teljese termékpalettája ez a tény nem olyan nagy durranás.
(#8) Steve1207
Ezt én is támogatnám, mivel a többi gyártó is ad ki róka bőröket, de nem ennyit és nem ilyen sz.rokat mint a Samsung. Lehet most rám mutogatni, hogy hater vagyok, de pontosan tudom, hogy miről beszélek. A kisebbik telóm Egy SGS+, amire még az ICS -t se sikerült kiadni, mondván, hogy nem elég a HW. Azóta tudom, hogy telefonból csak főverziósat szabad venni, mert ezekre a korcsokra úgysem jön majd ki semmi, ráadásul XDA-n is sokkal kisebb a supportjuk.
A Samsung egy darabig játszhatja, hogy fossa ki a telefonokat, de az emberek nem vesznek még 1x Samsungot, ha látják, hogy az előző telefonjukra is szarik a gyártó magasról.
-
Steve1207
veterán
Szép eredmény, de na... Igazán korlátozhatnák az éves modellszámot gyártónként, akkor lehet nagyobb lenne a verseny, meg nem a vakvilágba frissítenék a régi-új telefonjaikat is (kiadjuk a régit új SoC-cal és hasonló esetek). A többi gyártó max kiad 1-2-t pluszba, hogy ők is tudnak ilyet és letudták a dolgot.
-
moleculez
veterán
Arra vagyok kíváncsi, hol pukkan ki a Droid-lufi. És hogy a Samunak mekkora szerepe lesz benne.
-
válasz
Dr.Anonymus #2 üzenetére
A W8-as Nokiákról, meg a Firefox telókról se feledkezz meg!
-
Nigér
őstag
válasz
Dr.Anonymus #2 üzenetére
Az piac-csökkenés lenne a guglinak sztem és ezt biztos nem szeretnék.
De kizárt hogy amúgy önerőből egyeduralkodó legyen a droidos fronton.
Be is b@szna. -
AS
félisten
Ezért nincs új külső , hiszen minek ha ez a fajta külső ami most van legnépszerűbb.
-
kuk@c
tag
Éljenek a szappantartók...
-
Dr.Anonymus
addikt
ha a Samsung megfojtja a vetélytársakat - mégpedig úgy néz ki arrafelé tartunk - akkor megveszem életem első almás telefonját...
-
kbyte1024
veterán
NO KOMMENT...MERT NAGYON CSÚNYÁT ÍRNÉK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest