- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Yettel topik
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
J.J. András #60 üzenetére
te beteg vagy.
-
J.J. András
őstag
megvan, kerestem NET-en is rá...
nagyon egyszerű szerintem....Anno, 5÷6 éve vagy még régebben,amikor elindult az okostelefonok piacának bővülése, a Microsoft a háttérben megbízta a Google-t, hogy csináljon egy "ingyenesnek" meghírdetett rendszert, amiben rengeteg MS által birtokolt, de annyira hétköznapinak és magátólértetődőnek tűnik szabadalom van bújtatva, hogy azért majd a széleskörű elterjedése után az azt forgalmazóktól az MS licenszdíjakat tudjon beszedni... a szoftwerfejlesztésért vagy az utána jövő pénzekből pedig nagyon szépen csurog a Google-nak.... nézd meg , akkoriban a Windows és Microsoft nem volt egy nagyon eladható dolof, míg a Google szárnyalt, nagyon nagy a reklámpotenciája.... és Bill Gates és szakmai tanácsadói vannak ilyen dörzsöltek...
erre nagyon nagy a sansz, mint a 3÷4 éve a kormány által megtámogatott Frank, Euró és Jen alapú hiteleknél.... érted, vegyél hitelt fel, majd tudatosan az égbe tolják utána a más vallásúak a hitelkamatokat és devizadeficitet.... (ebből egy zavar, és perelném a Hitelszövetség helyében őket : A MAGYAR KORMÁNY, aki pont a hitelfelvevők - azaz a nép - érdekeit kellene hogy képviselje, adott a BANKOK-nak egy kibaszott nagy mentőcsomagot...,amiből azok szépen kihelyeztek egy csomó hitelt.... NOS: Hol van az a pénz ? Ingyen kapták ? Akkor én miért nem kapom a hitelt ingyen ? A kormány mikor veszi vissza kamatostól a köcsög bankoktól a "mentőcsomagot" ? A mentőcsomag IMF hitelből van, azt miért a magyar ember fizesse vissza ? Cogito ergo sum: Ti és én és mindenki megfinanszírozta a bankoknak, hogy ők ingyen és bérmentve félelmetes profitra tegyenek szert és mindemellett nyomorba döntse ezen országot...!
Az a mentőöv, azon célt szolgálta volna, hogy a gazdaság motorját felpörgesse, tehát vállalkozásoknak kellett volna kiadni és minimál kamat mellett.... -
J.J. András
őstag
sziasztok,
valaki világosítsőn fel, egy Google tulajdonban lévő Androidos op.rendszer után hogyan kaphat a Microsoft jogdíjat ?
( én csak mostanság kapcsolódtam bele az okostelefonok "hajcihőjébe")
üdv---
-
vigyed
tag
Kár hogy a kispénzű emberek fogják megszívni,bár Nokia tulajnak lenni nem is olyan nagy gáz.
-
leslieke
Jómunkásember
Majd fognak ők is fizetni. Biztos rajta van a nevük az MS listáján.
-
floatr
veterán
Ahzo. Neked elhiszem, hogy nem stratégiai, de több ponton függnek egymástól, és a ms ezt bőven kihasználja. De eddig még mindig nem akarod érteni, ami mondjuk nem baj, de innentől kezdve "Ezzel a stilussal nalam nem fogsz sokra jutni."
(#52) oO7 a ms tisztában van azzal, hogy a sokan nem kockáztatnák meg az esetleges szívózásokat, korábbi egyezségek felmondását, amikor egyelőre kisebb összegekkel kezdi fejni őket.
-
oO7
őstag
nem mintha a stratégiai partnerség kizárná a perelgetést...
1. azért stratégiai partnerek meg szükségük van egymásra... ha valamelyik idióta volt és "elfelejtett" fizetni a felhasznált szabadalmak után, akkor ez a módja a figyelmeztetésnek... de vállalatoknál még mindig nincs olyan, hogy "te sunyi szemét, bepereltél, ezért nem barátkozok veled... mostantól nem te vagy a legjobbbarátomstratégiai partnerem"
2. hamár egyszer stratégiai partnerek akkor jó eséllyel van valami jó kis kereszt-licensz szerződésük és nincs szükség perelgetésre... -
floatr
veterán
Így van, még több pénzt az i4i-nek az office révén
teljesen jogos, ahogy az eolas is zsebpénzt kapott csupán. Úúúúba....
Még csak véletlenül sem arról van szó, hogy a cégek egy része túl kicsi a perelgetéshez, a másik része meg stratégiai partnere a ms-nek, és ha nem akarnak nem azok lenni, akkor kénytelenek egyezségre jutni. A motorola és B&N ügyletre kíváncsi leszek, mivel ott ez a két probléma nem áll fenn. Remélem még az amazont is megtalálják a tavalyi balhéjuk után.
-
oO7
őstag
nincs olyan, hogy "megszűnik a droid"... olyan nem tud lenni... a leges legrosszabb dolog ami történhet, hogy betiltják... azt ami éppen most van... aztán gyorsan orvosolnák azokat a részeket amikre a tiltás vonatkozik (amik miatt betiltották) és menne tovább minden...
és jó eséllyel nem az Android neve szenvedne csorbát hanem azé aki volt olyan gerinctelen patkány, hogy betiltatta... -
brutte
aktív tag
Azért egy pillanatra megnézném itt az oldalon a szalagcímeket, ahogy megszűnik a droid
Meg, hogy mi lenne utána. Nyilván ez a mindenki jól lakik tipikus esete, mert a WP nem tudná átvenni a droid felhasználók közönségét. Az elsősorban talán az almának, másodsorban a badának tenne jót. -
N4ri87
senior tag
"ROTFL. Latszik, hogy soha eletedben nem volt meg dolgod sw szabadalmakkal."
Mert ugye ez a legtöbb fórumozónál hozzá tartozik az alap műveltséghez?!
Már bocsánat, csak magamból indulok ki, de ki a f@szt érdekelnek az sw szabadalmak? Én csak a végfelhasználó vagyok és mérges leszek, ha a semmiért kell plusz költségekkel számolnom, ha valamit venni akarok. Mondom: magamból indulok ki, mert én vásárló vagyok.
-
dabadab
titán
"de miért lenne az jó ha betiltanák a Microsoft miatt az Androidot?"
Mert mondjuk az a legkomolyabb versenytarsuk a mobil OS-ek teren?...
"a szabadalomösszelopkodós részt kicsit leegyszerűsítettem... de a lényege szerintem azért érthető..."
Igen, az teljesen ertheto, hogy nem erted a szoftver szabadalmak valos mukodeset es jelentoseget, ha erre gondoltal lenyeg alatt.
-
oO7
őstag
de miért lenne az jó ha betiltanák a Microsoft miatt az Androidot?
1. úgy nem kapna belőle egy fillért sem
2. mindenki gyűlölné az MS-t és aztán nagyon csúnyán ők kerülnének a célkeresztbea szabadalomösszelopkodós részt kicsit leegyszerűsítettem... de a lényege szerintem azért érthető...
-
leslieke
Jómunkásember
Vajon mikor fognak emelkedni a droidos telefonok árai azzal a 40-60 dollárnyi licencdíjjal?
-
nicu71
addikt
válasz
Oppenheimer #20 üzenetére
+1 . wp7 többet érdemel.és igenis fizessenek ha már használják a védett szabadalmakat/android/.Kellemetlen,de hát ez van
-
oO7
őstag
mivel a Google -ből nem lenne egy fillérje se... minek perelné be? nem is tudna vele mit kezdeni... G csak annyit mondana hogy ő csak csinálja a szoftvert... nem tilthatják meg hogy fejlesszenek egy szoftvert... ők nyugodt szívvel összelopkodják a szabadalmakat aztán jólelkűen továbbadják a gyártóknak az "ingyenes" terméket, aztán a licencekért meg majd fizessen az aki használni / árúsítani is akarja a szoftvert...
-
dabadab
titán
"Gyanítom komolyabbak, mint a "lekerekített sarkú telefon, színes ikonokkal"..."
Nem igazan. Most hirtelen az androidos Nookkal kapcsolatos dolgokat talaltam meg, olyan "talalmanyok" vannak a listaban, mint a tabos ablakok, a download bar, a szoveg kivalasztasa meg hasonlok.
Az ilyen esetek remekul szemleltetik, hogy miert baromsag a szoftverszabadalom ugy, ahogy van, ki kellene hajitani az USA-ban is a szemetre az egeszet.Egyebkent erdekes eszrevenni, hogy a MS keruli azt, hogy kozvetlenul a Google-t tamadja meg az Androiddal kapcsolatban, csak a keszulekgyartokat. Az egyetlen, aki nem fizet a MS-nak, az a Motorola Mobile, amit eppen most vesz meg a Google.
(#10) b4zsi-: "Ez a piac!"
Nem, ez pont az, amikor piacon kivuli tenyezok vannak.
-
Gadgetfun
tag
Ez két különböző dolog. Az Apple dizájnlopás miatt perelt (most ne menjünk bele, hogy jogos vagy nem jogos), amit nem lehet egy licenc megfizetéssel megoldani, itt meg szoftver szabadalmakról van szó, amiket ha használni akarnak, pengetni kell érte... Amúgy meg nem tudhatjuk, hogy a pereskedés előtt milyen tárgyalások folyhattak a színfalak mögött a Samu és az Apple jogászai között.
-
-Gerzson-
aktív tag
válasz
Hajrá Mango ???
2011 végén sikerült az MS-nek olyan oprendszert csinálni amelyben már saját csengőhangot tudsz beállítani....Gratulálok.
-
moonman
titán
Exchange ActiveSync, ClearType, stb. de biztos van még.
-
sergej95
csendes tag
Amúgy mi után fizet mindenki az M$-nek ?
Mi az a szabadalom amiből ennyire megszedi magát? A színes kijelző vagy mi ? -
gerilee
aktív tag
válasz
Gyanítom komolyabbak, mint a "lekerekített sarkú telefon, színes ikonokkal"...
-
törölt tag
válasz
Vagy a MS nem idegből veri az asztalt, hanem kulturált módon megkeresi a másik felet.
-
Oppenheimer
nagyúr
Az MS-nél nem akármilyen szabadalmak lehetnek, ha a gyártók kérdés nélkül belemennek a sarcolásba és nem pedig pereskednek, mint az Apple ellen. Hajrá WP7!
Nagyobb részesedést érdemel ez a rendszer.
-
Cyberpunk
félisten
Jól megszedi magát az M$ az Androidból
ha már a saját rendszer népszerűtlen.
moonman: Pont ez járt a fejemben nekem is csak épp fordítva, hogy te jössz majd az MS védéseddel.
-
brutte
aktív tag
Van közgáz1-2, Váll.gazd. 1-2 meg menedzsment órám(villamosmérnök leszek..) de ilyen jó üzleti lépéseket egyik órán sem hallottam
-
Alwares
aktív tag
Így kell jogi úton piacot teremteni és egyben profitot termelni. Tényleg félelmetes...
-
brutte
aktív tag
Most kéne a Badának, vissza 2 padlót nyomnia!
-
b4zsi-
őstag
Ez a piac! Engem annyira nem zavar, hogy korlátozva lesz az Android...
-
janos68
aktív tag
Abszolút semmi meglepő nincs ebben a hírben. Az MS-tő senki nem vár más húzást. Remélem sikerül még megélem, hogy a saját kardjába dől ez a sokak által tisztelt, és szeretett cég.
-
leslieke
Jómunkásember
A Samsung ezért (is) hozta létre a saját rendszerét, a Badát. Szerintem.
-
moonman
titán
ebbe a topicba inkabb nem fogok jarni, ugyis tudom, mi a musor: bambano jon majd a vedelmi penz dumajaval meg ugy altalaban is szemetg*ci Microfo$ hogy kepzeli...
na megyek, lopok valamit a kozertbol...
-
Misály
addikt
válasz
littlelion21 #2 üzenetére
Egyszeru de annal elegansabb huzas.
-
littlelion21
addikt
A MS így szépen lepucolja a pályát a Nokia (és önmaga) elől....ördögi.
-
Kashim
őstag
Az Apple-nek is ezt az utat kellett volna választania az értelmetlen perelgetés helyett...
Mondjuk akkor pár hónapig koplalhattak volna a pletykablogok.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung-Microsoft megállapodás értelmében minden piacra dobott Android-alapú készüléke után licencdíjakat fizet a dél-koreai gyártó.
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Crypto Trade
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest