Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Archer

őstag

válasz proci985 #31 üzenetére

Én már nem követem ennyire a hűtő (meg úgy általában a számtech) ipar fejlődését csak a híreket olvasgatom alkalomadtán és ott kb. ugyanazokat látni az összes gyártónál. Variálgatnak a hőcsövek számával meg a bordák méretével, számával, sűrűségükkel de mint írtad, ez a toronyhűtő elképzelés nagyjából elérte a határait, nagy ugrásokra már nem igen lehet számítani. Mondjuk a másik dolog, hogy az átlag igényeket bőven lefedte már a pár évvel ezelőtti kínálat is, procik terén a fogyasztás meg inkább csökken, nem növekszik. Nem csoda, hogy a nagynevű hűtő gyártók is már árulnak minden sz@rt mert csak hűtőkből nem élnének meg. Akinek meg szénné húzott 28 magos rendszere van, az úgyis vizezi.
    Különben jó elgondolás szerintem ezek a kompakt proci vízhűtő rendszerek amiket kezdenek nyomatni manapság. Hiszen logikus kivinni a hőleadó felületet a házon kívülre és nem a házon belülről 3-4 ventivel kiterelni kívülre. Ha lenne kínálat meg árverseny (meg normális minőség), szerintem sokan átpártolnának arra.
    Anno a csúcs DFI lapokon volt olyan magoldás, hogy a chipset hőjét hőcsövekkel kivezette a hátlapra, a gépen kívülre. Volt nekem is egy ilyen lapom, nagyon tetszett ez az innovatív megoldás (persze az ilyenek húzzák le a rolót...) meg a józan paraszt ész. Egy bizonyos pontig szerintem a legjobb megoldás a léghűtés, egyszerű, minimális a hibalehetőség, gyakorlatilag örök mint a szegénység, a ventit meg lehet cserélni de ezek a 1-1,5 kilós monstrumok már a túlzás kategória, egy kisebb házban semmihez nem lehet hozzáférni tőle, gép szállításánál is már probléma lehet (mondom ezt úgy, hogy egy Grand Kama Cross van a gépemben, ettől sem lehet semmihez hozzáférni de ez még nem az egykezes súlyzó kategória :DDD ).

• Archer

őstag

Hát-hát, nem igazán értem a koncepciót.

1. Ha az acél ennyivel olcsóbb és sokkal nem rosszabb (szerintük) a hőfelvevő/leadó képessége akkor eddig más gyártóknak az alsó kategóriás cuccaikhoz miért nem jutott eszükbe?

2. Ha viszont gyengus ilyen szempontból az acél, akkor mire jó a hűtő? Ok, hogy olcsó viszont cserébe nem hűt.

Különben évek óta egy kaptafa az összes toronyhűtő, kicsit erőltessék meg magukat a gyártók ha már ebből akarnak megélni.

Scythe-ot ilyen szempontból becsülöm, ők legalább próbálkoznak különböző formákkal, elrendezésekkel, nem csak felcsapják a kínai Dzsunka corp. katalógusát aztán rendelnek a 12345 cikkszámú termékből 300e darabot névre címkézve.

Új hozzászólás Aktív témák