- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikromanus
veterán
Bár kissé megkésve, de azért ráakadtam erre a cikkre meg a topicra. Csak egy kérdés foglalkoztat ezzel kapcsolatban. Mi a franc értelme van mobilon a gyors netnek amikor az összes lehúzós k*cs*g szolgáltató nevetségesen kis adatforgalmat ad csak arcpirítóan magas áron? A mostani 4G is ilyen, a gyorsabb meg nem ad semmit így. 300 Mbit/s is lehet a 4G most? Húdejó. 9-10 perc és eléred a limitet ha használod, aztán jön a beton meg a betárcsázós net sebesség, vagy az újabb sokezer forintnyi pénzlöket egy újabb 5-10 perces vicchez. Forgalmi korlát nélkül lenne értelme, de így csak értelmetlen marketing bullshit kategória kis hazánkban ez.
-
törölt tag
Tudomásom szerint jelenleg nem. Júni 15. -től sokminden fog változni, de nem hiszem, hogy a 2GB -os csomagokkal fognak b..akodni. Ha pedig igen, akkor sem az az eljárás, hogy letiltanak. Egy meghatározott felárat számíthat fel a szolgáltató. De, ez sem úgy működik, hogy kitalálja, közli, és helló. Először küld egy "figyelmeztetést" hogy jogtalan használatot tapasztalt. Ekkor igazolhatod a jogos használatot pl. úgy, hogy kötődést tudsz igazolni az adott országhoz. Ilyen kötődés lehet pl. a külföldi munkahely, kiküldetés vagy a külföldön tanulás. Én egyrészt azért vagyok gondban, mert a korlátlan kártyákra egy kicsit más szabályok vonatkoznak, másrészt azért, mert flottás csomagban vagyok. Én símán tudnám igazolni a külföldi kötődésemet, csakhogy én nem állok szerződésben a szolgáltatóval. Nem tudom, hogy az ilyen szitukat hogy fogják majd kezelni.
-
törölt tag
válasz
kchris78 #135 üzenetére
Pontosan. De, akár említhetnénk a videóstreamelést, ami viszonylag magas adatmennyiséget igényel. Itthon általában van a usereknek otthon valamilyen TV előfizetésük. De, milyen lehetőségei vannak, ha külföldön szeretne Magyar csatornákat nézni? Vigyen magával parabolát, meg beltéri egységet? Nem ésszerűbb egy TVGO, vagy MyTV app? Persze, hivatalosan azok sem működnek külföldön, de ez a korlátozás VPN -nel egyszerűen megkerülhető. De, attól még borítja az adatforgalmi arányt, pedig sztem nagyon is reális igény. Nemzetközi kamionsofőrként nekem legalábbis lenne rá igényem, hogy ha már egy parkolóban kell töltenem a vasárnapomat, akkor legalább egy Forma1 -et meg tudjak nézni.
-
dchard
veterán
válasz
#79335424 #134 üzenetére
Vajon ez a forgalom megoszlási baromság vonatkozik a normál csomagokra is? Nekem EU GO-m van 2GB adattal, és nagyon is használnám 4-5 hónapig folyamatosan külföldön. Mondjuk ha nem tetszik, nyugodtan szerződést bonthat a Voda a két év hűségemből még úgyis hátra van nem kevés
Dchard
-
kchris78
veterán
válasz
#79335424 #132 üzenetére
Hat igen, erre nem tudok mit irni csak azt hogy ez van akkor ha valami hozza nem erto ember ("menedzser"
) kezdi el tervezgetni a dolgokat egy olyan helyett akinek van nemi lovese arrol hogy minek mi a kovetkezmenye... Csak sajnos felhasznaloi szokasaink szerint mi vagyunk a kisebbseg.
-
törölt tag
válasz
kchris78 #131 üzenetére
Önmagában attól, hogy otthon átálltam korlátlan mobilnetre, még nem változtak meg a felhasználói szokásaim. Nem kezdtem el vadul torrentezni. De, ha a Telenor is elköveti azt a szarvashibát, amit a Voda, hogy a "tisztességes roaming használatot" a hazai, és a roaming adatforgalom arányából következteti, akkor rá fogok kényszerülni a torrentezésre, tök fölöslegesen terhelve ezzel az itthoni hálózatot. Ezt csak példaként írtam arra, hogy miként tudja egy szolgáltató a saját hálózata alatt vágni a fát.
-
kchris78
veterán
Szerintem az igazsag valahol a ketto kozott van. Alapvetoen a szolgaltatas jo. Mernoki szemmel. De ha a jo halozatot szetterheljuk olyan modon hogy a csomagok nagy adatforgalmat tartalmaznak alacsony aron, illetve flat-rate-et vezetunk be akkor megvaltozik a userek felhasznalasi szokasa, illetve tobben fognak elofizetni... es ha az alapvetoen jo halozatra X helyett sokX user illetve nagyobb userenkenti adatforgalom jon akkor lehet a user altal tapasztalt minoseg rossz (lassabb sebesseg amit leginkabb minoseggel azonosit egy hozza nem erto ember). Ha a cellak meretet inkabb a domborzat hatarozza meg mert nem kell darabolni a kapcsolodo kliensek nagy szama miatt akkor mindenki jo savszelt fog tapasztalni..
-
H.Istvan25
senior tag
-
dchard
veterán
válasz
H.Istvan25 #128 üzenetére
Elérhető sebességre, beépített kapacitásra és technológiára, lefedettségre értjük, mi másra? És ebben a kontextusban egyik sem igaz. Hogy az árak milyenek az egy dolog, de aki műszakilag kritizálja ezeket a hálózatokat, az egyszerűen nem ért hozzá. Az egyetlen fájó pont amiben esetleg le vannak maradva az a VoLTE, de hát egy olyan országban, ahol a készülékek csere periódusa és ezáltal a csak 2G/3G képes telók aránya magas, mit lehet tenni?
Az áraknak a szolgáltatás minőségéhez meg semmi köze, pont ugyanennyi spektrum áll bármilyen más nyugati operátor rendelkezésére is, mint nálunk. Amit még nem adtak el (2100-on 15mega duplex), meg kelleni fog a diginek ha valaha értelmes operátorrá akar válni, de itt a vége: minden mást eladtak. Alacsony frekin meg DD2-ig semmi nincs.
Szóval akkor milyen műszaki értelemben szarok a magyar hálózatok?
Dchard
-
H.Istvan25
senior tag
Mire értjük a szart? A csomagokra vagy a minőségre. Csomagoknál valóban talán a legszarabb. A lefedettség és az átlagsebesség nem rossz, de ennek két oka van: kicsi és lapos országot könnyű lefedni, a sebesség meg azért nagy mert itthon nagyon keveset neteznek az emberek a telefonon a drága árak miatt. Így ezt nem is lehet olyan országgal összehasonlítani, ahol normális áron van a net
-
joey04
titán
válasz
H.Istvan25 #125 üzenetére
Tehát Európa legszarabb és legdrágább mobilos rendszere Magyarországon van szerinted is?
-
dchard
veterán
válasz
Dave1984 #124 üzenetére
Ahol csak 800mega van (vidék), ott nem, mert a 4G+ alapvetően több sávot fog össze.
Például jelenleg nagyobb városokban 800+1800-at, később 800+1800+2600-at, illetve ahogy kiürül a 3G, egyszer majd lesz 800+1800+2100+2600 is. Természetesen a 4G+ nem jelent egy konkrét sebességet: minél több sávot, és az egyes sávokban minél szélesebb spektrumot fognak össze a szolgáltatónak, annál nagyobb lesz az elérhető sebesség. Ehhez szükséges a telefonok támogatása is. 2 sávot jellemzően a mai felső közép kategória tud, 3 sávot csak a legdrágábbak...
Dchard
-
törölt tag
válasz
erer1000 #119 üzenetére
Az elméletet ismerem, és biztosan tudom, hogy működőképes. De, a gyakorlatban nem alkalmaztam. Egyrészt azért, mert az otthoni netem olyan tetű lassú volt, hogy inkább mobilnetre váltottam. Másrészt azért, mert a VPN -ezés hátulütői számomra nem állnak arányban a spórolás mértékével. 4100Ft -os havidíjért tértem át otthon mobilnetre. Ha a telómban levő kártyát is átrakom korlátlanra (társkártya), akkor a kettő összesen 7 rugóba fog kerülni, és ezért megkapom az adott helyen elérhető max. sávszélességet.
-
xkraiusx
tag
ez t-mobilnál már nem műödik, csak a korlátlan e-mail és böngészéssel megy a korlátlan net
de mint mondottam énis, telenornál ha van adatkereted akkor proxyszervert is kell hosztolni és a headerbe a https://www.deezer.com/hu/-t kell írni, mivel ez a weboldal nem generál adathasználatot. -
törölt tag
válasz
erer1000 #117 üzenetére
Naná! Ezt már a Telenor topikban is tárgyaltuk. Én a speedof.me -vel szoktam mérni.
-
törölt tag
válasz
erer1000 #112 üzenetére
Pedig, elhiheted. Ha van olyan netes szolgáltatás, amit a szolgáltató nem korlátoz, akkor működik. Tegyük fel, hogy aktív a "korlátlan böngészés, és e-mail" szolgáltatás. A szolgáltató ezt úgy különbözteti meg, hogy a 80 -as (http), és a 443 -as (https) portok forgalmát korlátlanul engedi. Ha valamelyikre rá van ültetve egy VPN szerver, akkor a szolgáltató csak annyit lát, hogy Te az engedélyezett porton kapcsolódsz valahova. A kapcsolódási célt nincs joga ellenőrizni, a VPN kapcsolaton belüli, valós adatfolyamba pedig nem lát bele.
-
erer1000
őstag
ha működik is ez a kijatszas, érdekelne hogy működik, hogyan lehet házilag megoldani. amíg nem tapasztalom meg hogy ez valós, addig nem igen akarom elhinni hogy korlátlan net mert kiskapu
-
Sinisi
senior tag
Lehet,h valami nekem nem tiszta de routerek jelenleg max 1Gbps-et tudnak kezelni nem?
-
Dave1984
őstag
-
p2pp
őstag
2100-on már simán lehetne 4G-t nyomni.
-
törölt tag
válasz
xkraiusx #105 üzenetére
Ezzel még semmi gond nem lenne. De, amikor egy másik topikban nyomultál vele, akkor rákérdeztem priviben (csak kíváncsiságból, mert a maga a módszer már régóta ismert). Erre kaptam egy linket, egy fizetős szolgáltatásodhoz. Ez sztem nem passzol a PH szakmai topikjainak szellemiségével. Miért nem a net, és hardverigényt, valamint a konfigurációs beállításokat publikálod? Na, innentől kezd bíznisz szagúvá válni a dolog, hiszen ezt tulképp bárki meg tudná csinálni saját magának, ha van otthon gyors nete.
-
xkraiusx
tag
Ez csak egy lehetőség, aki szeretne 100megabites netet az menjen természetesen flottásra, nem mindenki engedheti meg maganak hogy havi +4e forintot fizessen. A módszerem olcsó, lehet nem hasít 150megabittel de még például ígyis jobb mint itt a max vezetékes amit betudnak kötni. (Ami sajnos 20 megabit 5555Ftért)
A flottára meg nincs pénzem... szóval így maradok az 40-50 megabit/s-nél havi 890Ft-ért ameddig működik
(már 2013 óta vannak kiskapuk és kiskapuk mindig is lesznek szerintem...)Ez a módszer leginkább telefonra van mert arra elég szerintem a korlátlan 5 Megabit is.
A szerver amúgy németben volt de épp ma vettem egy másikat magyarban.Megértem a problémákat amiket feldobtatok (és tisztelem is mert igazak) de ha van ami olcsóbb akkor inkább azt használom, és ajánlom másnak is.
-
törölt tag
válasz
xkraiusx #100 üzenetére
Igen, de ahhoz kell egy otthoni gyors net, meg egy másik hardver, ami a VPN -t futtatja. Ha az ember ezt nem saját hálózaton, saját gépen teszi, akkor a sávszélessége olyan lesz, mint a kutya vacsorája, mivel a VPN szervert használó, többi felhasználótól függ. Továbbá, adatvédelmileg is aggályos, mivel egy ismeretlen fél rendszerén kell átküldeni az adatforgalmat. Valamint, senki sem tudhatja, hogy ez a lehetőség meddig él. Egyrészt azért, mert valahol a szolgáltató rendszerének a kijátszása, másrészt azért, mert kétlem, hogy ez hatóság által engedélyezett, legális VPN szolgáltatásként működne. Vagy, esetleg tudnál róla számlát adni? Én megértem, hogy szeretnél valami bevételt kreálni az otthoni neted, és hardvered kapacitásának a bérbeadásából, de ennek nem ez a módja.
-
janeszgol
félisten
válasz
Sumptuous #99 üzenetére
Nekem nem rég járt le a Telenornál egy előfizu. Havi kb 5900ft-ért volt 10 giga. Szerintem ennek elégnek kell lenni egy hónapban. Nekem sok is volt. Ebbe már fér youtube is. (Még nincs itt az a világ, hogy a netfixet is mobilneten használja az ember. Szóval akinek a 10 gigánál többre van szüksége, annak vezetékest kell bekötnie.)
Ez a díj egy napi munkabér valami minimálnál kicsit jobb helyen. De ebbe ne menjünk bele jobban. -
Sumptuous
senior tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Énis kihasználom a Telekom által nyújtott lehetőségeket.
A legkisebb hang díjcsomagom van, amihez még jár internet (2000) 40Ft/Perc/sms
ami nem olcsó, de amennyit én használom telefonálásra, még így is bőven kijövök a csomagból.Vettem hozzá egy korlátlan böngészés és email opciót (1800) és egy "Net Plusz L"-et (1500) hogy tudjam használni a 4G-t max 300Mbits/sec-el.
Plusz egy kétkártyás opciót (+500) hogy tudja használni a barátnőm is. (Dual sim telefonja van)
Így fizetek havonta kb.: 5800 Ft-ot. A hűségidőm már rég lejárt, és mindig hívogatnak, hogy rám tukmáljanak egy-egy tabletot, vagy egy jobb (?) csomagot.. De persze nem élek vele.
Ha valaki hasonlóan használja a telefonját, mint én, akkor kb. ez a legjobb opció amit összerakhat.
Nem trükközök mindenféle VPN-el, de a youtube mégis korlátlan, és a play-ről való játék letöltés is
( Nem fizetett hirdetés. LOL )
-
kchris78
veterán
Dchard ott a lenyeg. Tobb vivo aggregacioval alapvetoen nem nehez nagy savszelt eloallitani.. Ennyi erovel agregalhatnanak 8 vivot is, mivel pinceben van hasznalhatnak az osszes szolgaltato frekijet is
es akkor kapasbol 2 gbit jonne ossze... Arra hasonlit mikor a UPC demozott 1Gbitet, es a foton latszott hogy hany kabelmodemet raktak parhuzamba hogy eloalljon a gigas sebesseg..
-
válasz
radio100jozs #90 üzenetére
de örülök akkor, hogy a Digi még nem figyelt fel a forgalmazásomra
-
mope
tag
válasz
#79335424 #89 üzenetére
Csak megerősíteni tudlak. 3. hónapja használom én is a korlátlan netet. Szinte hihetetlen
Vettünk hozzá egy TPLink Mifi router-t és a belvárosban 10-12 MB/sec-el (~90Mbit) jön a P2P, ráadásul upload terén is hozza a 20-30 Mbit-et. 270gigánál járunk.
Most gondolkodom egy társkártyában is hozzá cirka 2000Ft/hóért.A flotta pedig érdekes kérdés. Nem látok benne aggályt. Nekem mindegy, hogy a Telenor küldi a számlát, vagy a flottakezelő cég a díjbekérőt. Ráadásul nincs hűségidő. Hol van még ehhez hasonló Magyarországon?
-
lócitrom
őstag
bátorkodtam olvasgatni itt, de pár hozzászólás után agyhalál egyből. vannak emberek, de #hatos meg #nyolcas... hát lol.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #90 üzenetére
Vezetékesben korlát? Melyik ez a vacak szolgáltató? Nekem havonta van másfél Tera forgalmam évek óta...
-
törölt tag
válasz
#96302336 #87 üzenetére
A céges sztem más tészta. Én nem látok semmilyen rizikófaktort a flottás megoldásnál. Nekem tökéletesen megfelel havi 4 rugóért ez a korlátlan a csomag. Meglátom, hogy mi lesz ezekkel a free roaming bevezetése után, és ha működni fognak külföldön is, akkor átváltok társkártyásra havi 7 -ért. Az egyik SIM marad a router -ben, a másikat meg berakom a telómba az AldiTalkos helyett. A telóm másik slot -jában pedig marad a mostani Telenor feltöltősöm a GSM számommal.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #81 üzenetére
Néztem, kb. mindegyiknél hasonló feltételek vannak, T-s vagyok ősidők óta, és ezen már nem akarok változtatni. Nyűg átcipelni fél tucat előfizetést, és újra szórakozni az egésszel. T-nél nincs korlátlan, (...még... de egy óriási összegbe, pl. egy kávéba mernék fogadni, hogy ott is meglépik) de ott is elég nagy a net kiegészítés, max.25GB, az jelenleg elég még. Illetve korlátlan böngészés, e-mail, és navigáció van. Mivel náluk más nincs, megfelel.
Csak még mindig az a szomorú, hogy harmadába kerül a hasonló korlátlan net és az ingyen hívás külföldön... A korlátlan net, meg marad vezetékkel itthon. -
valószínűleg a hálózatok jellegéből fakadóan teljesen korlátlan internet talán sosem lesz mobilon,
En 5 evet adok es szerintem lesznek korlatlan csomagok nagy savszellel.
-
Eldo
csendes tag
Facebook sok csomagban ingyenes. Azon belül kell megnyitni a google-t, vagy youtube-ot és megy minden...
-
kiezTe90
senior tag
Na az tök fasza utána meg bellasítanak majdhogynem 0-ra. Ja igen és mindehez adnak 1GB adatforgalmat. Ja és mindezért 8000Ft-ot kérnek.
Az a baj hogy lassítás után a mobilarena-t alig bírja betölteni.
Vicc kategória. -
AusWolf
őstag
"bár valószínűleg a hálózatok jellegéből fakadóan teljesen korlátlan internet talán sosem lesz mobilon"
Ez elég szomorú. Nekem itt Angliában teljesen korlátlan mobilnetem van azzal a megkötéssel, hogy havonta 30 GB-ot tudok megosztani Wi-Fi hotspotként, vagy USB tetheringgel, illetve hogy romaing esetén max. 12 GB-ot használhatok ingyen. Ezért mindössze 24 fontot fizetek havonta. Jó lenne valami ilyesmit látni Magyarországon is.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #74 üzenetére
Biztonságtechnikai cégnél a legelső szempont, a teljes kontroll, a teljes diszkréció, és a titoktartás. Semmilyen módon nem vagyok hajlandó egy harmadik félhez szerződni, mert ott olcsóbb az előfizetés, cserébe nem a tulajdonom, és visszaélésre adhat okot. Másodszor, akkor váltok díjcsomagot, amikor jól esik, akkor veszek fel társkártyát, amikor jól esik, és akkor szűntetek meg, amikor akarok. Harmadszor, nem tartozom senki felé sem elszámolással, nem kérhetik számon a felhasználói szokásaim, ellenben ellenőrizhetem és kontrollálhatom a társelőfizetéseket. És ha már kiadok egy raklap pénzt ezért igenis elvárható volna, hogy a nyugati szolgáltatást kaphassam, nem pedig a fillérb....ó jelenlegi digitális középkort. Mindössze ennyi az igényem.
Külföldön ez természetes, de Magyarország nem a fejlett nyugat, hanem a Balkán
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Vettem egy Digi-s mobilnettet ami egy usb pendrive szerűség, 2GB adatforgalom, dörzsöltem a tenyerem mert a melóhelyen tudok majd szörfölni a neten, hát keményen rá basztam, nem hazudok és nem is túlzok, aki nem hiszi fel vesszem videóra és fel rakom a Youtubra, a munkahelyem 9 Ker. Gyáli út, baszki nincs térerő, a térerő egyenlő egy kib..... 0-val.
Szét szedtem azt a szart, és lám csodát egy GECI TELENOR kártya van benne.
Az eszköz igen működik, otthon a BP. 18 Ker. működik, ott van térerő. -
shiftac
aktív tag
Nekem bőven elég lenne 10/1 mbit/s mobilnet, csak legyen korlátlan és ne kerüljön egy vagyonba. Ki a francnak kell 1 gigás MOBILnet, amikor fél perc alatt elfogyna ekkora sebességgel a havi keret? Értem én, hogy gyorsabb net sok ügyfél által egyszerre használva sem lassulna le élvezhetetlen sebességre, de ez akkor is túlzás.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
#96302336 #71 üzenetére
Ha már nekem nem hiszel, legalább annyival tisztelj meg légyszi, hogy mielőtt kijelentő módban kritizálsz, legalább olvass, keress, kérdezz az általam ajánlott topikban! Egy Archer MR200 -as router -ben használok ilyen adatkártyát. Ez látja el nettel az összes eszközömet, beleértve a letöltési feladatokat is ellátó NAS -omat is. Ha lenne ilyen korlátozás, akkor hidd el, hogy tudnék róla!
-
törölt tag
válasz
#79335424 #65 üzenetére
Amire te gondolsz azok megkötésekkel vannak. Pl. korlátlan böngészés, navigáció, de nincs egyikben sem P2P. Az nálam kizáró ok. Több szempont miatt is. Egyrészt szeretek jó minőségben nézni filmet, ami 1080p általában, ezek egyike sem kisebb 5 gigánál. Másodszor, olyan a munkám, ahol gyakran kell több gigányi adatot elküldenem, amit lehetetlen e-mail-ben megoldani, kell hozzá egy fájlküldő szolgáltatás, ami szintén nem tartozik a korlátlan net fogalmába egyik szolgáltatásnál sem.
Konkrét példa: x cégnél történt incidens és kell az adott időintervallumban a kamerák képe. Ezek sok száz mega adatok, sőt, mostanában a HD rendszerek miatt gigákra rúgnak. És nincs mindenhol olyan net, hogy távolról lehuzigáljanak egy gigát az 5-6megabites feltöltési sebességen. Ami az egész adadstforgalmat gyakorlatilag nullázza, és ameddig nem megy fel, addig a többiek szívnak a belassult hálózat miatt. Plusz amúgy is ki kell menni személyesen is és ellenőrizni mindent. Jelenleg is az a bevett módszer, hogy lementik az adatot mobil HDD-re és viszik a megfelelő személyeknek. De mikor nagyon sürgősen kell az adat akkor nagyon jól jönne a korlátlan net, mert 4G-n elég gyorsan fel lehet tölteni az adott szerverre az adatot. Ilyenkor van, hogy ha már lefogyott az adatmennyiség, akkor külön kell még venni plusz pénzért újabb mennyiséget. És egyre gyakoribb, hogy azonnalira kérik ,és lehet töltögetni a számlát pluszban.
Sima netezésre pedig bőven elég a másfél giga is, főleg, ha megvan az adott kiegészítő csomagra is az előfizetés, telekomnál pl. a böngészés és email. Vagy a navigáció. A többi olyan drága, hogy nem is érdemes szót vesztegetni rá, lehúzás a köbön. -
törölt tag
válasz
Luck Dragon #67 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy 2002-ben volt a VodaGPRS korlátlan adatforgalommal és persze a matávos betárcsázósnál némileg lassabb sávszélességgel, akkor ez 10+ éven belül nem igen valószínű, hogy megvalósul, mivel azóta sincs olyan csomag, ami korlátlan adatforgalmat tartalmazna. Ez pedig elég szánalom dolog így 2017-ben, de 2010-ben is az volt.
-
Már csak megfelelő csomagot szeretnék amivel nem párosulna irreális ár.
-
törölt tag
Pontosan. Menőzik minden mobilszolgálató,hogy milyen gyors, aztán az adatforgalom olyan szinten van lelimitálva, hogy még egy 1 Mbps-os halovány gyenge ADSL is agyonnyomja 1 hónap alatt.
Olyan ez mint amikor kapsz egy Ferrarit, azzal a kikötéssel, hogy havonta maximum 50 Km-t tehetsz meg vele...
-
törölt tag
Mert én kéthetente szerdán jelentkezem a német munkahelyemen, beülök egy kamionba, abban töltöm a következő két hetet, majd jön a váltóm, én meg hazajövök. Ebből kifojólag semmilyen címem sincs Németországban, pedig az évnek egy jelentős részét ott töltöm.
De, mondok másik érdekes szitut. Egy Magyar cégnél dolgozó, nemzetközi kamionsofőr van, hogy naponta több országban jár. Neki vajon nincs ugyanolyan joga a normális internethasználathoz, mint bárki másnak?syn7h37ic:
Mindegyik szolgáltatónál van ilyen, csak nem közvetlen lakossági értékesítésre. De, ez nem jelenti azt, hogy aki akar, az ne kaphatna korlátlan adatkártyát. Flottás topik. Bejelentkezel, pár napon belül kapod a kártyát, visszaküldöd az aláírt szerződést, és ennyi. -
-
dchard
veterán
válasz
#79335424 #59 üzenetére
Ezt nem értem.
Nekem Hollandiában minden további nélkül adtak előfizetést (teló meg minden nélkül persze), ideiglenes lakcímre. Itt egy időben telót is adtak fű-fa virágnak, aztán a sok nemfizető és csaló miatt rájöttek, hogy ezen szigorítani kell. De ha csak előfizetésről van szó (nincs "kapcsolt áruhitel", min teló, TV és más egyéb hasonló nál), akkor helyi lakcímre minden további nélkül adnak el. Miért ne adnának? Ha kifejted, megköszönöm. Még az is lehet hogy egyszer csak érinteni fog engem is
Dchard
-
törölt tag
válasz
#79335424 #59 üzenetére
Már bocs, de kit érdekel, hogy külföldön dolgozol, és nem tudsz előfizetést ott. Nem vagy állampolgár. Ennyi...
A példa arról szól, hogy az ottani előfizetés vs. itthoni előfizetések között a különbség ég és föld. Ott kinn a hazai előfizetés kb. egy hónap alatt bukna meg az ár és a szolgáltatások miatt. -
törölt tag
válasz
Analog303 #58 üzenetére
Sok minden változni fog majd júni 15. -től, de akik rendszeresen járnak külföldre, azoknak továbbra is oda kell majd figyelniük. Nagyon érdekes szitukat fog eredményezni az új rendelet. Fogják még vakarni a fejüket a szolgáltatók, a flottakezelők és a hatóságok.
syn7h37ic:
Remek! Beszéljünk az előfizetésekről! Hogy is lehetne nekem előfizetéses csomagom Németországban? Sehogy. Pedig ott dolgozom. Legálisan, bejelentve. Hoppá! Akkor hogy is lesz ez a tisztességes használathoz való jogommal? -
törölt tag
válasz
#79335424 #55 üzenetére
A feltöltős eleve nem opció, előfizetésről beszéljünk. De ha már megemlítetted, a két pakkot, nézd már meg, mennyiért beszélsz illetve küldesz SMS-t.
Megnéztem, 300 percet kapsz az AldiTalk alapcsomagban, és 750mega netet. (300/8 A Telenor praktikum percdíj pedig 20Ft/perc...
Jelenleg nincs teljes körű korlátlan internet elérés Magyarországon, csak megkötésekkel. Ehhez képest számos ország kínál előfizetésben korlátlan internetet. Ráadásul vicces áron.
A feltöltőkártya soha nem lesz korlátlan nettel, érthető okokból. Benn van a nevében miért. -
törölt tag
válasz
WilliamGhost #8 üzenetére
Európa legszarabb és legdrágább mobilos rendszere Magyarországon van. Az összes nyugat európai fejlett országokban az ár töredéke a mobilnetnek. Osztrákoknál is van korlátlan 4G, 10Euróért.
Tehát a Telenorral az élen az összes hazai kartellező mocsok cég ott húzza le a felhasználót, ahol éri.
Erős túlzással a magyarok fizetik meg a nyugatiak 4G-jét is. -
JMC
tag
Ha már pince: én inkább azt a fejlesztést várom, hogy a IX. kerületi második kerületi lakásomban esetleg a konyhából is tudjak telefonálni, ne csak a nappaliban az ablaktól-ajtótól mért másfél méteres sávon belül sétálgatva, nem beszélve a mélygarázsról, ahol nemhogy lte, de szolgáltatás sincs egyáltalán. Miközben a vodafone és a telekom hálózatát használók vígan nevetve telefonálnak lenn. Anno volt valami akció, hogy be lehetett jelenteni, ha sz@r valahol a térerő, meg is tettem, kaptam is köszönő automata választ tőlük, és azóta se történt semmi előrelépés. Pedig nem kukutyinfalváról beszélek az északi középhegység egy eldugott völgyében, hanem a főváros egyik belső kerületéről...
-
-=MrLF=-
senior tag
Azért a Telenor is tud, ha akar: [link]
"A havidíjba foglalt adatforgalmi keret, illetve a tarifacsomagba foglalt maximális le- és
feltöltési sebesség (elméleti 300 Mbps) kizárólag belföldi, a Telenor hálózatán keresztüli használat esetén
érvényes, elérése után az elérhető maximális le- és
feltöltési sebesség 256/128 kbps, túlforgalmazási díj 0 Ft.
Bruttó 4100 Ft os korlátlan kártyánk is működik de hozzá adatmegoszto nem igényelhető!!
Táblázatban szereplő adatmegoszto 690 Ft bruttó ár"extra költség a belépési díj 5000,- , hűség nincs
https://www.facebook.com/groups/488791081326012/
elvileg ha szétdobjátok a családban ((5000+18+690)/2=(5900+690)=3295,-/fő a korlátlan mobilnet
-
rattan
tag
Hát kb. ez lesz a helyzet, ha nálunk bevezetik az 5G-t.
Elképzelt telefonhívás pl a tré vonalán, amikor felveszi a műnőihang (ami kb. egy beszívott MILF hangjának felel meg
)
- Jónapot kívánunk a Telekom Ügyfélszolgálata fogadta hívását. Tájékoztatjuk hogy a díjcsomagjában foglalt 500 MB adatforgalmat, 1,73 másodperc alatt sikerült elfogyasztania.
Ezért további kiegészítő adatforgalmat vásárolhat a 6.2.18.80.13-as menüpontban. Jelenlegi díjcsomagjához az alábbi adatjegyek elérhetőek akciós áron, digi vagy roamingszolgáltató nevének említésére előfizetését zároljuk.:
- 100 MB - XL csomag - 1490 Ft
- 200 MB - XXL csomag - 2490 Ft
- 500 MB - gigaXXXL csomag - 4999 FtSzóval szumma: fasza, legyen 6G, hátha akkor 0,002 mp is elég lesz a havi forgalomhoz...
-
farkas63
aktív tag
-
Greenbook
tag
10 Mbps korlátlan UPC csomagot többen is említettétek, de én ezt nem találom/tudok róla.
Megadnátok a csomag nevét, mert én jelenleg a már megszűnt Freedom XL díjcsomagban vagyok de, abban is csak 4/2Mbps a sebesség.
( bár a korlátlanság is csak bizonyos feltételek mellett igaz mert, cincogtag hogy "nem csatlakoztam fel UPC WIFI-re semmilyen eszközzel egész hónapban, pedig 10 alkalom minimum kell"... -
dchard
veterán
Néhány pontosítás:
A telenor 20MHz-e 800megán megosztott, tehát nem tisztán saját.
A 4x4 MIMO-ra ugyanaz igaz vidék relációjába mint a magas frekire: nem lesz, mert a 4x4 MIMO pont több frekin működő RRU-kal jönne össze. Ahol csak 800 van, ott marad a 2x2. kompatibilis készülékről már nem is beszélve.
A 256QAM-os moduláció meg kb az esetek 10%-ában fog összejönni, mert baromi jó SINR kell hozzá, ez távolság és forgalom függvénye is.
1800-on meg majd akkor lesz 20+10megája a telenronak, ha kiirtja rajta a GSM-et. Nem holnap lesz ez sem.
Érdemes ezeket a híreket mindig helyi értékén kezelni. A 4 sávos CA viszont segíthet a hálózat jobb kihasználásában, az biztos.
Majd elfelejtettem. Ez vajon micsoda? "magasabb rendű modularizáció"
Dchard
-
erer1000
őstag
otthon kukázom is a Gbps lant, 4G-n toljuk inkább
-
H.Istvan25
senior tag
Adnának inkább 10 megabitet korlátlanul
-
farkas63
aktív tag
Külföldön elég sok helyen vehetsz 5k Ft-ért is korlátlan előfizut, szóval na.
Nem baj itt majd 40 év múlva lesz korlátlan mobilnet. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #25 üzenetére
"Mobilhalozat elensége pont az ha igazán használva van."
Na, ez érdekes lesz júniustól. A Voda bevezette a roamingos RED -et. A legmagasabb adatos csomag 4GB azzal az apróbetűs kitétellel, hogy kéthavi bontásban a belföldi adatforgalomnak meg kell haladnia a roamingost. Azokat a kollegáimat, akik ezt nem tudták, kirúgta a Voda a csomagból. A rutinosak egy alkalmazással 49% -nál leállították a roamingot, majd itthon minél gyorsabban letorrentezték az 51% -ot. A roaming eltörlés utáni "rendeltetés szerű használat" meghatározásának egyik alappillére szintén a bel, és külföldi használat aránya lesz. Ez vajon mekkora, tök fölösleges hálózati terhelést fog eredményezni?
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #28 üzenetére
Kell a SD slot :/
-
margithid
veterán
Hát igen, tök jó, hogy iylen sebesség lesz, de amig aranyáron van a mobilnet itthon addig léynegtelen számomra, hogy 50 vagy 1000 mb-os a sebesség...
Remélem lesz itt is olyan áresés mint a feltöltőkártyás konstrukciókban, hogy levitték 19 Forintra a percdíjat. (t-nél ugye hálózaton belül 9 Ft)
Én mondjuk jelenleg nagyon jól elvagyok, általában wifin lóg a telefonom, ha nem akkor a mobilnetre van egy t-s domino kártyám ami 500 Forint és 3 hónapig ajándék 1 GB-os adatforgalom jár hozzá. Persze ehhez kétkártyás mobil se árt, szerencsére nekem az van -
Apollyon
Korrektor
"s bár valószínűleg a hálózatok jellegéből fakadóan teljesen korlátlan internet talán sosem lesz mobilon"
Technikailag lehetséges és működőképes, lásd UPC. Aki egyébként a vodafone hálózatát használja. Igaz, "mindössze" 10Mbit. De legalább van, máshol ez sincs.
Szóval nem a hálózatok jellegéből fakadó a dolog, hanem a szolgáltatók kapzsiságából.
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #24 üzenetére
1.5GB ment el egy hónap alatt, de töltöttem le filmet
-
aprokaroka87
nagyúr
Persze
Max a letöltés használná ki.
Vagy akkor van előnye ha elosztod pl 4-5 fele.Mobilhalozat elensége pont az ha igazán használva van.
Lásd pl pont a telenor-t karácsonykor.
Megoldas:vagy fixen próbálnak adni egy kisebb sávszélt,vagy nagyobb sebességet,de akkor max 10gb havi adatkeretet. -
<Lacy85>
addikt
Lassan, de biztosan kiváltja nálam a csigalassú t-home vezetékest.
A lakás fele már most is mobilnetről megy. Azért nagyon nem mindegy, hogy 10/0,5, vagy 150/50.Vidékre tökéletes megoldás.
-
tepenzed
őstag
válasz
#65388800 #19 üzenetére
jó leírom mégegyszer, szeretem ha kihasználják ezt a szar szolgáltatót.
Alapkövetelmény: korlátlan böngészés opció a meglévő akármilyen csomagodra (igaz, ezzel korlátlanul böngészhetsz, de videók,zene stb letöltés el van felejtve, az elmegy a sima adatkeretedből)
Egyik lehetőség: bérelsz egy privát vpn szervert és bekonfigolod levelezési smtp portra, így minden adatforgalmad levelezésnek fogja nézni a T és korlátlanul nyomhatod,bármire használva
Egyszerűbb és ingyenes mód, de sajnos hiányos: A T az alapvető alkalmazásokat, oldalakat próbálja korlátozni és néhány kiskaput nem vettek figyelembe. Például Videoder android alkalmazással bármelyik Youtube videót betölti és le is töltheted őket max sebességgel, de régebbi Youtube apk sincs lekorlátozva, így szarrá nézheted a videókat bárhol is vagy. Minden alkalmazásra találhasz alternatívákat, érdemes őket kipróbálni
-
tepenzed
őstag
De amúgy én havi 2000 forintért 40gb adatforgalmat elhasználok a t-nél. 5 perc gondolkodás után rá lehet jönni a trükkre, évek óta ész nélkül mobilnetezek
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Ja félrenyomsz aztán mire megnyomod a vissza gombot már le is rántotta. Már értem miért fejlesztenek
-
tepenzed
őstag
válasz
aprokaroka87 #14 üzenetére
nincs összefüggés, hamarabb jön le az adat, de attól még nem töltesz le több pornó filmet, mert negyed annyi idő alatt lejön, hiszen tudod, hogy adatkereted van. A net meg akkor megy max sebességgel, ha te valamivel kihasználod éppen az erőforrást maximálisan és a másik oldal is képes olyan gyorsan nyújtani, csak úgy nem..
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #11 üzenetére
Tudom, de ilyen 5-10mbit/s elég lenne, csak legyen korlàtlan
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Hogy függ össze a net sebessége az adatkerettel? Azért mert gyorsabb, nem fogyaszt többet.
-
Gyula84
veterán
éljen az adsl 1Mbit
-
Wesder
titán
Majd ha 2 ezresért kapok korlàtlan netet, akkor majd erre visszatérünk.
-
WilliamGhost
tag
"a hálózatok jellegéből fakadóan teljesen korlátlan internet talán sosem lesz mobilon"
Ez akkora kamu, mint a ház. Még drágább országban is havi 10ezer alatt lehet kapni korlátlan 4G mobilnet csomagot, például ezt. (Még a korlátlan telefonhívás és sms is benne van az árban.) Ezek után a magyar szolgáltatók nevetségesek, még a különadóikkal együtt is.
-
-
törölt tag
Ja aztán van 500MB-os csomag. Gyorsan lerántja aztán lesünk a "lassított" 0/0-val
-
Amikor majd az áraik is pince szintjére csökkennek beszélhetünk róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest