- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
A felmérés azt mutatja, hogy az MS adatbázis szerverét használják. Hogy mire, minek, miért, azt nem tudom, de használják. Tehát nem értékítélet vagy dicséret, hanem piaci részesedés. Továbbá, ha másfél éve sok cég használta, akkor valószínüleg most is sok cég használja.
Egyébként meg nem értem a vitát, arról volt szó, hogy a széleskörűen használt adatbázis szerverek mennek linuxon, erre volt ellenpélda az ms cucca. Alapvetően win-linux/unix migrálásról van itt szó, nem arról, hogy melyik adatbázis mire jó. -
cucka
addikt
[link]
Ez egy másfél éves cikk, szerintem az ms adatbázis szervere a harmadik legnépszerűbb, az Oracle és a DB2 után. Nem tudom, mennyire valósak a számok, de mindenképp jelzik, hogy valakik valahol bizony használják..
Nagy cégnél eddig Oracle-t volt szerencsém használni, db2-t nem. -
cucka
addikt
A ma elterjedt adatbázis rendszerek egyáltalán nem kompatibilisek egymással. Még a mysql és a postgre között is elég sok különbség van, pedig mindkettő open source, szóval itt nem a nagy cégek aknamunkájáról van szó.. Itt nincs "szabvány", hogy pl. milyen beépített függvényei kell legyenek az adatbázis szervernek, ezért mindegyik különbözik.
Két eltérő adatbázis szerver között már az adatok migrálása is marha bonyoult, olyan triviális különbségek vannak, hogy az egyikben létező adattípus a másikban nincs, és ekkor még nem volt szó a már meglévő szoftverek módosításáról. -
cucka
addikt
Az volt a felvetés, hogy az általában használatos adatbázis rendszerek elérhetőek linuxra. Namost az MSSQL azért elég elterjedt és nincs linuxra, ha pedig ilyet használnak egy nagy cégnél/szervezetnél, akkor marhára meg fogja dobni az átállás költségeit. Kicsit más dimenzió, mint hogy nero-val vagy k3b-vel írod-e a cd-t, az adatbázis szerverek ugyanis nem igazán csereszabatosak..
-
cucka
addikt
Az átképzés egyszeri, de igen magas költség, ami biztos behozza majd egyszer valamikor az árát, de azt nem tudom, mikor.
Természetesen nem volt pontos, hogy OEM-et említettem, valójában biztosan valamilyen mennyiségi licensz vagy esetleg egyedi megállapodás szerint alakul a szoftverek ára egy ekkora szervezetnél. Igazából csak azt akartam elkerülni, hogy a költségeknél senki ne jöjjön már a dobozos vista ultimate árával példának..(#44) fordfairlane - Az MS SQL Servert akkor ezek szerint eddig nem ismerted
. Na az nincs Linuxra.
-
cucka
addikt
Milyen egyéb szoftver lenne rajta? A szerverszoftverek és az egyéb apróságok (pl. vírusirtó) miatt 100 helyett 500 eurót számoltam, még mindig marad 1500. De ha megduplázod, és azt mondod, hogy 1000 eurónyi szoftver van egy külügyminisztériumi gépen, akkor is marad 1000 euró.
Mondj már példákat olyan szoftverekre, amelyek egy átlagos külügyminisztériumi gépen találhatók és alátámasztják a 2000 eurónyi különbséget.
-
cucka
addikt
tehát a wines képzések azok ingyenesek? mert én nem így tudom...
Nem, csak a jelenlegi emberállomány már képzett win-ből.lehet, hogy mennyiségi licenszben a win olcsó, a linux meg ingyenes. felpakolni ugyan akkora költség. központilag a linuxot is lehet menedzselni, az nem a win sajátja. oktatás kb. ugyan annyi.
Igen. Ha a linux nem tud olyat, amit eddig használtak, akkor viszont irány a kassza. Például a cikkben említett japán betűs probléma. Azt nem tagadtam, hogy maga a szoftver olcsóbb, mert tény, az átállás költségei azok, amelyek problémásak.könnyen lehet. jó eséllyel benne van az is, amit korábban írtak: ha nem muszáj, ne függjünk egyetlen amerikai cégtől, ha egyszer van jól használható alternatíva.
Pontosan, ezért politikai döntés. Ha esetleg egy német fejlesztésű linux disztrót választottak volna, akkor az egész országot tekintve még az is lehet, hogy jól jártak volna vele.A cikkben említett 1000 euró vs. 3000 euró költség szerintem erős csúsztatás, egyszerűen nem tudom elképzelni, milyen szoftverrel tudnak ennyit spórolni. Ha 3 évente cserélik a gépeket, akkor egy windows+office ára évi 100 euró körül lehet, ehhez jönnek a szerverek, legyen 500, és akkor nagyvonalú voltam. A kérdés, hogy a maradék 1500 euró különbség mégis micsoda?
-
cucka
addikt
a másik érdekes, hogy nem először olvasom hasonló winről linuxra váltásnál, hogy politikai döntés, nem gazdasági, szakmai.
Ebben azért van valami. Képzeld el, mekkora költségei vannak az átállásnak Németországban, amit főleg az it-sek és a rendszergazdák képzése tesz ki. Elképzelhető, hogy egyedi szoftvereket használnak, vagy speckó megoldásokra van szükségük, ott a linux-ra való átálláshoz ki kell fizetni a szoftverek fejlesztését. Gondolhatod, milyen temérdek pénzbe kerülne ez, főleg hogy az egész entörspájz méretekben zajlik.
Szakmai döntésnek azért nem szakmai, mert valószínűsítem, hogy a jelenlegi rendszerek is teljesen jól működnek, ami meg nem romlott el, azt nem kell megjavítani. (Lehet sok rosszat modnani a windows-ról, de azért azt mindenki beláthatja, hogy működő, használható platform, vállalati felhasználásnál pedig bizony vannak előnyös tulajdonságai)
Gazdasági oldalról ismerni kéne a számokat is, de mennyiségi licenszben a win olcsó, az entörspájz méretekben zajló linux oktatás/terméktámogatás/it tanácsadás meg brutál drága, win-re és linuxra egyaránt. Valószínűsítem, hogy kizárólag anyagi okok miatt nem éri meg váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme GT 2 - aláírjuk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Légies iPhone halvány színei
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest