- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanhalen
senior tag
A "többi" felvetésemben nem véletlen emeltem ki hogy "JELENLEGI állapotában"
Anno az egeret is hülyeségnek tartották. Úgy kellett kampány körutakon "bemutatgatni" az előnyeit. Ezzel a példával csupán arra akarok rávilágítani, hogy amit mondasz, az MOST van, a MOSTANI nézőpontoknak/kialakult, vagy kialakulófélben lévő szokásoknak megfelel(ően)
Nekem momentán nem tetszik ez az irányvonal, mert nekem is vannak szokásaim és egy tabletre nézve is hülyét kapok, DE(!) ez nem jelenti azt, hogy a "hagyományos" felhasználást idővel (akár rövid idővel) kiszoríthatja egy új. Az, hogy számodra, vagy számomra nincs "értelme" vagy nem látunk benne fantáziát (esetleg) nem jelenti azt, hogy az új generáció sem lát benne fantáziát. Tessék egy példa: Az ARM-os "PC-k" koncepciói, prototípusaik megvoltak már vagy 1 éve, mire megjelent az iPad, de az említett gyártók sem gondolkoztak még tabletekben, inkább "smart"bookokban (magyarul: bárki építhetett volna tabletet rájuk, de csak pár kisebb mellékági cég jelentkezett egyáltalán prototípusokkal és azok is smartbook koncepciógépek voltak, különösebb érdeklődés nélkül.. Éppen itt, a PH-n olvastam erről anno emlékszem: [link]) Viszont akkoriban arról cikkeztek, hogy a gyártók nem látnak fantáziát benne és amúgy is feleslegesnek tartják, ki a francnak kellenének ugyan? Apple meglépte, amit a többi gyártó arra hivatkozva nem mert, hogy "nem lesz rá kereslet, minek beleölni pénzt" stb. Most meg ez van, amit nap mint nap tapasztalunk.. mennyi idő is telt el, 2 év? És már kezdenek általánossá válni, pedig még gyerekbetegségektől szenvednek az amúgy nullszabványos tabletek és a komolyabbak elég drágák, még egy iPad-hoz képest is.. De terjed. Hülyeség? Nézőpont kérdése. 2 éve még "hülyeség" volt az egész, maximum egy érdekes, egzotikus koncepció. De mondok mást: mobiltelefonok. Én szeméy szerint utálom őket piszkosul, de közben látom, hogy mindenki mobillal nyomul, méghozzá újabban nem is csak "sima" hanem "okos" mobilokkal. Pár éve még az volt a kérdés, hogy minek egy telefonba Mp3 lejátszó, hisz hülyeség. Minek bele kamera?? Ez egy telefon kéremszépen, úgysincs olyan minősége az elkészült képeknek, hogy felvegye a versenyt egy "igazi" digitális gépen készültekkel, magyarul: hülyeség. Aztán jött az, hogy minek az apró kijelzőjén filemt nézni?? Vagyis.. NEKEM hülyeség (máig is) TE lehet, hogy nem látod értelmét (nem tudom, te tudod) DE: ettől még terjednek és azoknak, akik veszik NEM hülyeség. Felgyorsult világban élünk, ami ma értelmetlennek tűnik, lehet, hogy holnap az lesz a szabvány, vagy a trend. Én a jövőre nézve találgattam, bocsátkoztam fejtegetésekbe. Amiket te mondasz egyetértek velük, jelen pillanatban én sem sok értelmét látnám egyik másik részletnek, de nem az a lényeg én vagy te hogy látjuk, mit érzünk hasznosnak, vagy haszontalannak, ezt a piacot/trendeket mások alakítják és az általam felvázolt jövőkép sem tűnik idegenebbnek, mint az, amit te felvázoltál. Meglátjuk.. -
vanhalen
senior tag
"Az ARM Win8 arrol szol, hogy a jovoben elkeszulo cuccok fussanak majd azon is.
Egy mostani Office-t (vagy nagyjabol barmilyen mostani windowsos programot) hiaba is forditananak le ARM ala, egy tableten abszolut nem mukodne, mert nincs billentyuzet, az ikonok erintokepernyon tul kicsik, stb. Sot, a meglevo cuccok portolasa is nemileg ketseges, mert nem lattam semmit sem arrol, hogy ARM W8-on lesz-e pl MFC - marpedig ha nincs MFC, akkor portolas sincs.Szoval az ARM W8 abszolut nem arrol szol, hogy a mar most meglevo cuccok fussanak majd a jovobeli tableteken meg telefonokon is"
A jövőben elkészülő cuccokon nem teljesen értem mit értesz, de ha új programokat/verziókat, akkor azokat már eleve ARM-os kiadásban is fejleszthetik nemde? Az Office-t LÁTTAM működni rajta, méghozzá elég meggyőző sebességgel (én is csodálkoztam) Mégis minek szenvednének vele, meg mutogatnák be, ha semmi céljuk vele, talán ostobák? Az még nem a Metro felület volt, teljesen win7 pofája volt a cuccnak. Megcsinálhatják és meg is csinálták páran a tabletekhez szánt billentyűzeteket és egyéb perifériákat. Ezek csak találgatások, ahogyan az enyém is az. Én csupán azt mondom, hogy nem lennék meglepve, ha a meglévő programokat portolnák, az újakat pedig már eleve ARM-os verzióban IS fejlesztenék/kiadnák, továbbá, hogy MS. elképzelhetőnek tart kísérleti jelleggel egy olyan világot, ahol az egyszeri user bevág a szütyőjébe egy vékonyka tabletet, amin netezik, olvasgat, filmet néz stb. (egyszerűbb feladatokat, mint most egy sms-írás egy mobilon, vagy gyorsan megnéz ezt azt pl. ír a PH-ra
) amikor viszont hazamegy, vagy máshol van szüksége rá, rácsatlakoztat egy billentyűzetet esetleg egeret és passz. Persze ott van, hogy ezt most is megteheti egy laptoppal, minek szenvedni? Hát azért, mert jelenleg az ARM van feltörőben a csekély fogyasztásával, azzal, hogy egészen apró, vékony kütyüket lehet rá építeni stb. Honnan lehet azt biztosan tudni, hogy MS arra számít, hogy a tabletek megmaradnak a JELENLEGI állapotukban?
Mi van, ha úgy fog kinézni pár éven belül, mint ma egy nettop, viszont, ha kell lekapom és viszem magammal, ha kell előkapom egy értekezleten, ha kell játszom rajta? MS. ráadásul nagy felhőpárti. Mi van akkor, ha éppen ezek miatt a jövendőbeli tabletek miatt? Mert ha kell mégis a processzor erő, meg az egyéb kraft, akkor a drága felhasználó szépen úgy használja, mint egy terminált, a munka java része, a számítások mennek a felhős szervereken. Ez a koncepció akkora hülyeség lenne szerinted? Mert nekem úgy tűnik, mintha ez lenne a fősodor. Belegondolva abba. hogy a tabletek még ráadásul egy kiaknázatlan terület, most még drágák, de pár éven belül, főleg, ha már lesz rá win, és általánossá válnak, nem amolyan "egzotikus" jellegűek lesznek, mint most, hanem olyan mindennapiak, mint jelenleg a laptopok/pc-k (ami 10 évvel ezelőtt, még azokról sem volt elmondható, legalábbis itt MO-on, most pedig közműnek számítanak az internettel egyetemben) Valahol olvastam, hogy az ARM SOC-ok ilyen 2.5-25 dolláros tételek. Nem tudom ez mennyire helytálló, de ha igaz, akkor erről MS is tud és valszeg már kiszámolgatták elméletben, hogy 1-2-5 év múlva milyen árban/tudásban lesznek a mostani PC-khez képest, mennyire lesznek olcsók és mivel ők hagyományosan/hallgatólagosan nem gyártanak számítógépeket csak szoftvert: ebből élnek. Magyarul: pár év, olcsó tabletek, olcsó tablet=több vásárló, Több vásárló=több win, több Win=Több pénz a Ms-nak. -
vanhalen
senior tag
"Meg PC x86-os processzorral, billentyuzettel, egerrel. Most viszont ARM-os tabletekrol van szo."
"A Microsoft felosztja az ARM-os gyártók között a Windows 8 piacát"
Végülis..
(#15) smkb: "De egyrészt pont ezek nem lesznek a Win8 tableteken, senki nem fogja úrjafordítani az 1-5 éves programjait, újrtaervezni metro ui-hoz stb stb. , meg gyönörűen látszik a trendekből is, meg ha használtél huzamosabb ideig tablateket, hogy marhára nem az irodai alkalmazások használata az emberek igénye a tabokon..."
Most még, de mi lesz később, te tudod? Még egyáltalán nincsenek leosztva az "ARM-lapok"
"akkor nézz körül majd egy villamoson meg egy metrón, és rájössz, hogy 2-4 év az biza nagyon komoly szocializálódás...ezeknek a fiataloknak k.va mindegy milyen oprendszer van a gépen, menjen a facebook kliens, skype, cset, google+, közösségi alkalmazások. Ennyi..."
Pont EZ a generátió, akikre utalsz unnak rá leghamarabb a legújabb divatokra és keresnek másikat. Amúgy, egyszer felnőnek és lehet, hogy pár év múlva öltöny-nyakkendőben ülnek előtted baktisztviselőként, vagy akármiként, nem tudhatod, de valszeg akkorra már mások lesznek az igényeik, mint most a villamoson a like gombot nyomogatva
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest