Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• vanhalen

senior tag

válasz schawo #8 üzenetére

"Bocs, de itt teljesen más a helyzet. Ezek utasítás szinten egymással megegyező rendszerek. A különbségek nem a SoC-on belüli processzorban, hanem minden másban vannak, éppúgy, mint a mai PC rendszereknél"

Én nem az "utasításokra" (gondolom, az utasításkészletre célzol) értettem. Azért írtam, hogy most jobb a helyzet az ARM-al (megegyeznek az alapok a gépekben, nem 100 féle totál más chip) De pl. ott vannak az "egyéni utak" : nV 4+1 maggal akar energia gazdálkodást, a többi gyártó máshogy.. Vagy ott van az IGP (vagy annak a megfelelője) más utakat követnek, más irányba fejlesztenek. Maga az ARM csak a processzor, meg a "legó" részét adja/licencelteti a chipnek úgy tudom. Éppen azért terjed ilyen gyorsan, mert nem köti meg a konstruktőrök kezét, bíbelődjenek vele csak nyugodtan. De egyelőre, az én olvasatomban, ha csak az itteni PH-s híreket veszem alapul, elég szerteágazóak már maguk a jövőbeli fejlesztéseik is. Itt nem 2 nagy gyártó lesz jelen, mint X86-nál, hanem akár te is beszállhatsz, ha van elég tőkéd, szürkeállományod stb.

• orbano

félisten

válasz schawo #6 üzenetére

gondolom a HTC lesz*rja, majd odateszi magát, ha értelme is van.

egyébként érdekes ez a kapálózás a M$ részéről. vagyis inkább vergődés ;] valahogy nem az ő nehézkes attitűdjüknek való a gyors és mozgékony mobil piac...

Új hozzászólás Aktív témák