- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Lacccca87 #176 üzenetére
nem, nem csak azert... clock2clock is voltak ugrasok, illetve lehet az ujabb architektura azert is szuletett, hogy magasabb orajeleken jarhasson, mert a masik architekturat nem lehetett tovabb skalazni. pl a k6 kb 550mhzen kifingott, addig a c2c amugy is gyorsabb athlon 1400ig skalazodott ugyanolyan csikszelessegen.
nem tudom mit akarsz kihozni belole - persze van egy technologiai konvergencia, de meg lenne par modja a teljesitmeny felpumpalasanak, ha akarnak. ez a csepegetett fejlesztes tipikusan az, amikor nincs konkurencia, es csak annyit adnak hozza, hogy elmondhassak, hogy gyorsabb lett. kenyelmesen raultek a meglevo technologiakra - igy lehet, hogy a csokkeno eladasok is rekordprofitokat termelnek.
mivel az apu otletetet az amd nem tudta keresztulvinni, csak a magok szamanak felpumpalasa marad rovidtavon. elobb utobb kenytelenek lesznek vmit lepni, mert majd azon kapjak magukat, hogy megcsinalta mas 10ed wattbol mas modszerrel, es lehet a kukaba dobni az x86ot, mert megszunt az utasitaskeszletfuggoseg. szerverpiacon maris belefutottak ebbe a problemaba, konnyen legyuruzhet mashova is. az intel ertheto, hogy ragaszkodik a tradicionalis x86os megoldashoz, ezen keresztul rangatja a piacot, de semmi sem tart orokke. akkor fognak koppanni, ha eleg lesz egy akarmilyen alapu soc az aszali gepekbe, a teljesitmenyigenyes dolgokat meg majd szerveren szamoljak.
-
-
Formaster
addikt
válasz
Lacccca87 #161 üzenetére
Én nem mondo.m h nincs haladás, csak piszok lassú. 7 év alatt odáig jutottunk h még mindig eszembe sem jut cserélni. Miért tenném? Pár watt miatt? Vagy mondjuk mert a 7700k-val 5Ghz felett is járhatnék? Hát nekem ez nem ér meg 3-400 ezer forintot. Semmivel sem lennék előrébb, csak azzal h a renderelésem lemenne 40 perc helyett 30 alatt. Vagy pár fps-t nyernék, esetleg 200Ft villanyszámlát. Ha úgy érezném akadályozva vagyok, pl nem tud realtime videót vágni, vagy nem fut a kedvenc game-em szó nélkül beruháznék, de ekkora hátrányról nem beszélünk. Sztem még min 2 évet beletolok ebbe a konfigba, de ha 3at, akkor 10 évig húzta. Nekem is fura ezt kimondani a számtech világában, de ez az egyeduralom eredménye. Pro/kontra nincs akkora fejlődés h megérje váltanom. Egyenlőre...
-
Formaster
addikt
válasz
Lacccca87 #159 üzenetére
A fogyasztás 110w környéke lehet, de nem izgat, az csak 100%-on ennyi. Ha renderelek arra az 1-2 órára hetente nem számít. Idle nem eszik ennyit. 4 szálon megugorja ez a proci a 4.5Ghz-et is, de annyira már nem izgat, nem minden az órajel körül forog. Tudom, összességében a procim 2.5GT/s-et tud, a 3770 meg mondjuk 5-öt, a 7700 meg 8-at és akkor még indul ott is az órajel tuning, de összességében azért mégsem rossz érzés, hogy a benchben lehajtja a 3770-et. Picit finomítottam még a beállításokon, mert volt még ott tartalék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest