- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
Egyrészt tréfából linkeltem be, de ezt már írtam.
Másrészt meglepő, hogy ilyen szelektív vagy, az engadget maradjunk annyiba sokkal hitelesebb forrás, mint pár névtelen post a videó alatt.
(Csak halkan merem beírni, hogy volt Droid vs Nexus videó ugyanezzel az oldalbetöltéssel és ott sem volt sokkal gyorsabb, pedig ott nem volt iPhone egy darab sem. Biztos nagyon elfogultak az Androiddal szemben.Nomeg a saját készülékemen is megnéztem ezt az Engadget oldalt a videóval szinkronban indítva az oldalbetöltést és még a videón lévő 3GS-nél is majd 2 másodperccel hamarabb betöltődött
)
Harmadrészt a kommentekben semmi normális indoklás nem hangzik el, max annyi, hogy más oldal esetében nem lenne ekkora a különbség, vagy ott a Nexus lenne a gyorsabb.
Könyörgöm, minden esetben annak kéne gyorsabbnak lenni, hisz hardveresen jóval erősebb készülékről van szó.
Nos ezért írtam, hogy savanyú a szőlő. -
legiaap
félisten
Hazai megjelenéséről még mindig semmi infó?
-
-
legiaap
félisten
Most végigolvastam a topikot és a youtubén is az összes összehasonlító videót megnéztem...és azt kell mondjam nincs nagy különbség.
Ha ezek közt kéne választanom, akkor elég nehéz helyzetben lennék.
A böngésző pedig hol itt holt ott gyorsabb egy hangyányival. -
-
33as
senior tag
Ne vitázzatok már ezen, én csak azért linkeltem be a videót mert, hogy kiakadtak rajta a srácok!
Ulkesh: hidd el nem vagyok hülye....
én is szeretem az Apple termékeit! Csak egy kicsit ideges voltam amikor az első genes iPhone-t behozattam amcsiból és két hónapra rá touchscreen problémáim lettek vele!
El is buktam az árát!,
-
bwoay
nagyúr
nyilván nem figyelek, miután marhára nem értem, hogy az anyámba jön ide a 3G.
belinkelted ezt a videot, és bármennyire is koncentrálok, 3GS-t látok, ami kb 20 mp alatt tölti be az oldalt, a többi pedig jó 1 perccel később. Én erre reagáltam. Aztán jössz te az i7 vs Atom bölcsességeddel, meg a 3G-vel. -
bwoay
nagyúr
"Ja kérem savanyú a szőlő és magyarázni kell a bizonyítványt…"
az egyik kedvencem az a hozzáállás, amikor mindenre nyitottak vagyunk, ami a saját igazunkat támasztja alá, az ellenérveket pedig elegánsan le tudjuk kezelni egy ilyen arrogáns mindentvivő mondattal
igazság szerint tényleg jó poén volt belinkelni ezt a videot, mert szerintem a hozzátartozó linkeken is kapásból találsz kb 10 másikat, ami pont ellenkező eredménnyel zárul. feltételezem, hogy senki nem gondolja komolyan, hogy amit az iPhone megold mittomén 20 mp alatt, ahhoz a Nexusnak meg a Droidnak másfél, két percre van szüksége azonos sávszélesség mellett. Főleg, hogy a Droid vs Nexus One browsertesztben, amikor ugye szintén az engadget oldalát töltötték be, még messze nem ez volt az időeredmény. -
bwoay
nagyúr
ez a Google által gyártott dolog nem terv volt, hanem egy pletyka, ami nem jött be. ezt nemigen tudod számonkérni senkin, max magán az interneten. az pedig felettébb érdekes, hogy tűkön ülve vártad a készüléket, de amikor megjelent, és az összes teszt csak áradozott róla (éppen úgy, mint a Droidról, miután az is egy kiváló készülék), majd kikiáltották a jelenleg kapható egyik legjobb Android OS-es telefonnak (bugok terén meg ugye a Motorolának is van még tennivalója), akkor te AZÉRT, mert eddig szar eladásokat produkált, rögtön közröhej tárgyának titulálod (amin vagy 6 HSZ erejéig rugózol), és kapásból érdektelenné válik számodra nem csak ez az eszköz, de már az esetleges utódja is.
-
Ulkesh
őstag
Ja kérem savanyú a szőlő és magyarázni kell a bizonyítványt…
--
Egyébként csak a poén kedvéért linkeltem be, mert azt nem mondhattam az előző hozzászólónak, hogy olvassa el figyelmesebben azt az AppleBlog post-ot, mert ha elsőre nem sikerült neki, akkor másodikra sem fog.
(Ott egy 3G-t hasonlítottak a Nexus One-hoz, kb. mintha egy Pulse-t hasonlítanánk a 3GS-hez.) -
JanFe
aktív tag
Persze, hogy arat csokkentenek, ha nem veszik A Nexust...
-
geri|
aktív tag
válasz
asadasad22 #53 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet sajnos.
Van akinek talán jobb, van akinek nem. De ilyen egyoldalú következtetéseket nem túl bölcs dolog levonni
-
numudal
csendes tag
Nem tudom mit ártottam neked, bár gyanítom valami google fan vagy és rosszúl esik amiket írtam. Bocsi, nem akartam a lelkedbe gázolni. Értem amit két kommenten keresztül írsz (nagy marhaság is, főleg amit rólam írtál, de egye fene, ha ettől jobb)
Csak azt magyarázd már meg, hogy ha egy agyon hypeolt mobil, látványosan rossz eladásokat produkál, akkor amikor a legjobban kéne mennie, akkor azt miért próbálod beadni, hogy valójában ez is a google ravasz sikerterve? ÉS hogy innen, hogy kanyarodsz rögtön a "sok kis beszűkült" emberhez, meg hogy én "tényleg nem értek hozzá"No offense
-
33as
senior tag
Na ez a böngésző sebességteszt tetszett az Appleblogon!
-
Integra
titán
ekkorát? mekkorát? mekkora az az ekkora? néztél már meg pár google mutatót? éves jelentést, tervezéseket?
neked fogalmad sincsen, hogy ezek a kaliber cégek mit mennyiért csinálnak, hogy terveznek meg ilyen dolgokat, hogy áll össze a budget és a buktát hogy kalkulálják be. no offense, csak tényleg nem értesz hozzá. csak mondod bele a levegőbe. szörnyen távol állsz a valóságtól.de tényleg hagyjuk, mo kis ország, sok kis beszűkült gondolkodású emberrel és hozzá nem értéssel, ellenben annál nagyobb fikázással és kárörvendéssel. röviden ennyi.
itt is csak a fika megy, a sok kis magyar összegyűlt, aztán jól veregetik egymást hátba.. hja, ezért tart ez az ország részben ott, ahol.. -
numudal
csendes tag
-lesz nekik htc bravo (tudom)
-olvassni szoktam, ezért dobtam fel,hogy miért nincs. Hátha leírja valaki én meg elolvasom
-"mert az nexus one" ezt elolvastam... de ettől nem lettem okosabb
-ha htc (nyiltan, büszkén) és lehet kártyafüggetlenül kapni, én azt hittem lesz itthon. -
MartOOn
addikt
édesjóistenkém! lassan innen is el kell pártolnom???? ide is beszivárognak a hüjék???? áhhhh!
ezentúl csak almát eszek vazze me azazistenkirály!
Hát én nem estem tőle hasra. de ezek szerint én vagyok a pöcs.imadom amikor olyan embörök okskodnak akik a tv elé is háttal ülnek le, mert azt hiszik ez is a falra vetít, mert már egyszer voltak moziban...
a legszebb amikor azért borozol mert az a trendi, sört innál mert apád is azt issza de TE borozol... mert TE más vagy... jobb... szebb... több...
kedvenc hasonlatom az Üvegtigrisben hangzott el. akit érdekel nézzen utána. kóla és a traubi tipikus esete...szááánalmas....
-
válasz
asadasad22 #53 üzenetére
Hát azért az enyhe túlzás
-
Ulkesh
őstag
-
numudal
csendes tag
Ott a pont, bár, ha jól tudom az az első android volt (G1). Ez pedig -elvileg- az első tényleg google által gyártott,fejlesztett, árult stb mobil lett volna. Hogy ebből a végére egy htc lett amit bárki bárhol vehet az más kérdés. Valszeg nem ez lesz az uccsó... de attól még ez nem lett sikeres
a történelem jelenlegi állása szerint.
-
kbencee
aktív tag
Az is baj, hogy szerintem semmi karaktere nincs ennek a gépnek. A Moto Milestone sem tetszik, de az legalább egyedi, az Apple-ről nem is beszélve.
-
littlelion21
addikt
Amennyi gond volt/van vele, nem is csodálom. Kell a pozitív reklám.
-
Laci.M
senior tag
Szerintetek itt Magyarországon is visszaadták volna a 100dollárt?
Vagy ha már megvetted vess magadra!? -
golya87
őstag
Anno pont a google-nél volt, hogy kiadták nagy reklám mellett a Chrome-ot aztán egy hónapig azon csámcsogott mindenki, hogy így szar úgy szar a Chrome. Most meg a harmadik a rangsorban, és ha a Firefox így folytatja, akkor a második lesz. Most kiadtak egy telefont, jó a hardver, csak a szoftveren kell csiszolni. Jó lesz ez, csak kicsit gáz, hogy nem ment elsőre.
-
8nemesis8
veterán
Igen szerintem baj. UGye kell javítani az SW-n nem akarnak ügyfeleket veszíteni, így kedvezményt nyújtanak.Nem hülyék ők sem, ha gyorsan tudták volna orvosolrni a felmerülő gondokat nem hiszem hogy ennyit csökkent volna az ár. Talán azért,hogy nagyobb legyen a kereslet, de szerintem most nem csak ez miatt történt az áresés.
-
joey04
titán
nem csoda. sokkal inkább a milestone kéne mint ez. pedig nem rajongok a qwerty billért
-
numudal
csendes tag
Nem dobom a google.hu-t. De decemberben még nagyon sajnáltam, hogy nem várom meg a Nexust és azon töprengtem, hogy mennyire király lesz és majd lehet, hogy valahogy csak beszerzek egyet (barátnőnek, anyukának, apukának magamnak 2. telónak stb) ehhez képest, ha most jön a Nexus 2 legyintek egyet. (itt most nem az a lényeg, hogy Én, hanem, hogy ezzel valszeg igen sokan így vannak és ez KOMOLY bevétel kiesést fog jelenteni a Googlenak)
Meg se kottyan? Eddig az emberek X százaléka úgy volt vele, hogy a Google az "isten" amit ők csinálnak az király lesz... hát mostmár nem gondolják így.
"hogy lehet megint egy amerikai cég a fél világ ura az internet szektorban"... azon csodálkozom, hogy egy ilyen cég, hogy tudott ekkorát bukni... és, ha szerinted ez tényleg "terv" volt a googlenál... na akkor TÉNYLEG nem értem
amerikát nem fikázom, a google mobilját fikázom. és ezzel nem vagyok egyedül... sőt -ha nem tévedek- kb 20 ezren nem értenek csak egyet velem
(megint csak poén
-
evone
őstag
válasz
[Anduriel] #36 üzenetére
Azert fordult elo mert van iPhone.
-
numudal
csendes tag
A Motorolával egyet értek... nem is róluk volt szó
Azt már én is írtam máshol, hogy rosszkor, rosszúl, stb jelent meg a Nexus One és sokminden szólt ellenük (sztem már az első fotókon lehetett látni, hogy gabanc lesz, de ez tényleg személyes vélemény).
De EZEN tényleg csak a Google-nél tudtak volna változtatni. Csak is az Ő hibájuk, hogy januárban dobnak ki egy telefont... Szóval ők kefélték el, és -szerintem- tényleg röhejesen.Azt meg Neked is el kell ismerned, hogy az "első benyomás/élmény/tapasztalat" döntő lehet. Namost a "nagy premier" után, mi marad meg az emberekben, a "google mobillal" kapcsolatban? ILYEN hírekkel szerinted, hogy készítik elő a következő mobilt? Az első rosszúl sikerült, ezt már nem mossák le magukról (kedvenc topicos hasonlat; apple, szintén "bőven nincsen tapasztalat még mobiltelefonok ügyben". Mégis megcsinálták. Ezt akarta "megismételni" a Google. Maradjunk annyiban, hogy nem teljes a siker
nem akartam ennyire kihegyezni
nem gondoltam volna, hogy bárkinek is ennyire a lelkébe taposok ezzel a "szófordulattal". Csupán hallatlannak tartom, hogy egy hi-tech kütyűnek az árát 3-4 hét alatt csökkenteni kell mert nem veszik. Pedig sokan úgy várták, mint a messiást
- hogy na majdMOST!! . EHHEZ képest meg... szerintem vicces
bocsi, ha rosszúl fogalmaztam... -
[Anduriel]
aktív tag
Hát már bocs, de egyáltalán nem ezt mondtam. És nem fogom kibaszni a google.hu-t. Hanem azt, hogy a jelek szerint nem úgy alakultak a mobil eladásai ahogy azt remélték. És az egyik cég számára se pozitív, ha ilyen lépésre kell elszánnia magát ilyen hamar. Mert szerintem nem igaz, hogy a kuglisok le se szarják. Valószínűleg gőzerővel dolgoznak rajta, hogy megkeressék miért alakultak ilyen rosszul az eladások, hogy a következő mobilnál ne forduljon elő ilyesmi.
-
Ulkesh
őstag
válasz
[Anduriel] #32 üzenetére
"Megjegyzem az Apple esetén is volt valami hasonló a 2G-nél, bár ott hónapokkal a bejelentés után, de Amerikában amiatt is balhéztak, akik hamarabb vették meg, ezért ott is visszakapták a pénzük egy részét."
Ha jól emlékszem ez akkor volt, mikor kivonták a 4 GB-os változatot a piacról és a 8GB-os árát lecsökkentették a kivont készülékek árára és azoknak fizették vissza a különbséget, akik 1 hónapon belül vásároltak ilyen készüléket a régi áron.
A Nexus One 20 ezres eladása már csak azért is siralmas, mert a 3GS kifutó modellnek számít, mégis az angol vodánál, most, hogy ők is árulhatják 24 óra alatt 50 ezret adtak el belőle.
De azt mondom, hogy meg is érdemlik, mert az összes probléma hozzájuk vezethető vissza (szoftveres), az amúgy elég meggyőző hardverrel nem lett volna semmi gond, ha nem kapkodják el a megjelenést (bár, ha megvárják a január végi Apple event-et, akkor lehet, hogy még ennyit sem adnak el), hanem kicsit még csiszolnak a rendszeren. Nem hiszem el, hogy az ilyen szarvashibákat egyetlen teszter sem észlelte és jelezte feléjük. -
Integra
titán
válasz
[Anduriel] #32 üzenetére
úristen! és most mi lesz? kibaszod a firefoxodból a google.hu-t mind home addresst? vagy mi lesz? ne legyetek már gyerekek, a google-nak ez meg se kottyan.
az, hogy így döntöttek, hogy így igyekeznek változtatni és nem úgy, ahogy más gyártók, ez már magában sokat jelent. de persze ezt ti nem látjátok, mert a magyar default mentalitás amiben ti is írtok.. nem csodálom, hogy nem értitek...
aztán csodálkoztok, hogy hogy lehet megint egy amerikai cég a fél világ ura az internet szektorban, miközben megy a hülye amerikaik fikázás ezerrel minden sarokból... -
Integra
titán
amit a motorola csinált éveken keresztül, na az közröhej tárgya valóban.
itt azt látom, hogy nagyon rosszul időzítettek, és bőven nincsen tapasztalat még mobiltelefonok ügyben, hiába volt anno g1. lesznek még sokkal jobbak is ha akarnak. ha nem, akkor meg nem.
de ha te erre akarod hegyezni, hogy közröhej tárgya, csináld nyugodtan, engem nem zavar. bár kétségtelen, hogy van egy coolfaktora, ahogy írod. -
[Anduriel]
aktív tag
Azért nem vet túl jó fényt a kuglira, hogy megjelenés után 2 héttel árat kellett csökkentsen, valószínűleg a kereslet hiánya miatt, mert valljuk be, ha viszik mint a cukrot eszébe nem jut lejjebb vinni az árat. Megjegyzem az Apple esetén is volt valami hasonló a 2G-nél, bár ott hónapokkal a bejelentés után, de Amerikában amiatt is balhéztak, akik hamarabb vették meg, ezért ott is visszakapták a pénzük egy részét.
-
numudal
csendes tag
"egy elemzőcég szerint a Google okostelefonjából 20 ezret adtak el egy hét alatt, míg a Motorola ugyanennyi idő alatt 250 ezer Droidra talált vevőt." *
Szerintem ez azért röhejes... vagy szerinted ez jó arány? (még ha csak becslés is, illetve, ha nem lenne nagyjából is igaz, minek csökkentették volna az árát?)
*http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/01/14/nem_fogy_a_nexus_one/
-
numudal
csendes tag
-
kymco
veterán
Minden telefon ára esik idővel. Amikor megnéztem az aktuális telefonom, 70.000 Ft volt előfizetéssel, rá egy hónapra 60.000 Ft, majd rá két hétre megvettem 40.000 Ft-ért legálisan a szolgáltatótól.
egyébként van olyan, hogy rosszul árazzák be a terméket. Aki van olyan lüke, hogy a túlárazott cuccot is megveszi, nem várva az első pár árcsökkentésre, az vegye tudomásul, hogy ez a tanulópénze....
-
numudal
csendes tag
Nem hiszem, hogy leszarják... szerintem komoly álmatlan éjszakáik vannak. Az eddig "minőséget" és "profizmust" jelentő Google név, most közröhej tárgya...
Már máshol kifejtettem, hogy ezt az ár/érték dolgot én nem veszem ennyire a mellemre. Egyrészt a magyar anyagi lehetőségek NEM hasonlíthatóak az USA belihez és -meglep vagy sem- a Google pl nem a magyar piacban gondolkozik. Ráadásul itthon divat a legkomolyabb hi-tech cuccokra köpködni, hogy miért olyan drága, holott sok esetben olyan eszközökről van szó amiket -még USAban is- csak a profik engedhetnek meg maguknak (kedvencem az Canon L-es obik. hétvégi fotósok tucatjai pörögnek rajta, hogy itthon milyen drága, holott neki milyen jó lenne a családod fotózni vele a balaton partján, automata módban stb) Szerintem a többi HTC modell árához képest ez egyáltalán nincs elszállva.
apple fanok apple fanok. Az az X millió iPhone tulaj nem mind apple fan...
-
numudal
csendes tag
Lehet, de Presztizsben mekkora égés? vagy inkább baj. Évek óta szivatják a világot, hogy NA MAJD HA LESZ (persze nem lesz) Google Telefon, HUUUUU NA AKKOR!!
Erre annyit sem adtak el amennyit egy átlagos mobilból. Ez igenis ciki... és sokba fog kerülni. Ezek után következő mobilt, hogy fogják beharangozni? Még a Nexus One nál is jobb lesz? -
Integra
titán
égés nem égés, pont leszarják.
inkább annak örülnél, hogy a piac azt mondta, hogy már nem vesz meg mindent horror áron, csak azért mert...
na jó, az apple fanok bármit bármennyiért megvesznek, de tőlük eltekintve a piac úgy tűnik kezd tudatosabban beállni az ár/érték arányra.
és ez nekünk csak jó. -
numudal
csendes tag
Nem azért, de EZ mekkora égés? Mármint egy kevesebb, mint 1 hónapos -elvileg- hi-tech csúcs kütyü a létező egyik legjobban fejlődő és legerősebb "iparágban". Meg hype-al iPhone-gyilkos tervekkel és már csak úgy tudják eladni, hogy jelentősen leviszik az árát. (még a végén én is veszek egyet, bár gözöm sincs minek
A Google-t azért nem sajnálom, de az elmúlt időszakban elég sokat bénáznak (kína, NexusOne, francia jogi gabancok, feltört gmail stb)
-
plus44
veterán
-
8nemesis8
veterán
Húú nem gondoltam hogy tényleg ekkora a baj. Biztosan nem tudják egy hamarab orvosolni a szoftveres bugokat. De 100$nem kevés.
-
Szroncs
tag
Egyrészi igen a qwerty másrészt maga a Motorola mint márka kint nagyon erős.
Szerintem a Nexus kishazánkban és egyébként európában fog igazán fogyogatni. Már ha nem 1USD=1EUR árazást alkalmaznak.
Mellesleg személy szerint hányok a qwerty-től. -
Magnum_
nagyúr
csökkenjen 100$-al a független ára is
-
Skynet258
veterán
Eddig szimpatikus a Google hozzáállása, látja hogy nem viszik, lejjebb viszi az árat
Mondjuk alapból rossz helyre lőtték be, de legalább korrigálnak - jobb későn, mint soha.
-
Teasüti
nagyúr
Jó lenne, ha itthon sem verdesné az egeket az ára... 100, max!
-
Integra
titán
azt hiszem a droid pofonverte őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Keresünk dokkolókat
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest