Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz TomBoy1986 #188 üzenetére

"Terheletlen esetben hasonlítsuk csak össze a két tesztet:"

Es ennek ugy megis mi ertelme? A terhelt ertekekrol szolt a diskura. Egyebkent ket teljesen kulonbozo konfigot haszonlitasz ossze.

"Látható, hogy a két tesztben a Ph2-k fogyasztása nagyjából megegyezik"

A PhII940-nel van 8W difi (105W vs. 113W), a C2D9450 vs. 9300 pedig ad 21W difit (116W vs. 95W. Es itt figyelembe kell venned hogy ket kulonbozo CPU-rol van szo mas-mas chuipsetes alaplapban mas-mas memoria tipussal. Azert igy is eleg kozel van nem? ;)

"mindkét rendszerhez azonos gyártótól származó csúcslapot tettek"

A platform a lenyeg nem az hogy egy lap "csucskategoria" vagy nem. Maradjunk a technikai reszeknel.

"Egészen elképesztő különbségek vannak szerintem. Q9300 vs. Q9450 esetén ez 70W. Azt senki nem fogja velem megetetni, hogy ez a valós különbség a két CPU teljesítményfelvétele között... "

Ahogy fentebb irtam, a CPU, alaplap, memoria es grafikus kartya is mas mindket esetben. Nem ertem hogy jon le neked onnan hogy az a ket CPU kozti kulonbseg.

"Ugyanakkor a Phenom II mért eredményei meg azonosak a két tesztben. Kérdem én, hogy hogy a viharba nem szúr ez neked szemet?"

Egyforma chipset, egyforma CPU, egyforma RAM es megis van +12W a CP-nel :) Ezzel ne torodj sokat. Egy sokkal erdekesebb dolog van ott, espedig az, hogy hogyan sikerult a CB-nek akkor fogyasztast kicsavarni a C2Q rendszerbol az 55nm GT+ grafikus kartya, X48 chipset es DDR3 hasznalata mellett. Ez meg egyelore nem sikerult senkinek:

9300+ X45 + 4870 = 192W
    9300+ X48 + 4870 = 193W
    9450 + X48 + GTX280 = 177W

Egyebkent arra valasz hogy milyen lap kellett volt az PhII ala hogy 40-50W-al kisebb ertek jojjon ki terheles mellet nincs? Mert szerintem ez sehogy nem lehetseges.

Új hozzászólás Aktív témák