- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
A 2007-es hedge fund válságot, azért aki akarta, az láthatta előre.
Csak senki nem akarta, mert nem volt érdekelt. Aki meg kongatta volna a vészharangot, az lehet hogy csak a véget siettette volna.
Megfelelő eszközökkel nem kell minden leszállásnál földbe álljon a repülő.De tökmindegy, mert kérdés: a gazdasági nem-növekedés megvéd a válságoktól?
-
MageRG
addikt
Én a következőt vontam le: a gazdasági válságokat a pénzügyi szektor okozza.
Olyan vállalkozásoknak adnak kölcsön, amik soha az életben nem hozzák vissza a befektetést. Ezután a kiesést a jó adósokon próbálják behajtani, aminek a hatásait mindenki megérzi.
Mindegy hogy ez a hozzá nem értésből, túlzott optimizmusból, rossz szabályozásból vagy ösztönzőkből következik. A felelősségük nehezen vitatható.Önmagában a gazdasági növekedés nem okoz válságot.
Szóval ki fújja fel a lufit? Felelőtlen befektetők és peches/túl nagyra vágyó vállalkozók. -
-
MageRG
addikt
Kicsit (konkrétan: nagyon) leegyszerűsíted, de igen. Egyelőre ebből dolgoznak.
A bizonyítékok sokkal inkább állnak az evolúció oldalán, mint az ID-én.
Egyébként a baktériumok (prokarióták) nem a gerincesek ősei, az egy oldalág .Az "elképzelhető" eszmefuttatásoddal mire gondoltál? Szerinted a komplexitás csak és kizárólag tudatos tervezés eredménye?
-
MageRG
addikt
Az evolúció nem állítja, hogy máról holnapra megjelenhet valami teljesen új. Ez egy *nagyon* lassú folyamat (és már majd' 4 milliárd éve tart).
Nem tudom mit szeretnél látni, és nem is könnyű kitalálni. Tegyenek le egy petri-csészében pár baktériumot, és 3 hónap múlva kimászik egy béka?Az evolúció prediktív lehetőségeit kerested: erre az volt a válasz, hogy hasonló szelekciós körülmények közt hasonló irányba fejlődnek tovább még a különböző élőlények is.
Sajnálom ha nem tetszett. Egyszer talán eljön a nap amikor megtalálod a magadhoz illő választ. -
MageRG
addikt
Attól félek valami olyan dologra követelsz bizonyítékot, amit az evolúciós elmélet nem állít.
Ha mesterségesen, laborban felgyorsított generációkban demonstrálnák egy új szerv megjelenését, akkor lehet hogy rávágnád, hogy mutáns.
Meg különben is mesterséges, és csak laborkörülmények közt működik.Miért, szerinted komplex struktúrák, organizmusok nem alakulhatnak ki maguktól?
Amit az ID állít a következő: van itt egy komplex valami a természetben. Azt már láttam, hogy mesterséges módokon, tervezéssel hogy jönnek létre komplex élettelen dolgok.
Nem tudok mást elképzelni, tehát a természetben lévő komplex élő dolgokat is tervezte valaki. Sajnos ez egy ordító logikai hiba (argumentum ad ignoratiam).
Ezen kívül ott van probléma, hogy hogyan különbözteted meg a természetben előforduló tervezett élőlényeket a természetesen létrejöttektől. Van összehasonlítási alapunk?Ha érdekel, itt egy lehetséges magyarázat a szem kialakulására R. Dawkins előadásában.
-
MageRG
addikt
válasz
Dr. Romano #366 üzenetére
Szerintem semmi baj a kételkedéssel.
Azzal van baj, ha valaki sorozatosan, szándékosan figyelmen kívül hagyja a bizonyítékokat és tényeket amik neki nem tetszenek.
Miki már ezerszer utánanézhetett volna ezeknek a dolgoknak, de még mindig a rajzoknál tart.
Hát ja, semmi sem bizonyítja hogy vannak csillagok, de a vödröt nem veszem le a fejemről. -
MageRG
addikt
"Ez már eleve kizárja az evolúciót, mert ott nincs láthatatlan tervező, sem irány csak véletlen van."
Bálákban hordod a szalmát, ember.
1. Elképzelhető, hogy ugyanazok a szelekciós tényezők előállnak természetes és mesterséges úton?
2. Az evolúciónak nincs "iránya". Természetes szelekció van, ami egyáltalán nem feltételezi, hogy mindig a komplexebb, erősebb, gyorsabb, stb. élőlény alkalmazkodik a legjobban.
3. A szelekciós tényezők kialakulhatnak véletlenül, de hogy az új feltételekhez milyen élőlények alkalmazkodnak a legjobban, az nem véletlen folyamat. -
MageRG
addikt
"Rajzok. Te sem, és más sem írt többet."
Kapcsold ki a funkcionális-analfabéta-write-only üzemmódot."Egyik sem tud jóslatot adni..."
Leírtam, hogy tud. Egyébként tessék. Evolúció elmélet alapján megjósolták, hogy bizonyos üreglakó rágcsálóknál ugyanaz a euszociális rendszer kialakulhat, mint a termeszeknél.
Bejött, a csupasz földikutyák pont ilyenek. -
MageRG
addikt
"Megcáfolhatatlan..."
link
A 3. pontból meríthetsz ötleteket, hogyan kellene megcáfolni.
"...mint pókember létezése."
Pókember létezését bizonyítani kell, nem cáfolni. Különben minden hülyeséget (manók, tündérek, szellemek, láthatatlan unikornisok) alapból el kellene hinnünk, amíg meg nem cáfolja valaki.Bár ha ezt tényleg több éve csinálod változatlanul, én vagyok a hülye, hogy erőlködök. -
MageRG
addikt
Az már nem a kétrés-kísérlet volt, hanem hogy honnan "tudja" a foton, hogy figyelik.
Erre született egy elég értelmes magyarázat.Amire valószínűleg gondoltál, az a kétrés-kísérlet egy-egy részecskével végrehajtott eredménye.
Ennek is született többféle értelmezése, de egyiknél sem szükséges tudatos megfigyelő, vagy hogy a részecskének valamiféle öntudata legyen. -
MageRG
addikt
Ezt nem cáfolni kell. Ez egy feltevés, ami alig van bármivel alátámasztva.
Ha nem elégséges a bizonyíték, akkor erősebb bizonyítékot kell gyűjts, nem másra hárítani a munkát.
Honnan tudod hogy nem te vagy az agymosás áldozata, amit az ilyen Youtube videók terjesztenek?Egyébként az földi értelmes(?) élet eredetére a Galaxis útikalauz stopposoknak is ad egy lehetséges választ. Ezt a topikot olvasgatva egyre valószínűbb az az elmélet.
-
-
MageRG
addikt
"...az élet számos alkalommal megcáfolta: kutya és farkas, oroszlán és tigris..."
Nem tudom te melyik csatornát nézed, de 5 perc utánanézéssel kideríthető, hogy az oroszlán és a tigris is Panthera genus, a kutya és a farkas is Canis.
De tökmindegy, mert ez csak klasszifikáció kérdése.
A faj definíciója elég képlékeny, mert nem tudsz egy határozott vonalat húzni, hogy melyik generációtól számít már külön fajnak.
De mondok jobbat: van amikor egy fajba tartozó egyedek sem képesek szaporodni egymással. Ez mégsem cáfolja az evolúció elméletét (nincs erre kikötés). -
MageRG
addikt
Szerintem először tedd tisztába magadban, mivel vitatkozol.
Bocs, de az evolúciós elmélet nem azt mondja ki, hogy egy szép napon egy fura hal lábakat növesztett. A "speciáció" folyamata nem így működik.
Amit leírtál, az szalmabáb-érvelés, valamint a neked nem tetsző bizonyítékok szelektálása ("nem igazi skót" érvelés).Az az érzésem te nem vitázni jöttél ide, csak mindenkit felbosszantani.
Ha vitázni akartál volna, akkor azzal kezded hogy szerinted hol a hiba az evolúciós elméletben, és hogyan lehet cáfolni.
Amíg ilyet nem látok tőled, addig részemről befejeztem.
Légy szíves, mielőtt ideírod a következő marhaságot, keress rá legalább mi a szakma válasza.
Ha ezzel nem tudsz egyetérteni, akkor gondold végig miért nem. Így legalább nem a nulláról indulunk. -
MageRG
addikt
Az evolúciós elméletben is vannak bizonyos minták:
pl. izolált környezetben más szelekciós tényezők a meghatározóak (izolált zsugorodás).
Megfigyelhető példa: biztos hallottál már a molylepkék esetéről az ipari forradalom idején.
Másféle bizonyíték ennek az idegnek a teljesen impraktikus elhelyezkedése. -
MageRG
addikt
Most viccelni akarsz, vagy komolyan gondolod?
Csak mert az interneten ilyet leírni, ahol 5 perc utánanézni az összes forrásnak és bizonyítéknak elég durva.Tudod-e mit jelent a tudományos elmélet? A gravitáció és csíraelmélet is elmélet, mégsem hiszem hogy vitatod. A minősítési követelmények ugyanazok.
Az evolúció jelenleg a legjobb magyarázat az élőlények sokféleségére. Gondolkodj el rajta, hogy miért.
Ha szerinted van ennél jobb magyarázat, akkor tessék, állj elő vele.
Figyelem! Ne egy már létező teóriával állj elő, mert azok elbuktak. Igen, az intelligens tervezés is szuper sz@r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest