- Yettel topik
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz
Metron5200 #1168 üzenetére
Igen, CPU-Z szerinti 1,28 on stabil, de szerintem még alatta is az lenne. Nekem ezt így Auto-n adja az alaplap, de ha manuálisan csinálod, állítsd első körben BIOSban kerek 1.30-ra, a legtöbb lap ilyenkor szokott 1,28 körül adni neki feszt. Aztán majd látod hogy a te lapod mennyit ad neki így, CPU-Z vel nézd, stress test közben is.(így látod hogy ha leáll a teszt akkor egy esetleges feszültségbeesés okozza, sajnos az AIDA féle fesz. grafikon ennyire nem tűnt nekem pontosnak.) Persze ehhez egy viszonylag stabilabb táp nem árt, nekem egy közepes minőségűnek "tartott" Chiftec Smart 700 as van, teljesen jól kiszolgál.
Terheléseket pedig AIDA 64 (CPU+FPU mehet egyszerre, úgy izzaszt igazán jól), Intel burn teszt, és a PassMarkos Performance test (ez már inkább mérésre van) amiket én használtam, ha ezek lemennek hiba nélkül, akkor nem lesz baj.
Simán vinnie kell megfelelő lap esetén. A hűtő pedig szinte mind1, szerintem egy méretileg ekkora Freezer is ugyan ilyen jó lesz, az említett LC-ról is jókat hallani, anno én is azon gondolkoztam, csak méretileg a mostaninak jóval nagyobbak a lamellái, talán magasabb TDP-is ír a gyártó (És a kék fény-ről még nem is beszéltünk, ez ugye alapból mínusz 5 fok, és 100Mhz plusz elméletben..
). Jól szellőző házban egy hasonló toronyhűtővel jó kell hogy legyen a hőfok, én egy Q6600 hoz vettem ezt még annó, azt hang nélkül hűtötte tuning nélkül, de így a Xeonnal is csendes 1,5 évesen.
-
magyarl
tag
válasz
Metron5200 #1168 üzenetére
Szia,
ha esetleg már ennyire nem tekertél volna vissza a topikban, itt a korábbi hozzászólásom. Pont én is ilyen értékekkel (3,6Ghz, 400 fsb) nyúzom, de egy olcsóbb, LC-Power LC-CC95 hűtővel.
Ahhoz kiegészítésként: alapjáraton 35-40°C, GTAV alatt a mérhető max 57°CLényeg, hogy szerintem akármilyen hőcsöves hűtőt veszel, az már nagyságrendekkel jobb lesz a gyári hűtőknél.
-
M3lakH
tag
válasz
Metron5200 #1165 üzenetére
E5450, 3,6-on, 1,28 voltal amióta az alaplapba került. De voltak próbálkozások magasabb órajelen is, 1,35 voltal, 3,9-en sem ment 65-70 fok fölé egyik mag sem, csak érthetetlen okokból nem tudok 3,6 fölé menni hogy a memória teszt ne dobja be a törölközőt...
Amúgy ez egy elméleti síkon 150 watt TDP-s hűtő, nem teljesen értem miért nem ajánlott tuningra... -
M3lakH
tag
válasz
Metron5200 #1161 üzenetére
Én ilyet használok, nekem teljesen bevált, pedig a szokásosnál keskenyebb házban "lakom" (HP D530 CMT), az oldalfal és a hűtő között lehet kb egy miliméter
-
dokee78
félisten
válasz
Metron5200 #1155 üzenetére
Esetleg DEEPCOOL Gammaxx 300?
kenand Úgy érted rakjam fel a gyári BIOS-t?Ha nem hiányolja a mikro kódot akkor mákom van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged