- Netfone
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A pivotot akkor érdemes használni, ha a szokásosnál alacsonyabb az asztalunk. Úgy teljesen jó. Egy szerkesztőségben láttam már így használva pár monitort (mármint állandó jelleggel).
(#109) Kansas: Nos, látom, amit én mondok, az neked semmit sem ér. De akkor legalább ne válaszolj...
Egyébként ha elmész az Oázisba, ellenőrízheted.
A 100k alatti IPS nem prémium kategória.
(#118) ddekany: Jahh, ilyesmi vitám nekem is volt pár éve egy hivatásos LCD szervízessel. Akkora hülyeségeket mondott, hogy hihetetlen. Gondolom, annyi volt a munkája, hogy hibás panel ki, új panel be. És azt hitte, ezek után már mindent tud a monitorokról.
"Ez a mechanizmus kb minden LCD monitornál megvolt amit eddig láttam... Olyan, mintha alapból teljesen "nyitott" (nem tudom rá a szakkifejezést...) folyadékkristályokkal vajsárga lenne a kép, de mikor épp nem hugyoz vért az LCD hogy minél világosabbat mutasson, akkor kompenzálni tudná ezt kékes irányába úgy, hogy a kék szubpixelt kicsit jobban nyitva hagyja mint a többit."
Az IPS-eknél fordítva van a nyitott-zárt állapot, mint TN-eknél, és ez a kékes-sárgás dolog sincs. Arról nem beszélve, hogy egy valamirevaló monitornál (tehát pl. a legtöbb IPS-esnél) a fehér nem egyszerűen egy fullos mindent-bele-fehér, hanem színhőmérséklet szabályzott, és az egyes görbék (RGB) is elég közel esnek egymáshoz. (Akkor jönnek elő számolási anomáliák miatt hasonló érdekességek, ha az elméleti 100% [alapbeállítás] fölé van emelve a kontraszt. Nem is értem, miért lehet egyátalán 100% fölé tolni, nem éppen egy "hülyebiztos" megoldás, ahogy mondani szokás.)
-
ddekany
veterán
"Pivotban elég kellemetlen használni, magasan van a teteje."
Plusz olyankor a ClearType-ot is le kell kapcsolni. (A legtöbb ember nem látja hogy hibásan működik, de talán mégsem tesz jót a szemnek ha egész nap azt a homályos/szivárványos írást kell nézni, amit elforgatva kapsz ClearType-al. Tényleg, pad-eknél figyelnek erre? Még nem volt egy sem a kezemben...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ LG 29WK600 UltraWide monitor + INGYEN KONZOL + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest