Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Complex11

újonc

válasz azbest #20390 üzenetére

Köszi a válaszod, nem akarok a pi-n futtatni a fejlesztőeszközt, csak kipróbáltam és nem működik.
    Végül is csak a véleményedet írtad le (kissé magas lóról), ahelyett, hogy segítsél, pl. mit kell átírni a config.txt-ben?
    vnc viewer alatt csak a qt cratorban nem működik a billentyűzet, többi programmal nincs gond.

viringPi
    gertboard Nyákon konzol parancs
    gpio mode 14 out
    gpio write 14 1
    gpio write 14 0
    ledet villogtatja

de visualstudio visualgdb alatt nem működik,
    #include "wiringPi.h'
    stb.
    system("gpio mode 0 out");
    digitalWrite(0, HIGH);
    digitalWrite(0, LOW);
    led nem villog

Botcsinálta programozó vagyok (látszik, nem?) én NYÁK tervezés, gyártás, szereléssel foglalkozom, és van egy pár kütyü aminek én írtam a programját (Microchip PIC), tudom, ez más de a pi egy szép kihívás.
    Gondoltam, a Linux erről szól, közös fejlesztés, egymást segítjük.
    Ezért írtam ide és remélem ezután nagyobb segítséget fogsz nyújtani.
    Olvasok, tanulok és próbálkozom de már 3 hónapja és nagyon lassan jutok előre.
    Előre is köszönöm.

• Complex11

újonc

Sziasztok, ismertek olyan embert aki ért a razberry-hez? Én már majd. 3 hónapja próbálkozom, de ez egy agyrém. Mintha mazochistáknak találták volna ki, semmi nem működik, a net tele van ötletekkel amik nem működnek, sokan írják "try this, maybe works" , hát nem works, van 2-esem és 3-asom is, sd kártya wheezy feltöltve, putty-al elérem, VNC Viewerrel látom, FileZilla fileokat tudok másolni. De én programozni szeretném, mondjuk c++, elkezdtem a Lazarussa, (tudom, ez Pascal) de ez egy agyrém. Van VisualStudio 2015, megvettem a visualGDB-t.
    Raspberry-re letöltöttem a QT Creator-t, a Razberry-n nem lehet semmit beállítani, az ablakok nagyobbak mint a képernyő, nem tudok dolgokat kiválasztani, átírni. Ha a VNC-Vieweren keresztül nyitom meg a qt cratort a billentyűzet nem működik, csak az a billentyű, bármi mást leütök teljesen más jelenik meg a kijelzőn.
    Nézem a neten, ez mintha másoknál nem fordulna elő? Szerintem ez egy nagy kamu, nem is értem mire jó, programozásra biztos nem, arra lehet, hogy letöltök valami applikációt amit valaki megírt és én összerakom, belerakom valami farnelles dobozba és villogok vele, hogy mit csináltam.
    Várom a hozzászólásotokat. előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák