- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Complex11
újonc
válasz
azbest #20390 üzenetére
Köszi a válaszod, nem akarok a pi-n futtatni a fejlesztőeszközt, csak kipróbáltam és nem működik.
Végül is csak a véleményedet írtad le (kissé magas lóról), ahelyett, hogy segítsél, pl. mit kell átírni a config.txt-ben?
vnc viewer alatt csak a qt cratorban nem működik a billentyűzet, többi programmal nincs gond.viringPi
gertboard Nyákon konzol parancs
gpio mode 14 out
gpio write 14 1
gpio write 14 0
ledet villogtatjade visualstudio visualgdb alatt nem működik,
#include "wiringPi.h'
stb.
system("gpio mode 0 out");
digitalWrite(0, HIGH);
digitalWrite(0, LOW);
led nem villogBotcsinálta programozó vagyok (látszik, nem?) én NYÁK tervezés, gyártás, szereléssel foglalkozom, és van egy pár kütyü aminek én írtam a programját (Microchip PIC), tudom, ez más de a pi egy szép kihívás.
Gondoltam, a Linux erről szól, közös fejlesztés, egymást segítjük.
Ezért írtam ide és remélem ezután nagyobb segítséget fogsz nyújtani.
Olvasok, tanulok és próbálkozom de már 3 hónapja és nagyon lassan jutok előre.
Előre is köszönöm. -
Complex11
újonc
Sziasztok, ismertek olyan embert aki ért a razberry-hez? Én már majd. 3 hónapja próbálkozom, de ez egy agyrém. Mintha mazochistáknak találták volna ki, semmi nem működik, a net tele van ötletekkel amik nem működnek, sokan írják "try this, maybe works" , hát nem works, van 2-esem és 3-asom is, sd kártya wheezy feltöltve, putty-al elérem, VNC Viewerrel látom, FileZilla fileokat tudok másolni. De én programozni szeretném, mondjuk c++, elkezdtem a Lazarussa, (tudom, ez Pascal) de ez egy agyrém. Van VisualStudio 2015, megvettem a visualGDB-t.
Raspberry-re letöltöttem a QT Creator-t, a Razberry-n nem lehet semmit beállítani, az ablakok nagyobbak mint a képernyő, nem tudok dolgokat kiválasztani, átírni. Ha a VNC-Vieweren keresztül nyitom meg a qt cratort a billentyűzet nem működik, csak az a billentyű, bármi mást leütök teljesen más jelenik meg a kijelzőn.
Nézem a neten, ez mintha másoknál nem fordulna elő? Szerintem ez egy nagy kamu, nem is értem mire jó, programozásra biztos nem, arra lehet, hogy letöltök valami applikációt amit valaki megírt és én összerakom, belerakom valami farnelles dobozba és villogok vele, hogy mit csináltam.
Várom a hozzászólásotokat. előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged