- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mindenki Z Fold7-et akar
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert a falat vakarom már. Vettem egy Pi3 B+-t a napokban és az istennek sem sikerül bootolásra bírnom. Rajta kívül van még egy Pi 3-as és egy Pi 2 is.
Média lejátszónak használnám, openeleccel(Kodi). Beteszem a kártyát hdmi csatlakoztatva, bedugom a tápba és csak a piros led villog. 3 hosszú 3 rövid felállásban. Próbáltam a gyári tápjával meg azon kívül 2 másikkal, nulla erdménnyel. A kártyát belőle átrakva régebbi Pi-kbe gond nélkül bootolnak. Régi, működő OS-el ellátott kártyával sem bootol. Belefutottam egy hibás darabba? Vagy van valami háklija a 3+-nak?
A kártya egyébként egy sandisk ultra 16 gb.Ha kártya nélkül csatlakoztatom az áramhoz csak a piros led világít folyamatosan.
Köszi a válaszokat!
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pi2-t használok openeleccel/Kodi, médialejátszónak. Adott a következő helyzet: Sorozat részei egy mappában, automatikusan indítja a következő részt és analóg kimenetet használok rajta. Minden esetben mikor automatikusan a következő részre lép, 2x indítja el a hangsávot a videóhoz. Teljesen mindegy melyik sorozat, milyen formátum. Minden 2. lejátszandó file-nál duplán indítja a hangsávot egy fél másodperces eltolással. Borzasztó zavaró, visszhangos az egész. Ilyenkor stop, aztán elindíthatom mégegyszer és akkor minden normális. Van erre valami megoldás? 5.x verziójú openelec van rajta, a 6-os nálam sokszor fagyott, bár a legújabbat még nem próbáltam.
Csak analóg kimeneten jelentkezik a probléma, hdmi-n minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
szepsuti
aktív tag
A .wmv -kel, hogy hogy nem boldogul az Rpi2? Openelec van rajta a legfrissebb verzióval. Szükséges valami kiegészítő hozzá, hogy ne akadozva játssza le?
-
szepsuti
aktív tag
válasz
lehella #14665 üzenetére
Kicsit borsosabb áron, de létezik gyári kész megoldás az ambilightra. Lightpack
Nem tudom volt-e már itt tárgyalva a fórumon, de én a lightpack miatt jutottam el ide hozzátok, egy kiforrott viszont nem barkács alternatívát kerestem az ambilight megoldására. Így az Rpi-al két legyet ütök egy csapásra, médialejátszó és vezérlő szerepet fog betölteni nálam. Az eredmény pedig egy esztétikus, szinte gyári megoldás, és rendkívül sokoldalú.
Ha magamnak nekiállnék biztos, hogy nagyságrendileg nem lenne nagy különbség a költségekben, így én ezt választom.
Tegnap még 79$ volt csak, ma már felvitték 89$-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest