- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert a falat vakarom már. Vettem egy Pi3 B+-t a napokban és az istennek sem sikerül bootolásra bírnom. Rajta kívül van még egy Pi 3-as és egy Pi 2 is.
Média lejátszónak használnám, openeleccel(Kodi). Beteszem a kártyát hdmi csatlakoztatva, bedugom a tápba és csak a piros led villog. 3 hosszú 3 rövid felállásban. Próbáltam a gyári tápjával meg azon kívül 2 másikkal, nulla erdménnyel. A kártyát belőle átrakva régebbi Pi-kbe gond nélkül bootolnak. Régi, működő OS-el ellátott kártyával sem bootol. Belefutottam egy hibás darabba? Vagy van valami háklija a 3+-nak?
A kártya egyébként egy sandisk ultra 16 gb.Ha kártya nélkül csatlakoztatom az áramhoz csak a piros led világít folyamatosan.
Köszi a válaszokat!
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pi2-t használok openeleccel/Kodi, médialejátszónak. Adott a következő helyzet: Sorozat részei egy mappában, automatikusan indítja a következő részt és analóg kimenetet használok rajta. Minden esetben mikor automatikusan a következő részre lép, 2x indítja el a hangsávot a videóhoz. Teljesen mindegy melyik sorozat, milyen formátum. Minden 2. lejátszandó file-nál duplán indítja a hangsávot egy fél másodperces eltolással. Borzasztó zavaró, visszhangos az egész. Ilyenkor stop, aztán elindíthatom mégegyszer és akkor minden normális. Van erre valami megoldás? 5.x verziójú openelec van rajta, a 6-os nálam sokszor fagyott, bár a legújabbat még nem próbáltam.
Csak analóg kimeneten jelentkezik a probléma, hdmi-n minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
szepsuti
aktív tag
A .wmv -kel, hogy hogy nem boldogul az Rpi2? Openelec van rajta a legfrissebb verzióval. Szükséges valami kiegészítő hozzá, hogy ne akadozva játssza le?
-
szepsuti
aktív tag
válasz
lehella #14665 üzenetére
Kicsit borsosabb áron, de létezik gyári kész megoldás az ambilightra. Lightpack
Nem tudom volt-e már itt tárgyalva a fórumon, de én a lightpack miatt jutottam el ide hozzátok, egy kiforrott viszont nem barkács alternatívát kerestem az ambilight megoldására. Így az Rpi-al két legyet ütök egy csapásra, médialejátszó és vezérlő szerepet fog betölteni nálam. Az eredmény pedig egy esztétikus, szinte gyári megoldás, és rendkívül sokoldalú.
Ha magamnak nekiállnék biztos, hogy nagyságrendileg nem lenne nagy különbség a költségekben, így én ezt választom.
Tegnap még 79$ volt csak, ma már felvitték 89$-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest