- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bump3r111
tag
válasz
Savageboy #34423 üzenetére
Köszi azóta utánanéztem és menni fog, a napokban nekiállok.
Egy további érdekes hibajelenséggel találkozok, gyakorlatilag bármit csinálok sima filmnézés közben is villog a magas hőmérséklet figyelmeztető ikon a jobb felső sarokban (Pi 4 4GB).
LibreElec Kodi, semmi különös nincs rajta gyakorlatilag nincs is meghajtva mégis iszonyat forró a gyári háza és környezete.Ventit nem szeretnék belerakni, pont a hangtalanság volt ami miatt az egész projektbe belekezdtem.
Érdemes lehet kis bordákat rendelni hozzá, ér valamit? -
bump3r111
tag
Van egy kis belső hálózati sebesség problémám.
Pi4-re (LE, KODI) van USB3-al kötve egy külső HDD, ez hálózati meghajtóként van csatolva a notebookomra.
Erről filmeket kb 5 Mb-el másolok wifin keresztül a Pi-re(a router dual banden nyomat 802.11 n, ac-t is, nem az az akadály), ha LAN kábelen keresztül csatlakoztatom a Pi-t és a notebookot is akkor fel tudok menni 11 Megáig, de ezt is nagyon keveslem majdnem ekkora az internet letöltési sebességem...
Hol lehet a gond? -
bump3r111
tag
Sziasztok, olvasgatom a fórumot egy ideje, és lenne pár kérdésem amire remélem kapok választ, kezdő vagyok a témában.
A cél az első media szerverem, ami 24/7 üzemel és amivel 1080p minőségű filmeket szeretnék nézni hálózatról (otthoni TV /tablet mobilnetről távolról), mindezt megfejelve egy média rendszerező alkalmazással (Plex, Kodi) + torrent közvetlen letöltési funkció a HDD-re.
Eddig Synology NAS irányba nézelődtem, de egyre jobban elkezdett érdekelni a Pi, főleg mióta kijött a Pi 4 széria. Nekem például előny, hogy nem fogyaszt sokat, kicsi, és nincs hangja sem.
Így ha már kijött, be is szereztem egy Pi 4-est, ha jól tudom ez már hardveresen is elboldogul a legtöbb video codecc-el, más előnyök mellett. Szóval a kérdések:1. Libreelec + Kodi jól tudom hogy megfelelő e célra?
2. Van benne lehetőség a csatlakoztatott USB3 HDD-ről (ha jól tudom a 4-es meg tudja hajtani rendesen a csaltakoztatott 1-2TB usb-s táp nélküli HDD-t) nem csak közvetlenül filmeket lejátszani, hanem hálózati mappaként megosztani és máshonnan is lejátszani róla filmeket?
3. Torrent letöltés vezérlés kívülről szintén ugyanezen HDD-re
4. Ez a transcoding téma még nem teljesen világos, de menni fog a lejátszás 1080p minőségben hálózaton keresztül is? (pl telefonon.)Kipróbálni még nem tudom mert nem jött meg a micro hdmi kábel...
Kösz szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged