- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve Rpi2-re raktam openelec-et és kodit, azota ezt használom medialejátszónak. Azóta egyáltalán nem követtem az eseményeket, most viszont szükségem lenne egy 4k médialejátszóra. Meg tudnátok mondani, hogy a legfrissebb Raspberry támogatja a 4k hdr tartalamak lejátszását? Csak médialejátszónak kellene, kodival.
Ha nem milyen irányba nézelődjek? (A kodi a lényeg, mert azt szokta meg az asszony és a gyerek.) -
redwhite78
aktív tag
openelecből az 5.0.8-as verziót, vagy a bétát javasolt (5.95.5) telepíteni a pi-re?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
crissprivat #14919 üzenetére
Köszi. És Celtis-nek is.
Végül a nagyobb tápot vettem.
Ha médialejátszónak akarom befogni, akkor melyik OS a leginkább javasolt. Értem ezalatt, hogy melyik alatt lesz legfürgébb a Kodi? Rajtahagyjam az előtelepített Raspbiant, vagy érdemesebb rátolni mást? OSMC, Openelec? -
redwhite78
aktív tag
Üdv! Most rendelnék egy RPi2-t. Abban segítenétek, hogy elég hozzá egy 1,2A-es táp, ha nem dugok rá semmi egyebet, mint egér+bill?
Illetve ha erősebb 2,1A-es táppal veszem és azzal működtetem, akkor hosszabb távon befolyásol ez valamit? (fogyasztás, melegedés, élettartam). Köszi -
redwhite78
aktív tag
válasz
wassermann #14608 üzenetére
Ez jó hír, mert eszerint a TV-m (Samsung LE40C650) tudja a CEC-t. Ezek szerint a távirányító is jó lesz. Valamit kell hangolni rajta, vagy összedugom és a távirányító teljes körűen vezérli majd a Kodit? Ahogy olvastam ajánlott még a Yatse is.
-
redwhite78
aktív tag
-
redwhite78
aktív tag
Felhasználói tapasztalatokra lennék kíváncsi. Másik topikban (milyen NAS...) olyanról volt szó, hogy az RPi2 "nagyságrendekkel" gyengébb képet ad, mint egy célhardver hálózati médialejátszó. Mennyire igaz ez, ha a megjelenítő max egy 50"-os TV?
Épp elhatároztam volna magam egy RPi2 összerakására, de ez most elbizonytalanított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest