- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve Rpi2-re raktam openelec-et és kodit, azota ezt használom medialejátszónak. Azóta egyáltalán nem követtem az eseményeket, most viszont szükségem lenne egy 4k médialejátszóra. Meg tudnátok mondani, hogy a legfrissebb Raspberry támogatja a 4k hdr tartalamak lejátszását? Csak médialejátszónak kellene, kodival.
Ha nem milyen irányba nézelődjek? (A kodi a lényeg, mert azt szokta meg az asszony és a gyerek.) -
redwhite78
aktív tag
openelecből az 5.0.8-as verziót, vagy a bétát javasolt (5.95.5) telepíteni a pi-re?
-
redwhite78
aktív tag
válasz
crissprivat #14919 üzenetére
Köszi. És Celtis-nek is.
Végül a nagyobb tápot vettem.
Ha médialejátszónak akarom befogni, akkor melyik OS a leginkább javasolt. Értem ezalatt, hogy melyik alatt lesz legfürgébb a Kodi? Rajtahagyjam az előtelepített Raspbiant, vagy érdemesebb rátolni mást? OSMC, Openelec? -
redwhite78
aktív tag
Üdv! Most rendelnék egy RPi2-t. Abban segítenétek, hogy elég hozzá egy 1,2A-es táp, ha nem dugok rá semmi egyebet, mint egér+bill?
Illetve ha erősebb 2,1A-es táppal veszem és azzal működtetem, akkor hosszabb távon befolyásol ez valamit? (fogyasztás, melegedés, élettartam). Köszi -
redwhite78
aktív tag
válasz
wassermann #14608 üzenetére
Ez jó hír, mert eszerint a TV-m (Samsung LE40C650) tudja a CEC-t. Ezek szerint a távirányító is jó lesz. Valamit kell hangolni rajta, vagy összedugom és a távirányító teljes körűen vezérli majd a Kodit? Ahogy olvastam ajánlott még a Yatse is.
-
redwhite78
aktív tag
-
redwhite78
aktív tag
Felhasználói tapasztalatokra lennék kíváncsi. Másik topikban (milyen NAS...) olyanról volt szó, hogy az RPi2 "nagyságrendekkel" gyengébb képet ad, mint egy célhardver hálózati médialejátszó. Mennyire igaz ez, ha a megjelenítő max egy 50"-os TV?
Épp elhatároztam volna magam egy RPi2 összerakására, de ez most elbizonytalanított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest