-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cinibn
csendes tag
válasz
wassermann #9075 üzenetére
Szia!
Az OpenELEC-t már próbáltam, de a statikus routing-ot nem lehet rajta beállítani, nem tudtam rábírni, hogy két hálózatot kezeljen egyszerre.
A RasbBMC-t meg nem tudtam telepíteni, mindig az USB-re akart telepedni a microSD helyett. -
Cinibn
csendes tag
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült vagy mégsem felkonfigurálni egy Xbox 360-as távirányítót Xbian alatt a gipo porton.
Ha tápfeszültség alá helyezem a masinát az XBMC indulása után a távirányítónak csak egy-két gombja üzemel, ha újraindítom az XBMC szervizt SSH-n keresztül, akkor minden működik tökéletesen.
Szerintetek mi lehet a gond?Köszönettel:
CiniErre valaki valamit????
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült vagy mégsem felkonfigurálni egy Xbox 360-as távirányítót Xbian alatt a gipo porton.
Ha tápfeszültség alá helyezem a masinát az XBMC indulása után a távirányítónak csak egy-két gombja üzemel, ha újraindítom az XBMC szervizt SSH-n keresztül, akkor minden működik tökéletesen.
Szerintetek mi lehet a gond?Köszönettel:
Cini -
Cinibn
csendes tag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy az a motor kommutátoros?
Esetlen nem dahlander?
Ha kommutátoros, mert miért ne, akkor milyen a gerjesztése, soros, párhuzamos vagy vegyes?
A PI-vel csak valamilyen teljesítmény elektronikával fogsz tudni fordulatszámot szabályozni, de gondolom ez egyértelmű. -
Cinibn
csendes tag
Szia!
Harry-nak igaza van. Ne költekezz, ha nem szükséges. Jómagam csak pár hete próbálgatom OpenELEC-kel, s tapasztalatom szerint az OE-nél számít a sebesség, nem is kicsit. Ismerősöm adta kölcsön egy Class 4-es kártyával, de lassú volt mint egy csiga, amit Class 10-es kártyára cseréltem, azóta teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #8175 üzenetére
Várjuk a fejleményeket!
Gondolkoztam jómagam is egy CuBox-i4Pro vásárlásán, de ma megérkezett az RPI-m.
Kíváncsi vagyok, hogy az OPENElec fut-e rajta zökkenőmentesen. -
Cinibn
csendes tag
válasz
moli.hu #8090 üzenetére
Szia moli.hu!
Ez a program a WebGrab++.
A hibaüzenet pontosan ez, időzónát természetesen beállítottam.
A parancs, amit futtatni szeretnék Pi felhasználó alatt: sudo mono WebGrab+Plus.exe "$(pwd)" .
Ha ugyanezt a parancsot kiadom a terminálban, akkor gond nélkül lefut.
Mellesleg a Webmin-en keresztül állítottam be az ütemezést.Köszönettel!
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom beállítani a Crontab-ot, el is indul a program futása, de a következő hibaüzenet olvasható a log-ban:
Load timezone data error!Majd a programfutás megáll.
Megnéztem az NTP beállításokat, de rendben vannak, remélem....
Valami javaslat????
-
Cinibn
csendes tag
válasz
Kavinton75 #8077 üzenetére
Köszönöm Kavinton75!
Megvan, egyszerűnek tűnik így első olvasatra.
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
A Rapsbian alatt be lehet állítani, hogy egy bizonyos programot ütemezetten futtasson?
Pl.: 3 naponta egyszer fusson le.
Mint a Windows alatt az ütemezett feladatok. -
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket, ill. a tanácsotokat szeretném kérni a következő feladat megoldásában. Szeretnék összerakni egy Rabsberry PI-n futó médiacentert természetesen valamelyik XBMC disztribúcióval, kérdés, hogy melyikkel érdemes.
A feladat a következő:
Két hálózatot kell egyszerre kezelni, az egyik mehet az ethernet csatlakozón, a másikat szeretném wi-fi-s usb-s modullal. Mindkét hálózat DHCP-n kapna IP-t és a szokásos paramétereket.
Az ethernetes hálózaton IPTV adást szeretnék nézni az XBMC IPTVSimple kiegészítővel, a másikon pedig mehetne az otthoni hálózat, ill. internet. Továbbá szeretném az alapvető funkciókat távirányítóval kezelni.
Melyik szoftvert ajánljátok, ill. ha ezen túl vagyok, akkor a beállításokban is számítok rátok, ill. milyen hardvereszközöket vásároljak?Köszönettel:
Cinibn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest