-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
puszta123
tag
válasz
Jim Tonic #11816 üzenetére
Akkor ha jól sejtem, valami ilyesmire vagy esetleg erre van szükségem?
Ezt csak rádugom és felismeri, vagy kell valamit mókolni vele, és ha igen azt hogyan tudom megcsinálni? Bocsi, igencsak kezdő vagyok, kellenek az alap infók, mielőtt belevágok.
-
puszta123
tag
Köszi a gyors választ. Akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy a rádugott vinyóra cuccokat másoljak értelmesen, úgy, hogy ne kelljen hurcibálni a vinyót a számítógép és a málna között? Egyébként erre tudsz mutatni valami how-to-t? Már találtam egy csomót, de pl arra sehol nem tértek ki, hogy a rádugott vinyó tartalmát máshol is láthassam. Köszi!
-
puszta123
tag
Sziasztok, új vagyok a témában, most kezdtem el gondolkodni egy málna pc-n, mint otthoni fájlszerver és médialejátszón. A HSZ-ek mennyisége miatt inkább kérdezek, és ha van megoldás akkor linkeljétek nyugodtan.
1. Kérdés: megoldható e az, hogy a málnára rádugott külső vinyó tartalmát egyrészt a málnán futó media player (raspbmc pl.) le tudja játszani a TV-n (Samsung F6100), másrészt a vinyó tartalmát az otthoni hálózaton függő eszközökön is le lehessen játszani (tablet pl.), illetve torrent kliensként a külső vinyóra töltse le a filmeket, mindezt egyszerre. Illetve az is jó megoldás, ha a málnára rádugott külső vinyót látom a számítógépen és értelmes sebességgel tudok másolni rá (LAN-on természetesen).
2. kérdés: a hangot egy házimozin szeretném lejátszani, ami optikai úton kapja a jelet; az úgy megoldható, hogy HDMI-n keresztül a málnáról a TV-be, és onnan optikai kimenettel az erősítőbe továbbítom a jelet, amit ő majd dekódol magának.
3. kérdés: lejátszást és a torrentet tudom telefonon keresztül vezérelni (Windows Phone), és ha igen, hogyan, ha pedig nem, akkor mi a legkényelmesebb megoldás? (nem CEC-es a TV-m) A raspbmc vezérlésére találtam már programot, de ha mást is lehet vezérelni annál jobb.
Köszi a segítséget előre is, és bocs ha esetleg nagy hülyeséget kérdeztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest