- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
wassermann #4269 üzenetére
Köszi, szuper! Egyszerűbb lesz így az élet. Anyu visszakapja a telótöltőjét.
-
jackbacsi87
senior tag
Ha jól láttam, havernál aktív usb-ről ment a pi, de micro usb-re nem volt semmi se kötve, csak a 2 "simára". Ennek van valami előnye/hátrnya? 512-es modell.
-
jackbacsi87
senior tag
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy aktív usb hub-ról megy 2 kábel a málnába, egy micro usb, meg egy normál usb (usb A).
Valahol láttam, hogy 2 normál usb-t használtak, micro usb-re nem volt semmi se rákötve.
Van valami különbség? Stabilitás megmarad? -
jackbacsi87
senior tag
válasz
lord.lakli #4155 üzenetére
Ja, nagy mázlim volt, mert pár nap múlva, mikor arra jártam olyan 6000-7000ft körül adták már...kicsit benézték, és rosszul árazták be először.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
lord.lakli #4153 üzenetére
Nálam is egy 7 portos belkin van, minden oké vele. Tescoban kemény 2500ft-volt.
f5u701-blk -
jackbacsi87
senior tag
válasz
Proci85 #3746 üzenetére
Külső tápos, tehát az nem lehet probléma.
Ilyennel kötöttem rá, sata, pata, meg laptop winyót is lehet vele használni.
Kipróbáltam egy 3.5"-ös ntfs winyóval, minden oké, pendrive ntfs-re formázva, usb-re dugva oké.
A 3.5"-ös pata meg valamiért nem jó, linuxos laptopra kötve működik, csak pi-n nem.dmesg ezt dobja ki, annyira nem vágom, de nem látok winyóra utaló jeleket...(160GB-os hitachi)
-
jackbacsi87
senior tag
Kéne egy kis help!
Szereztem egy 160gb-os winyót, ntfs-re formáztam. Pi-re rádugva semmi nem történik. terminálban fdisk-re nem adja ki. Valakinek ötlete?
-
jackbacsi87
senior tag
Ha ssh-n elindítok mondjuk egy lemez ellenőrzést, a terminált bezárom, hogy tudom megnézni később hogy hol tart?
Lehet, hogy meghalt az egyik winyóm, rábíznám a pi-re ennek kiderítését. -
jackbacsi87
senior tag
Logika van benne. Elkezdtem elolvasni a hozzászólásokat az elejétől, most tartok 2500 körül. Az első kb 800-at nem igazán néztem át, mert ott még nem is lehetett rendelni a kütyüt. Hát....a hozzászólások 60%-a kimeríti ezt a 3 témát, ehhez hozzá venném az "ez a táp jó?" kezdetűt további 20%-al, és a maradék 20% a tényleg hasznos dolog. Végig rágom magam rajta, mert hasznos infók is vannak, de nehéz szelektálni.
Az 1.hsz-t valaki jártasabb nem szeretné kicsit feltupírozni? Nagyon hasznos tud lenni.
Pár napja láttam egy olyan megoldást, hogy összeszedték a fontos infókat, és kirakták cikként logoutra. Az még jobb, mert egyszerűbb szerkeszteni. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Végre van időm foglalkozni az rpi-vel. Elsősorban torrentezésre kellett, meg eddig is érdekelt a linux, így jobban bele tudom ásni magam. Mindjárt kérdeznék is:
meddig lehet húzni a cuccot? valami olyasmi rémlik, hogy arm freq 800, core freq 400, sdram 800.
Az új, 512MB-os van.Távoli eléréshez mit ajánlotok? Team viewer van rá? (egyéb megoldás is jó, a lényeg, hogy androidos telóról is szeretném elérni)
Köszi!
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Már régóta gondolkodom egy ilyen kis kütyü beszerzésén. Most az újításoknak köszönhetően, és az 512 MB RAMnak úgy érzem, megérett a dolog.
Honnan érdemesebb megrendelni?
Farnell-nél jelenleg még nem kapható.
Ezen az oldalon viszont elérhető Magyarországról is.
Várjak a farnellre, vagy innen is biztonságos megrendelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Könyvajánló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- Eladó belépő szintű gamer félkonfig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest