Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Apple Watch
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Ugyanígy használom 4GB-os 5-ös + NVMe HAT 1TB-os NV3-al (2280) NAS-ként (Transmission + miniDLNA + SAMBA + Tailscale).
Én ugyan a gyári tápot használom, de egyszer átmenetileg ment egy IKEA-s töltőfejről (+iPhone 16 Pro USB-C kábele). Nem volt gondja.
Csak az NVMe HAT-en lévő SSD-vel használom általában, de volt, hogy rádugtam már mellé USB3-as pendrive-ot vagy SSD-t. Nem volt gondja azzal sem. Az NV3 nagyon keveset fogyaszt, tesztek alapján 3.99W a csúcs. Én ezért is mertem olyan HAT-et venni hozzá, ami nem igényel külső áramforrást.
Az OS szempontjából nem annyira jelentős a sebességbeli különbség, de ha NAS-nak szánod és akarsz torrentezni, fájlokat mozgatni, akkor jól fog jönni. Nálam egy minőségi Samsung SD kártya tudott 94-96 MB/s-ot, az NV3 (PCIe 3.0-án) tud 1500 MB/s-et. Bár ha figyelembe vesszük, hogy Gigabit-es a LAN csatlakozó, az limitálni fog 125 MB/s-re (vagy a valóságban inkább 110 MB/s-re), akkor kicsit sok az NV3, de így legalább a rendszer is pörgősebb.
Én is az OS Lite-ot használom, szerintem érdemes, ha nincs szükséged a grafikus felületre, sokkal több szabad RAM-od lesz.
-
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake-
üzenetére
meg annyi, nem tudom szamit e, de headless lesz a dolog, tehat nem tervezem hogy konkretan monitorra lesz kotve es kell majd a gui vagy ilyesmi (nem tudom ez sebesseg szempontjabol mennyire befolyasolo tenyezo - hiszen nem fogom hasznalni a GPU-t- , azert jegyzem csak meg)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Arc Raiders
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Honor Magic 6 Pro Epic Green Használt, karcmentes garancia 2027. 10. 31-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann