Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi
üzenetére
Alacsony felbontáson (320*240) is kb 5-10 FPS és pár másodperc (kb 2 s) delay, amihez hozzájön még pár másodperc (kb 2-3 s) a VLC-s stream esetén. A számokat érzésre írtam, nem mértem meg, de remélem valaki megcáfolja, vagy megerősíti.
Én azért nem ajánlom csak, mert rengeteg szívás van vele, és ha ezt átfordítod időbe, akkor ennyit már lehet, hogy megér egy RPi kamera :-) Amúgy nem szeretnélek amúgy lebeszélni róla, egy próbát mindenképp megér, és nagyon izgalmas téma, sokat lehet belőle tanulni, és ha tényleg nem jó, akkor sincs tragédia, majd megpróbálsz mást :-)
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi
üzenetére
VLC serverrel egyszerűen tudsz RTSP streamet létrehozni, de legjobb tudomásom (és tapasztalatom) szerint használhatatlan az egész egy USB-s webkamerával, mert a proci bizony szűk keresztmetszet. Egy raspberry kamerával viszont sima ügy, mert az máris GPU gyorsítással megy. Plusz ebben a felállásban szívesen segítek is, mert csináltam már ilyet.
@envagyok: Az Intel Atom valóban csábító alternatíva, de egy abból összerakott HTPC messze több helyet foglal és többet fogyaszt. Egy raspberryt gond nélkül járatok 24/7, de egy atomos HTPC már lehet meglátszana a villanyszámlán. Vajon hány W-ot fogyaszthat valami minimál konfig?
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi
üzenetére
Pár dolog, amit az elején én be szoktam állítani:
- VNC server telepítése, és automatikus indulás
- Az összes wifi stickem drivereinek beállítása, sosem lehet tudni, melyik akad a kezembe
- Wifi hálózatok beállítása, statikus IP címek különböző hálózatokon, automatikus kapcsolódás és sorrendje
- SMB server felkonfigurálásameg persze ezek előtt a rendszer és csomagok frissítése. És ha mindez megvan egy backup sem árthat, legközelebb nem kell 0-ról kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hobby rádiós topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- EAFC 26
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- GAMER INTEL I9 9900K/ 32GB DDR4 / RTX 2080Ti / 1TB NVME SSD /
- GAMER INTEL I5 12400 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 250GB SSD / 1TB HDD
- very old gamer
- i5 12500/ RTX3070/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Huawei P30 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Kijelzőn beégés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann