-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
dejaris #16518 üzenetére
Nem hinném, hogy hamisítanák a pi-t. Inkább az az érdekes, hogy ha azon is made in uk felirat van, akkor az igaz-e, vagy esetleg a kínai gyártósorokon készült. Régebben minden pi-t kínában gyártottak, aztán fokozatosan tolták át a britt sony gyártósorra. De ezzel párhuzamosan is voltak kínában készült pi-k. A kifejezetten keleti piacra készült piros nyákosokról nem is beszélve és mindegyiket hivatalosan támogatta az alapítvány. Úgy értem, hogy a kínai verziók más gyártótól való memóriáinak támogatása miatt is jöttek ki frissítések. Piros pi2-ről viszont nem is hallottam még, szóval esélyes, hogy zöld nyákosakat gyártanak oda is.
Nameg a soc amelyre a pi épül kifejezetten a pihez készül, a régiből került médiajátszókba is, de az pi2 socja azt hiszem csak pi2-n van. Az alapítvány és a broadcom pedig szorosan fogja, hogy hová kerülhetnek a soc-ok. Emlékezzetek, hogy az odroid-w boardot is megfúrták a bejelentés után.
Esetleg a minőségbiztosítás körül lehet trükközés a kínai árusoknál, de ez is csak feltételezés részemről. Korábban hivatalos csatornán is árultak silányabb minőségű sorozatot.
-
szasanyi
félisten
válasz
dejaris #16503 üzenetére
Benéztem, és sajnos sok hasonló olvastam mint itt.
wassermann: szted nagyon sötét szemüveg kell, sztem elég elolvasni a topikban leírtakat. Még véletlenül sem szeretnék órákon át kínlódni ezért kizártam. Marad a céleszköz, ami semmi más nem tud azt viszont egyszerűen és instant. Sajnos jobbat (de legalább ugyanolyat) olcsóbban nem leltem.
Celtis: PayPal nincs, és mivel nem vásárolok sem annyit sem olyan helyen ahol kell így nem is lesz. A leírás az szép dolog, de akkor az itt leírt (szép számú és többféle) probléma miért van? És még lényegesebb amit már írtam: nekem csupán egy széleskörűen és kifogástalanul médialejátszó és kell semmi más. Ezek miatt ez nem nem jó lenne jó, habár olcsó (de az meg ugye önmagában kevés).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest