- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hatalmas kamerasziget emelkedik ki a Z Fold7 vékony házából
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Pasztából a ház érintkezési pontjaira kentem egy nagyon vékony réteg ARCTIC COOLING MX-4 pasztát, eddig mindig tökéletesen bevált az asztali gépnél is.
#27275 DBob
Ezek a hűtőbordák max. a felemelegést illetve a lehülést lassítják le mnimálisan, de a méretük miatt szintén szinte az elhanyagolható kategória. Ellenben a fent linkelt ház tökéletesen teszi a dolgát és halk, nem úgy mint az aktív hűtéssel szerelt házak.Az álmom egy ilyen ház lenne, de ennek az árát is rendesen megkérik. Fele ennyiért még talán elgondolkoznék rajta.
-
dan1
tag
Bocsi itt a teljes email,csak a "pimoroni-made" cuccokra,végül így már nem olyan jó.Telefonon nem hozta be a teljes emailt .
-
Pé
senior tag
Én most kaptam egy 3-ast. Ötletem nem volt, hogy mire lenne jó, így először összedobtam egy hálózati médialejátszót belőle, abszolút profi. Sőt a Raspbian gyakorlatilag minden nyűg nélkül használható. Annyi hogy a CPU hőmérséklete gyakran felmegy 87-88 fokra úgyhogy valami hűtést kell neki intézni.
-
azbest
félisten
Van másik kártyaolvasód? Azért elég misztikus, ha minden egyszerre romlik el
A próbálgatás úgy célravezető, ha tervezetten, lehetőségeket kizárva végzed. Ha tú sok midnent variálsz közben, akkor lehet pont a valós okot nem veszed észre.
A kártya és kártyaolvasó tesztjére az is jó, ha h2testw segítségével az üresre törölt kártyát leteszteled, hogy ugyanazt olvassa -e vissza, mint amit ráír. Vagy a kiírt kártyáról img-be két külön mentést csinálni és checksumot számoltatni rájuk (pl total commander is tud ilyen ellenőrzőösszegeket generálni). Ha különböző, akkor a kártya vagy az olvasó hibás.
Ha a pi2 a kártya kiíró programmal sem indul, esetleg próbálj meg más rendszert rajta, hátha eleve hibás képet töltöttek fel.
Szóval lépésről lépésre kell kizárni a hibalehetőségeket. Lehet, hogy jól csináltad, de lehet, hogy nem, abból nem derült ki, ahogy mesélted az eddigieket.
-
azbest
félisten
Úgy tudom belemegy. Csak a ledek kerültek másik oldalra a 2 után a 3on.
A pi1 kapcsán esetleg nézd meg, hogy nincs-e por rajta vagy bármi, ami zárlatot okozhat. Ha pi2re sikerül felvarázsolni, akkor azzal a módszerrel próbáld az egyre is a megfelelö rendszert.
Eseyleg próbáld meg SD formatterrel törölni a kártyát és leválasztás, visszadugás után, ha újra a korábbi rendszer fájljait látod, akkor a kártya hibás. Van amelyik így pusztul el. -
-
azbest
félisten
gzip-pel van tömörítve az image. Kitömörítve próbáltad? Rufust nem tudom alapból ki tudja-e tömöríteni, a win32 img progi viszont biztos nem. Vagy használd a getrasplex-et.
A full képernyős szivárvány nem az áramra utal, hanem, hogy nem tudja betölteni a megrelelő kernelt.
-
azbest
félisten
nono... a pi1 és p2 számára különböző rendszer kell valószínűleg. Van amiből univerzálisat csináltak, hogy pi1 és újabb generációkon is menjen, de általában inkább külön rendszerképeket hoznak létre, mert az univerzális nem túl jól optimalizált az újabbak esetén. A pi2-es szivárványozás azért van, mert pi1es rendszert akarsz futtatni rajta.
A rasplex kártya készítő utilban is külön ki kell választani, hogy pi1 vagy pi2 (és újabb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged