Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- iPhone topik
- Megnyerné a Motorola a furcsa mobilnevek bajnokságát
- Android szakmai topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
üzenetére
Csak azzal nincs előrébb a pi gpio használatában.
A gertboard azért jó, mert mindenféle cucc rajta van ami a külvilághoz csatoláshoz kell, open collector driver, motor driver, stb.... és elég jól van dokumentálva mindnek a használata,mintaprogramokkal. plusz van rajta egy mikrokontroller is. Én is azért vettem, mert hasonló szinten állok mint a kérdező, és az rögtön világos lett, hogy gpio-n keresztül másodpercek alatt ki tudom nyírni a pi-t 
-
Jim-Y
veterán
válasz
üzenetére
Majd az is tervben van, de mivel már van egy PI-m amin ugyanúgy vannak GPIO pinek, ezért jelenleg feleslegesnek érzem venni egy Arduino-t pont ugyanilyen célra. Közben azért haladgatok, bár ellenállás hiányában még mindig nem raktam össze semmit, de legalább már egyik fórumtársunk volt olyan rendes és felajánlotta privátban, hogy nyugodtan kérdezhetek tőle, tehát nagy valószínűséggel nem fogom tönkretenni a cuccaim

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 + Ryzen 7800X3D + Kingston 2x8GB DDR5 6000MHz + TH Assassin 120 SE
- ASUS TUF Gaming F17 GAMING LAPTOP!
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, DVD, WIN11
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA EVGA 700W
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A gertboard azért jó, mert mindenféle cucc rajta van ami a külvilághoz csatoláshoz kell, open collector driver, motor driver, stb.... és elég jól van dokumentálva mindnek a használata,mintaprogramokkal. plusz van rajta egy mikrokontroller is. Én is azért vettem, mert hasonló szinten állok mint a kérdező, és az rögtön világos lett, hogy gpio-n keresztül másodpercek alatt ki tudom nyírni a pi-t 
wassermann