Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• st3v3np3t3r

nagyúr

válasz azbest #26213 üzenetére

Csak hogy világosan láss a vak raspi sötétségben, az armbian rendszerre közel 3300 alkalmazást lehet telepíteni a hivatalos repoból :) raspire fele sincs :) ráadásul raspire nincs frissíthető naprakész rendszer,orange pi-re ubuntu 16.04.2 lts arm verziót viszont frissítik :) ha lett volna ilyen rendszer raspi3b-re olyat veszek, de mivel nem találtam 3hét keresgélés után így maradt az orange pi, arra 5 perc keresés elég volt :) akinek hobbira kell egy ilyen mikropc az nyissa ki s bukszát,mert rohadt drága a raspihez minden...az orange pi-t nem kimondottan fejlesztéshez tervezték hanem napi használatra, a raspi-k inkább IoT fejlesztésekhez, nem hiába rakható rá akár win10iot is, ellenben orange pi-re szerencsére nincs ilyen :D olvasgattam teszteket is, egy allwinner h3-al szerelt orange pi simán ott hagyta sebesség tesztben a raspi3b-t, tehát nem tudom miért is vagy kiadva ezen :DDD fogadd el tényként hogy egyes orange pi-k erősebbek a raspi3b-nél...ezt nem csak én állítom,hanem sok teszt is bizonyítja :) akár tetszik,akár nem... Mivel nekem asztali gépet váltott ki egy ilyen mikropc, fontos volt a frissíthető oprendszer és alkalmazás készlet...
    Crvsh3R mivel kimondott orange pi topik,így ez áll hozzá legközelebb,kizárásos alapon. Mellesleg korábban lehet gyér volt a támogatás,mára már nem az :)

• Crvsh3R

senior tag

válasz azbest #26213 üzenetére

Egyetértek. A fórumok tele vannak (nem kevés anyázás mellett) azzal, hogy mennyire rossz a szoftveres ellátottsága az Orange Pi-knek. Nem mellesleg ez nem az Orange Pi topic.

Új hozzászólás Aktív témák