- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RAiN91 #29393 üzenetére
A Node-RED kifejezetten kezdőknek (pl. nekem) készült környezet, bár már annyira kinőtte magát, hogy már kifejezetten magas szintű rendszereket is készítenek vele.
Gyakorlatilag programozói tudás nélkül lehet vele nagyon gyorsan látványos eredményeket elérni.
A NodeMCU pedig egy igazi mindenes eszköz. Van rajta egy ESP8266-os chip, wifi, USB -- és többféle rendszer telepíthető rá.
Ráadásul a NodeMCU eszköz és a Node-RED szoftver is ismeri az MGTT-t, ami egy nagyon egyszerű és bevált adatforgalmi protokoll, így a NodeMCU-ra csatlakoztatott szenzorok/kapcsolók/stb. baromi egyszerűen olvashatóak/vezérelhetően a RPI-n futó NodeRED-ből a tetszőleges webböngészőn keresztül.
MaCS
-
válasz
RAiN91 #29389 üzenetére
A Node-RED-et ismered?
Ez egy grafikus, folyamatvezérelt automatizálási szoftver. Hihetetlenül rugalmas és innovatív, komoly közösségi támogatással.
Egy egészen komplett raspbianos rendszert is építettek köré, amiben minden megvan, amire szükséged lehet.
Mondjuk nem kicsi, legalább 8 GB-os kártya kell hozzá, de ha még a kezdeteknél tartasz, szerintem érdemes ránézni: Thingbox.A Vargalex által javasolt NodeMCU-t én is melegen ajánlom, állati jól összeszedett, jól támogatott, filléres kis eszköz.
MaCS
-
válasz
RAiN91 #29375 üzenetére
Már nem emlékszem, nekem is úgy ajánlottak megoldásokat.
Vannak kifejezetten karcsúságra optimalizált megoldások, akár GUI-val is. Ha vársz egy kicsit, a többiek biztosan tudnak ilyet ajánlani -- utóvégre valahol ez a RPI filozófiájának egyik fő eleme!Egyébként milyen programot akarsz futtatni, milyen környezet kell hozzá?
MaCS
-
válasz
RAiN91 #29373 üzenetére
Konkrét segítséget nem tudok adni, de 2 GB-ra ez bele kell, hogy férjen. Nálam több RPI is fut/futott 1-2 GB-os kártyákkal.
Annyit viszont hozzátennék, hogy lehet, hogy a kártya sebessége is fontos, de az Általad írt felhasználás ezt valahogy nem valószínűsíti, legfeljebb a konfigurálás lesz kissé jellempróbáló.MaCS
-
válasz
RAiN91 #29371 üzenetére
Az legfőképpen attól függ, hogy mit szeretnél csinálni vele.
Médialejátszó, okosotthon, tanulás, stb.?
Egyébként ideiglenes wifivel már a legtöbb rendszernél gyárilag megoldott az UTP nélküli hálózatidomítás.
MaCS
UI: Nem piszkálódásból, hanem tisztán informatív céllal: a wifi is Ethernetet használ. Az Ethernet egy szinttel lejjebb van.
Manapság egészen magas szintig minden hálózat Ethernet. -
válasz
janesz64 #29369 üzenetére
Hát, nem. Az erősítő egy soros eszköz, ami a gyengébb bemeneti jelből azonos alakú, de erősebb jelet fabrikál.
Az, hogy az egyik megoldás "erősebb", mint a másik, még nem lesz erősítő.
De értem, mire gondolsz, és nem vagyok biztos abban, hogy az USB-s eszköz jobb vételt biztosít, mint az alaplapi. Persze teljesen reális, hogy igen.
MaCS
-
válasz
bbalint18 #29345 üzenetére
Szerintem nincs értelme várni, akkor kell megvenni, amikor szükséged van rá. (Hacsak nincs valami biztos tipp arról, hogy a rendelkezésedre álló időn belül jön a új, de ilyesmiről most nincs szó.)
Ettől persze még jöhetnek meglepetések, de erre számítani most nem érdemes.
Szerintem...
MaCS
-
válasz
bbalint18 #29343 üzenetére
Lehet, hogy 2018. szeptember 4-én...
Komolyra fordítva a szót: az Alapítvány eleve nem nagyon szokta előre beharangozni az új modelleket. Emellett most a találgatások is elég bizonytalanok, hogy mégis mit lehetne egy új generáció szintjén fejleszteni úgy, hogy az ár és a kompatibilitás is maradjon és értelme is legyen.
MaCS
-
válasz
wassermann #29291 üzenetére
Hol kapni 7000 forintért RPI-t??? Indulok is venni!
MaCS
-
válasz
vadkörte #29271 üzenetére
Ez azért egy kicsit sarkosra sikeredett.
Nálam a RPi tökéletes médialejátszó, történetesen sokkal jobb, mint egy karácsony előtt vett "mediaplayer" feliratú darab, ami szintén nem boldogul a h265-tel.
Egy barátom évek óta tökéletes elégedettséggel használja a PI-t NAS-ként.
Ezeknek a használati módoknak a funkciói kiválóan működnek, az igények változóak.
Ezen az alapon egy olcsóbb NAS-ra, médialejátszóra is rá lehet mondani, hogy az nem is igazi, mert vannak nála erősebbek, jobbak.
Az pedig sosem értettem, hogy miért érv az, hogy a RPI megalkotásának mi volt az eredeti célja. Sok más célra is bevált -- miért ne használnánk arra, mire nekünk az adott helyzetben pont jó????
MaCS
-
válasz
doberman #29203 üzenetére
Feltett szándékom, hogy PI-t használjak. Az asztali modul teljesen másodlagos számomra -- csak éppen van egy, de nem ragaszkodom hozzá.
De ugye vannak szenzoraim a csomagban (külső hőmérő, páratartalom, légnyomás, csapadék, szél), amikkel ráadásul dróton beszélget a központ, amit meg a soros ponton nyom ki magából. Valahogy reálisnak tűnik a felhasználása, különösen, hogy anno ez tényleg nagyon elterjedt volt -- miért tűnt volna el?Működő soros-USB-átalakítót tudsz ajánlani? Nem működőből van egy pár.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
doberman #29200 üzenetére
Valami ilyesmi, de nem LaCrosse WS3600, hanem Conrad WS3600 néven.
Anno, úgy 15 éve ez volt a csúcs otthoni eszköz, egészen horror áron. Cserébe azt állították róla, hogy nincs a saját perifériáihoz kötve vele az ember, hanem valami szabvány szerint lehet hozzá csatlakozni.Köszönettel: MaCS
-
-
válasz
Janaboy #29007 üzenetére
Ha valaki megkapja a 33 dolláros ajánlatot a RPI-re, az szerintem nem érdeklődik itt tovább még olcsóbb lehetőségek felől.
A 40 dolláros lehetőségről nem tudok, csak abban vagyok biztos, hogy tavaly 22 euró volt a felső határ, valamint tavaly az év derekán tele voltak a szakmai fórumok azzal, hogy 2018-cal EU-szinten megszűnik az ÁFA-mentes termékbehozatali lehetőség (amit én személy szerint szívből támogatok). Hogy ebből lett-e valami, azt nem tudom, de jó ideje nem hallottam erről.
Az is biztos, hogy nekem már jött csomagom a postaládába minden további nélkül, ugyanakkor egy ismerősöm 35 dolláros médialejátszójára több napos macera után bő 5000 Ft ÁFÁT/kezelési díjat fizetett.
MaCS
-
válasz
chris-v #29004 üzenetére
Én kérek elnézést...
Egyébként meg egyáltalán nem olyan egyértelmű.
Az FDH-nál a Starter KIT 22800 Ft, ami olcsóbb, mint a MálnaPC, és legalábbis legutóbb még ingyen kihozták.
A Pimoroninál ez a KIT 58 font, ami postával 62 vagy 65,5 -- jött már tőlük 4 font és 7 font 50 postaköltséggel is csomag. Tehát 22000-24000 forint között van.
A Gearbest valóban olcsó, 40 USD csak maga a RPI -- de egyrészt sok hét, másrészt, ha rácsapják az ÁFÁ-t (amire idén már reális esély van), máris drágább lesz, mint az FDH.
MaCS
-
válasz
Gyb001 #29002 üzenetére
Ez egy RaspberryPI-topic, a ThinkBoardnak van külön listája, ahogy az egyéb RPI-szerű kártyagépeknek is.
Az általános vélemény egyébként valami olyasmi, hogy a RPI mögött álló közösségi erővel nehéz versenyezni. Ha feltétlenül nagyobb géperő kell, akkor a támogatás nyilván nem segít -- de a PI-s tapasztalatok sem nagyon...
MaCS
-
válasz
kovbandi82 #28659 üzenetére
Milyen rendszerről szeretnél mentést készíteni?
Az OSMC/LibreElec saját mentési funkciót biztosít, és nem magát a rendszert kell bitenként elmenteni, hanem elég a beállításokat, amit ezzel tökéletesen megoldhatsz.
MaCS
-
válasz
AcCEsS #28631 üzenetére
Szerintem nem melléfogás, hanem a rendszer felépítéséből fakadó tulajdonság.
A cél egy filléres eszköz volt, ami meg is valósult. Ha WOL-képes lenne, akkor összetettebb, drágább struktúra lenne -- ráadásul teljesen feleslegesen, mivel nagyon vékony az a felhasználói igényréteg, ami ténylegesen indokolttá tenné a WOLT-t. Nekik nem ez az eszközük.
Az átlagfelhasználó számára a 0-24 üzem az életszerű, havi kb. 100 Ft-os villanyszámlával.
MaCS
-
Én itt annyit látok, hogy "Na és még valami: érdemes hűteni a chipeket!"
Aktív hűtésre utaló jelen nem találok, de szerintem eleve nagyon ritka a ventilátoros megoldás.
A passzív hűtés annyira filléres dolog, hogy tulajdonképpen miért ne, de a tapasztalatok szerint túlhajtás nélkül inkább csak lélektanilag hasznos.MaCS
-
30 napon belül visszaviheted, ha nem tetszik. (Az Aldinál ez két hónap.)
Nekem viszont érdekes módon kifejezetten jók a tapasztalataim a Lidl termékeivel. Szó szerint tele van velük a háztartás, de most ez a szóló töltő az első, ami nem jött be -- elromlani meg még soha semmi...
MaCS
-
válasz
icemad #26434 üzenetére
Ha a Kodit akarja az ember használni, akkor tökmindegy, hogy OSMC vagy LibreELEC.
Az OSMC nincs úgy kifilézve, mint a LE, tehát a Kodi mögött ott egy használható Linux. (A kikapcsolós menü elég árulkodó.) Az LE Just enough for Kodi (vagymiaszösz), tehát a Kodi futtatásán tóli elemeket nem tartalmazza.MaCS
-
Én korlátlan mobilnetet használok -- nem tudom, hogy ez mennyire lesz ingyenes a csoda új világban (meg azt sem tudom, hogy a kolléga mikor utazna). Mindenesetre akár egy hónapra is igénybe vehető nem egész 5000 forintért, és nem kell vele napi több órát foglalkozni, elketyeg a háttérben, és a mobilnet ára az Asus 45e Ft-os eszközével sem lesz alacsonyabb.
A 45e forintos eszközárat a sima 1 TB-os HDD-hez képest tartom soknak, mivel így kb. 25e Ft az ára csak a rádiós modulnak -- ha jól látom. Ez pedig elvben már benne van a mobiltelefonban is, csak pár száz forint kábel kérdése. Tehát ha van egy 1 TB-os HDD-m és egy mobiltelefonom, akkor ugyanazt ki tudom hozni belőlük -- szerintem.
De lehet, hogy egyszerűen nem veszek észre valami fontos szolgáltatást az Asus kütyüjénél.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #26357 üzenetére
Helyesbítek -- elcsesztem. Összekevertem a töltőfejeket.
A helyzet a Lidl-féle töltővel változatlanul az, hogy szerintem nem valamilyen szabályozás működhet benne, hanem egyszerűen 4,7 volt a beállított feszültsége. A PI-imet (1-2-3-0) stabilan meghajtja, de csak 4,7 volttal, ami miatt folyamatosan aktív a panasz a jobb felső sarokban.
A notebookomat viszont egyáltalán nem tölti, a telefonjainkat igen -- függően attól, hogy minek elég a 4,7 volt.
MaCS
-
Tesztelgettem a Lidlben vett 1300 forintos töltőt -- mindjárt hármat is (bevásároltam).
A PI3-nak folyamatosan 4,7 voltot ad, virít is a sárga villám, de stabilan működik a készülék leterhelten is.
Vélhetően valami okosság állhat a háttérben, mert a notebookomat 5,1 volt 1,z amperrel tölti, az erő tehát megvan benne, csak a hajlandóság hibádzik.
Holnaptól új akció: átmenő adapter, tehát a kimeneti oldalon van egy normál Schuko dugalj meg két USB -- ami végre egy praktikus megoldás. Sosem értettem, hogy miért nem triviális ez a kialakítás.
MaCS
-
Nem a mágnesen tárolással van a gond, hanem az azt kiszolgáló mechanika sérülékenységével.
A jobb cégek felhőmegoldásai pedig adatbiztonsági szempontból nagyon stabilak (jellemzően stabilabbak az otthon elérhetőnél), ha pedig valamiért adatvédelmi aggályaid vannak, simán titkosíthatod a felhős tárolást.De a RPI-nek az adott kérdésben nem sok értelmét látom. Éppenséggel összeköthető vele a kártya és egy HDD, de macerás.
MaCS
-
Ez az eszköz szerintem is irreálisan drága. Két 1 TB-os külső HDD is bőven kijön az árából, a netes tárhelyre mentés pedig (különösen a roaming olcsósítása után) nem lehet probléma. Pár száz TB on-line helyet ingyen sem nehéz összegyűjteni, de 1 TB 2100 forintért simán megvan, ráadásul stabil helyen.
MaCS
-
válasz
azbest #26088 üzenetére
Jobb híján a kardomba dőlök (majd kedden, ha nyitnak a kardboltok...).
A kártya jó kell, hogy legyen, mert OSMC-t, LE-et tudok róla indítani (így a PI-vel sem lehet gond...) . Az Általad is jelzett fájlt a Win32diskimagerrel írom ki, nem jelez hibát, ránézésre meg is jelenik a kártyán az OWRT, a PI el is indul vele, de csak a szivárványig jut el (semmi szöveg, egy pillanatra sem).
A táp is értelemszerűen rendben kell, hogy legyen, az asztal is jónak látszik, egyedül tán az időjárás vacak...
MaCS
-
Tudnátok ajánlani RPI B+ alatt futó OpenWRT-t? Próbálkoztam az OpenWRT és az ofmodemsandmen oldaláról letöltöttekkel, de vélhetőn rossz fájlokat töltöttem le, mert csak a nagy szivárványos képernyőig jutok el, ott megáll a menet.
-
Van itt egy RPI Zero Wifi.
Kérdés, hogy én csinálok valamit rosszul, vagy a készülék.
Az OSMC Pi1/Zero img-jét írtam ki a betett kártyára, a szélső mUSB-re adtam tápot, a vele jövő adapterrel csatlakoztattam a tévé HDMI-portjára -- és nem történt semmi.
-
Az ofmodemsandmennel úgy fél éve egy teljes napig próbálkoztam, de alulmaradtam. Nem feltétlenül a szoftver hibájából...
Nagyon jó kis projekt, de nekem egy kissé kínai volt benne az OWRT-s beállítás -- konkrétan az, hogy a NAT-olást hogyan tudnám kiiktatni. Routerként emlékeim szerint be tudtam állítani...MaCS
-
válasz
sellerbuyer #25240 üzenetére
Emlékeim szerint van egy OpenWRT-származék RPI-re.
MaCS
-
válasz
toth_janika #25207 üzenetére
Nem lehet, hogy a töltő túl okos ehhez a feladathoz, és variál az áramerősséggel? A PI-hez a sima, stabilizált, egyéb okosságoktól mentes tápegység az ajánlott.
Az kétségtelenül megvalósulhat, hogy a PI meghajtja a HDD-t, de szerintem nagyon nem árt, ha van némi tartalék is a rendszerben.
MaCS
-
válasz
Sándor -P20- #25201 üzenetére
Az OMV azért nem lesz valami fickós a PI-n, de menni fog.
Külső HDD-hez meg külső táp / aktív HUB szükséges.
MaCS
-
Ezzel a Rapoo 8000-rel csak az a gond, hogy külön van az egér. Ilyet tévévezérléshez a büdös életben nem lehet kényelmesen használni, hacsak nem az egérpados íróasztal mögül tévézne az ember.
Szerintem inkább ez, de vannak kifejezetten tévéhez készült, egészen kicsi billentyűzetek is, amikkel hosszan gépelni ugyan nem lehet, de a tévé / RPI vezérlését tökéletesen ellátják.
MaCS
-
válasz
pchris #25002 üzenetére
Azon felül, hogy tényleg csak különleges esetekben van értelme kikapcsolni a RPI-t, nem spórolásból nincs rajta gomb: egyszerűen maga a rendszer kialakítása nem teszi lehetővé, nincs olyan áramkör, ami készenlétben figyelne.
Kikapcsolni persze lehet, de a bekapcsolás/rendszerindítás kezdeményezése úgy történik, hogy feszültséget kap -- így aztán magát a tápot kell bekapcsolni. Kikapcsolni viszont szabályos kilépéssel kell, úgyhogy a tápelvétel rendes kilépés után történjen!MaCS
-
válasz
albinolynx #24986 üzenetére
"KODI-t nézem, de ez undorító... " Ízlések és pofonok, de ez a beírás sem valami gusztusos annak fényében, hogy a többség ugye nagy elégedettséggel használja a KODI-t, amire mellesleg kismillió felületet tudsz beállítani.
MaCS
-
válasz
kmisi99 #24849 üzenetére
Ha a tévé CEC-kompatibilis, akkor simán megy a távirányítójával (a Philips tán EasyLinknek csúfolja), de valószínűleg logikailag csatlakoztatni kell hozzá -- nem nagy művészet, jellemzően 1-2 gombnyomás a távirányítón.
Ha van androidos telefonod, akkor meg Yatse. A fizetős változat is minden fillérét megéri.
MaCS
-
válasz
schferenc77 #24844 üzenetére
Hááát, Ext4-gyel én nem próbálkoznék Windows alól.
Mi a gond a Gparteddel?
Két perc megcsinálni a pendrive-ot hozzá:
Innen letöltöd az Unetbootint, ami egy sima exe, nem települ.
Innen letöltöd a Gparted iso-t, és az Unetbootinnal feltolod egy pendrive-ra, amivel bootolsz, és kapsz egy butított, Gparted-re kihegyezett Linuxot.Semmivel sem bonyolultabb, mint a Windowsodra telepíteni egy programot, viszont atombiztos.
MaCS
-
válasz
schferenc77 #24840 üzenetére
Működik. A Win32DiskImagerrel ki tudod írni számítógépre a kártya tartalmát, majd a kapott IMG file-t vissza tudod írni egy nagyobb kártyára, amit nem fog kitölteni.
Készítesz egy Gparted pendrive-ot, azzal a SWAP-partíciót kitolod jobbra, és az Wxt4 partíciót kinyújtod a szabaddá vált helyre.Mondjuk egy rendszermentés előtte nem árthat...
MaCS
-
válasz
azbest #24827 üzenetére
Nálam Ext4-es partíciókat nem kezel a Windows 8/10 saját partícióbabrálója, de nem is szívesen bíznám rá.
A tiszta megoldás szerintem erre a pendrive: egy Easy2Boot pendrive-omon ott van az összes fontos bootolandó program (pl. Gparted, Clonezilla, st.), gyors, tiszta eljárás.
MaCS
-
-
válasz
schferenc77 #24816 üzenetére
Windowson akarsz olyan partíciókat megnézni, amiket az nem lát.
A rendszerinformációs képernyőn, amit írtam, partíciónként van kilistázva a szabad hely mennyisége.
MaCS
-
válasz
schferenc77 #24812 üzenetére
Rendszerinformáció - Háttértárak a Kodiban.
A 4 GB-nek elégnek kellene lennie, ha nincsenek adatok a kártyán. Nálam az egyik OSMC (igaz, csak RPI 1-es) 2 GB-os kártyán fut, és simán frissül. Az 1 GB-oson is elfért, de már nem fért el rajta a frissítés.
MaCS
-
válasz
schferenc77 #24810 üzenetére
Azt csak Te tudhatod, hogy mennyi a szabad helyed, de ne feledd, hogy a frissítésnél magának a frissítő csomagnak kell elférnie, ami aztán szépen el is tűnik.
Régebbi emlékeim szerint majdnem fél GB kellett egy frissítéshez -- de a frissítések sem egyformák.
Ha arra panaszkodik, hogy nincs elég hely, akkor vélhetően igaza is van.MaCS
-
válasz
Phantomhive #24728 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy melyen terhelést kap a Plex (pl.kell-e transzkódolnia) és a torrent (hány szál/kapcsolat).
Alapigények ellátására jó a RPI, de a felvázoltakkal nagyon hamar kifuthat a szuszból.
MaCS
-
válasz
DonThomasino #24644 üzenetére
Kicsi az esélye, de előfordul. Kicsit még mindig sztochasztikusak ezek a kompatililitási kérdések.
MaCS
-
Az UTP nálam szigorúan a fizikai réteget szolgálná ki, semmi IP-forgalom nem megy / menne az UTP-kábeleken, egyszerűen csak a szenzorokat kötné hozzá a központi egység (RPI vagy NodeMCU) lábaival, még csak RJ45 sem lenne a végén.
Az IP-forgalom csak ezután következne, maga a központi egység csatlakozna a routerhez és így a nethez. Ha RPI, akkor UTP-n, ha NodeMCU, akkor wifin (esetleg USB/soros porton).MaCS
-
-
Feltennék egy kimondottan illetlen kérdést:
A fűtésvezérlési / automatizálási kérdésen törpölök, és próbálom magam a RPI vonalon tartani -- csakhogy egyre ésszerűbbnek tűnik egy sima NodeMCU alkalmazása.
Szerintetek mi szólna a RPI mellett, ami fontos és a NodeMCU nem tudja?
A szenzorok valószínűleg I2C-sek lesznek, a teszt szerint meg sem kottyan nekik a 8 méter UTP-n -- de lehetne éppen OneWire is.
Eddig a PI mellett a NodeRed szólt, de az meg richtig bugos a használandó szenzorokkal...MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vicces képek
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bundle topik
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- E-roller topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged