- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Na bakker..kínlódásom után 2 nappal kiadták a 3.4.2 verziót
Changelog:
2013-10-04 3.4.2
- Fixed an issue when creating more than one disk on Windows 7 and above.
- Improved Windows 8.1 compatibility and better dynamic disks support.
2013-10-02 3.4.1
- Fixed not mounting a boot-time volume with an image file attached.
- Fixed a few stability issues and slightly improved I/O performance.Ma ismét megpróbálkozom a cserével...8.1 előtt nem ártana végre működőképes kompatibilis verziót használni a főbb rendszer programokból...
-
AtHoS
nagyúr
Frissítettem win8 pro x64 alatt a Softperfect Ramdisk-et 3.3.3 verzióról 3.4 verzióra.
Sajnos pár óra küzdelem után hajnalban úgy döntöttem visszarakom a 3.3.3 verziót.
Oka:
2 ram lemezt használok
1. A betűjellel egy 2 GB méretűt Temp-nek, ami minden indításkor kreálódik a szükséges mappákkal, tehát nincs mentve sosem a tartalma2. B betűjellel egy 512 MB méretűt Opera cache mappáinak, amit indításkor winyóról olvas fel és leállításkor le is menti a tartalmát
3.4-es verzióval az A jelűvel nincs semmi gond, de a B jelű ramdisk-et nem indítja el automatikusan. (újrakreáltam 3.4 alatt, más betűjellel is próbálkoztam).
Kézi indítással nem volt vele probléma. Alapból A és B betűjelet nem is enged kreálni egyébként, amin meg is lepődtemSzóval lemezképet nem csatol fel nálam automatikusan. Visszaraktam a 3.3.3-at amivel a probléma megszűnt és itt simán enged A és B betűjelekre is kreálni
-
AtHoS
nagyúr
Majdnem jó, de kihagytál pár lépést:
1. lépés:
A Lemezkép -> Lemezkép létrehozés...-nál
megadod a kívánt méretet, fájlrendszert és a rossz fordítás miatt nem a meghajtó betűjelét, hanem a meghajtó nevét (ezen a néven mutatja sajátgépben, fájlkezelőben, stb), majd kitallózod azt a mappát ahol tárolni szeretnéd és adsz neki egy nevet
2. lépés:
Most kattolsz a nagy zöld + gombra, ahol
- beállítod a használni kívánt betűjelet,
- majd a Képfájl neve (opcionális)-nál betallózod az 1-es pontbeli helyről a létrehozott képfájlt
- teszel egy pipát a Mentés képfájlba melléopcionálisan (ezt bármikor meg el lehet végezni a későbbiekben csak jobbklikk a soron és Tulajdonságok)
- ha meghatározott időintervallumonként menteni szeretnéd a ramdisk tartalmát képfájlba, akkor katt a Haladó gombra, majd a lemezképi beállításoknál engedélyezed az időszakos mentést és beállítod az időtartam hosszát percben, majd OK és végleg OK, ha készen vagy -
AtHoS
nagyúr
válasz
radi8tor #191 üzenetére
Igen, tud image-ből visszaolvasni és Image-be menteni:
Kormi76
Igaz nem ismerem a 8-as technikai megvalósítását, de el tudom képzelni, hogy hybrid alvásba küldi a gépet és nem a megszokott leállítási állapotbaIG55
Telepítsd fel a Qsoft mellé próbaképpen és hamar kiderül működik-e. Weboldalán írják a win8-at, szóval elvileg működnie kellene.
Viszont a 4-es Dataramnak is illene működnie:"Version V4.0.0 Released September 11, 2012:
Changes in V4.0.0:
- Support for Windows 8"Egyébként mintha lomhábban állna le a gép Softperfect mellett, mint előtte Qsoft-tal. Szerintem tovább tart a mentés/visszatöltés, mint Qsoft-nál. Olyan, mintha az egész ramdrive területet lementené, holott mintegy 200...220 MB helyfoglalás van csak a ramdrive-on.
Softperfectben több ramdrive-ot is létre lehet hozni, míg a qsoft eval-ban ezt valahogy nem sikerült felfedeznem -
AtHoS
nagyúr
Hamarosan 8-ra váltok 7-ről és elkezdtem összeszedegetni az eddig használt progik, driverek 8-as verzióit, hogy minél gördülékenyebben menjen a 8-as behangolása.
Ma jutottam el a RamDisk progik feltérképezéséhez. Korábban DataRam Ramdisk-et használtam, majd később Qsoft RamDisk éppen aktuális evaluation verzióját.
Első körben teszteket kerestem. Ez volt a legfrissebb, amit találtam: 12 RAM Disk Software Benchmarked for Fastest Read and Write Speed Beleolvastam a hozzászólásokba, ahol említettek még egyéb progikat.
Mivel a Qsoft Ramdisk nem volt a tesztekben, így gondoltam megnézem a saját gépemen a "leggyorsabb" ingyenes RamDisk progikat összehasonlítva a Qsoft-tal sebességek tekintetében.
Tesztrendszer:
1632 MB méretű RamDisk-eken teszteltem CrystalDiskMark 3.0.2 x64 progival 1000MB-os méretben.
A BonDisc proginál max. 640MB-ot lehet ramdisknek létrehozni, így ott 500MB-os méretet állítottam be CDM-ban.Qsoft eval 20130401 5.3.2.14 8-on működőképes
Buffalo 3.25 8-on működőképes
Dataram Ramdisk 4.0 8-on működőképes
BonDisc nem találtam utalást 8-on való működésre
Softperfect 3.3.3 8-on működőképes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest