- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrassM@N
csendes tag
-
GrassM@N
csendes tag
Régen néztem már a topicot, ezért kicsit késve de mondom a megoldát. (Bár gondolom rájöttél már azóta!)
A fém lapocskák a HDD rögzítésére szolgálnak!
Úgy kell fordítani a "lapot" hogy a rugalmas része kifelé nézzen, ezitán 1xűen bepattintod a HDD-be a csavarok helyére a lapból kiálló részeket. Ezután már csak be kell csúsztatni a kifordíthetó keretbe! Kész!
Én is megkinlódtam vele kissé. Eltertott egy darabig mire rájöttem -
GrassM@N
csendes tag
Főleg ha a postaköltséget is hozzászámítod. Az ugyanis csak 990.
-
GrassM@N
csendes tag
Nemrég elhatároztam, hogy összeállítok egy új gépet, és elég sok időm ráment, hogy kiválasszam a házat a kicsikének. Mert hát ha már rászántam a pénzt hogy egy elég erős gépet összerakjak, akkor nem mindegy hogy miben van. Az árat nagyjából belőttem 25-30-ra, és ebben az irányban kezdtem el keresni. Hosszas keresgélés után találtam egyet ami sok szempontnak megfelet.
Ma reggel megkaptam a házat ,és úgy gondoltam, megosztom a tapasztalataimat erről a vasról.A ház egy Raidmax Smilodon (fekete-ezüst)
http://www.raidmax.com/specs/smilodon.htmA külső:
Kezdeném talán az ajtóval:
Az előlapi ajtó aluminium és műanyag keveréke - talán szerencsésebb lett volna ha szálcsiszolt, de így is elég tetszetős a dolog – az ajtón keresztbe három hosszúkás led kapott helyet, (ha jol tudom az egyik a power, egy másik a hdd jelzőfénye, a harmadikat nemtom). Az ajtó könnyen nyílik (talán kicsit túl könnyen is), a házhoz mágnes zárja. Az ajtó mögött négy 5,25"-os, valamint két 3,5"-os bővítőhelyet fogad minket. A bekapcsoló gomb semmi csicsa egyszerű fekete gomb, alatta a reset gomb szerintem egy kicsit kicsire sikerűlt (de hát úgysem az akarjuk nyomkodni)
Érdemes megjegyezni, hogy a műanyag felületeket zongoralakk-szerű anyaggal is bevonták, meglehetősen elegáns összhatást keltve ezzel. Az előlapi panel az alsó részen kapott helyet két darab USB 2.0, egy monó vonalbemenet, valamint egy sztereó vonalkimenet.
És ki ne hagyjam hogy a bővítőhelyek alatt egy 120mm-es venti tolja be a levegőt a házikóba
Az illesztések szépek,pontosak.Az oldallapok:
Rugós rögzítésű lenyíló oldallapokkal szerelték. Azért a többesszám, mert az alaplap oldali rész is lenyitható, (ez nekem nagyon bejön) ezáltal megkönnyíti a szerelést. A másik oldalon egy jó nagy plexi van, ami két 80-as venti juggat. Az oldallapok lenyílása néha kicsit talán nehézkes, és a záródásuknál is erőszakosnak kell lenni kissé.
A ház keményműanyag talpakon áll sajnos.A belső:
A belső tér viszonylag nagy. A bővítést teljesen csavarmentes, mind az 5,25"-os, mind a 3,5"-os meghajtókhoz rendelkezésre állnak fém rögzítőlapok amelyekkel villámgyorsan a helyükre pattinthatjuk eszközeinket. Ezeknél a rögzítőknél még van egy kis hiba, hogy a széleik élesek, minden más helyen rendesen el vannak dolgozva az élek. Ezzel ennyi is volt számomra a negatívum.
A HDD rögzítésére szolgáló keretet ki lehet forgatni, könnyebb a vinyó beszerelése.
A szellőzésről nem kevesebb, mint 5 gyárilag beszerelt ventilátor gondoskodik:
- egy 120 mm-es közvetlenül az alsó merevlemezfiók előtt
- egy 80 mm-es az oldallapon
- egy 80 mm-es a hátoldalon
- egy 80 mm-es a középső merevlemezfiók mellett
- valamint szintén egy 80 mm-es az oldalsó fém merevítőlapon, amely a videokártya hűtésében segédkezhet.
A műanyag rögzítőkeretekbe természetesen bármilyen ventit beszerelhetünk, amennyiben nem tetszene a gyári megoldás.
Az öt gyári ventilátorból négyet egyébként kékszínű LED-ekkel is ellátott a gyártó, így sötétben igazi fényáradatban lehet részünk.
Jópofa dolognak tartom, hogy a géphez mellékeltek egy szerszámosládácskát is amit a gép belsejében rögzíteni tudunk egy külön neki kialakított fiókban.
Nagyon meg vagyok elégedve vele, jó választásnak tartom, azt a 3 hibácskát leszámítva tökéletes. Tetszetős, átgondoltan megtervezett ház.
Értékelés: 5/5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest