- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
-
janos666
nagyúr
Igen, csináltam egy tömböt, rámásoltam a tesztmappát aztán ott ismét lemásoltam ugyanarra a tömbre. És igen, 50-50 hogy emiatt amit írsz, bennem is felöttlött, viszont a mindennapi használat során is vegyes méretű írás-olvasások történnek, kivéve mikor mkv-kat muxolok szét vagy avikat/képfileokat tömörítek ki ki rar-okból, de ezek is össze-vissz 0,5-2 percen belül lezajlanak, nem halok bele ha picit lasabbak.
Azóta már felhúztam a Vistát, tömörítettem ki DVD-képfilet rar-okból és elindítottam egy játékot is.
Úgy vettem észre a Vista jobban érzi magát 4K-s stripeon mint 128K-n (bootolási idő, vezérlőpult megynyitása stb...), bár ez lehet attól is hogy most még friss telepítés...
Érzetre nem lassult a tömörítés se és ilyen mércével a játék is hasonló idő alatt töltött be. Sőtt, mikor spawnol a Crysis mintha kevésbé zavarna be a winyónyúzás. (lehet hogy apró csomagokban olvasgat be innen-onnan és így kedvezőbb neki a kissebb stripe ; direkt nem raktam addig fel az új patchet hogy azonos verziót vessek össze, 1.1-el már lehet kevesebbet spawnol...)Szóval összességében nem bántam meg mert rosszabb tuti nem lett. A pagefilenak és a Vistának szerintem jobb lett 4K-n mint 128K-n. Az még jó kérdés hogy többet ért-e volna 2 tömböt feldobni és a rendszernek szánt helyre 4K, a maradéknak meg 16K, de már mindegy, rosszabb nem lett mint 128K-val volt.
-
SimonYana
addikt
Lehet,de csak akkora lesz mint a kissebik méret duplázva.A többi elveszik ,nem látod.De nem egészséges az sem ha két különböző,mert kicsi az esély,hogy egyformán pörögnek,két különböző márka esetén meg főleg lehet eltérés.Valahogy menni fog,de ha valamelyik lassabb ,vagy öregebb,még megfoghatja a másikat is.Szóval úgy célszerű,ha két egyforma,de mondják azt is hogy az a tutibb,ha még a sorszámuk is egymás után következik! -
törölt tag
tévedsz, mert nem ilyen egyszerű. ha nem vagy nagy raid szakértő akkor olvass és tanulj. raid 0 pont hogy gyorsabb lesz ez tény, mert egy szelet ide a másik másik vinyóra megy, ergo gyorsabb az írás olvasás. attól is függ persze hogy mekkora a stripe méret és mekkora file ról van szó, de ez most lényegtelen.
raid 0 ban megmarad a két 500 as egy terrásnak lesz észlelve, de ha egy behal, akkor sux
raid 1 ben minden adat 2x kerül fel, minden vinyón megvan a teljes adathalmaz, ha egy kiesik akkor is megvan minedn a másikon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Vírusirtó topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest