- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
Mostanában nem sokat foglalkoztam a témával, használom ami van. De ha a google-ban beírod sata raid test, meg sata raid, akkor csomó oldalt kapsz, amik ilyenekkel foglalkoznak emlékezetem szerint. Persze nem az első linkek, de hát ha érdekel kicsit türelmes leszel. Sajna én olyan birka vagyok, ha találok valamit egyből olvasom ahelyett hogy megjelölném, aztán meg általában később hiába keresem...
-
Ottoka
őstag
Nekem ilyen kártyám van, úgyhogy első kézből kaphatsz információt.
Első felállás asus a8n32 -es lap, 2db raptor 36gb-os, két db 250gb samsung sata2, és 2 db 250gb-os maxtor sata1 volt alaplapi vezérlőre kötve, páronként raid0-ba. Másolási sebesség Total Commanderrel nagy fileok mozgatásánál kb 45-70MB/s. És persze inkáb az alja, mint a teteje. A raptorok kicsit gyorsabbak voltak. Sok kis file-nál, pl. jpeg képek, leesett 25-30MB/s.
Második felállás ugyanez a lap, alaplapi sata off, bekerült a Promise EX8350-es kártyája, meg még 2 raptor. Most 4db raptor van raid0-ban, és a 2 samsung és a 2 maxtor szintén párban raid0-ban.
Másolási seb. nagy fileoknál 100-120MB/s, és tartja is, nem nagyon ingadozik. Raptoroknál hasonló, annyi hogyha azokra megy az adat akkor kb. 140MB/s -el nyelik az adatot. Kis fileoknál kb 50-60MB/s re lehet számítani.
Ami fontos a rendszer sokkal de sokkal dinamikusabb lett. Alaplapi vezérlőnél ha megy másolás, és valamit ráindítasz, akkor ugye megáll minden. Itt azért dinamikusabban működik ez, ugye van 128MB cache. Ha mondjuk rendezem a raptorokat Diskeeperrel, és ráindítok egy programot pl Photoshop, nem nagyon esik kétségbe.
Ami fontos a sűrű töredezettségmentesítés. Nem okáig tart, 64MB-os részletekben dobálja a file-okat.
Amit esetleg javasolok, hogy azért nézz szét más gyártóknál, mai fejjel én már nem ezt a terméket venném. Közben találtam egy másik kártyát, azon van fix 128MB ram és még lehet rátenni. Tesztek szerint a cache sokat jelent, mármint a mérete. Majd megkeresem és berakom a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest