- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-=RelakS=- #8474 üzenetére
Hát konkrétan nálunk ami nem laptop abban minden asztali gépben RAID 1 van. Az új cégemnél is így van.
Amit te emlegetsz az inkább kis és középvállalat... Én a céges cuccok tárolókon vannak általában.
A RAID 5 öt ma minden alaplap tudja. Persze nem összekeverendő a 100.000 RAID kártyával. Annak van saját procija meg saját memje, míg az alaplap a gép prociját használja.
Legalábbis amit kaptam szervereket, azokban 6 vinyó van, RAID0 a rendszernek két vinyóval, RAID5 az adatoknak 3 vinyóval, meg egy hot spare gáz esetére.
Ez meglep inkább RAID 1 re számítottam volna a rendszernek, ahol én dolgoztam mindenütt azokról bootolt a gép.Amúgy is a RAID nem biztonsági mentésre való, arra inkább szalagos háttértár, vagy olyan lemezes tár, amiből eltávolítják a lemezt megőrzésre (ugye villámcsapás, ilyesmi...)
Ezzel is egyetértünk de azért kész röhej, hogy egy gép kiesik mondjuk winyóhiba miatt. Ezért inkább akkor már RAID 1 és amíg mindkét winyó vagy más hardver ki nem esik addig nincs gond.
Ami igazán fontos az meg menjen clusterben. De azok alatt is RAID 1-et rakunk. -
válasz
-=RelakS=- #8472 üzenetére
Ugye a RAID 1-nek a lényege, hogy mindig minden adat két példányban van meg. Ez cégeknél elengedhetetlen a fontos adatoknak. Nekünk asztali gépeknél is jó dolog szokott lenni. Persze ehhez ki kell nőni a "széjjeltuningolom a gépet mert az jó" betegséget és kell egy stabil operációs rendszer, esetleg egy szünetmentes. Szóval minimalizálni kell a "nem rendes leállások" számát. Ha ez nincs akkor csak a baj van belőle, egyfolytában szinkronizálás, nagy winyó esetén ez irdatlan sok ideig eltart.
Az időnkénti mentésre ott a backup szoftver. Ahogy te is írod, csak a változást menti.
Mondjuk egy jó RAID kártya tudná ezt a funkciót is, de annak jó borsos ára van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged