Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yodamest #8102 üzenetére
Tehát ha egy RAID1-en belül formázást hajtok végre akkor az kihat külön külön a winyókra?
Igen mindkettőn ott lesz
magyarán ott lesz a megformázott partíció mind a két winyón külön-külön vagy
Igen
elvész ha szétbontom a RAID-et?
Hát általánosan az egész adatmennyiség elvész ha szétbontod a RAID tömböt.
Az alaplapi RAID ahhoz az 1 DB alaplaphoz van. Ha szétbontod és másba rakod akkor nem fogja látni, hogy mi van rajta. Itt ott van rá lehetőség, hogy ne vesszen el de én még működő példát asztali környezetben nem láttam. -
válasz
Yodamest #8100 üzenetére
Helló
Az első kérdésre a válasz Igen a winyón ott lesznek az adataid, sőt ha teszel bele másik winyót akkor újraépül a RAID tömb. Magyarul újra meglesz mindkettőn.
2 lemezből álló RAID1-es tömböt partícionálok, akkor a raid megszüntetése után a létrehozott partíció ott lesz mind a 2 lemezen?
Erre szerintem a válasz nem de nem vagyok 100%. Az alaplap másként írja a winyókat így ha egy raidben lévő winyót simán rákötsz raid nélkül a gép nem fogja látni az adatokat.
Viszont ha mondjuk win7 el csinálnád a raidet, // vagy linux // azok megtartják a partíciókat és ha egy raid nélküli gépbe rakod a winyot az is látni fogja az adatokat.SZVSZ én inkább az oprendszerre bízom a raid 1et, mert lehet alaplapot is cserélni ebben az esetben. Ha raidchip végzi akkor alaplapcserekor újra kell csinálni a raidet.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged