Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUfantom

őstag

válasz MongolZ #8060 üzenetére

A vírust azt értem (bár erre nagyon ügyelek, amióta egy legyalulta a gépemet szűk 15 éve...), de ha csak a tápegység megy tönkre, akkor elvileg a két meghajtó tovább használható más gépben, akár külön-külön is, nem?

A Télapó mindig hoz valamit ha jön és jó gyerek voltál.
    A tápegység az "reverse télapó" vagy "negált télapó". Az mindig visz valamit magával. PL: kollégának a tápja elvitte magával az alaplapot, a 3 winyóból kettőt meg a 4 ram modulból 1 et. Nem is beszélve, hogy kölcsön táp illetve mindent egyesével kipróbálgatni barátok gépében, hogy ugye működik...

Ezen a felhős tároláson sokat gondolkodtam, végül úgy döntöttem, hogy nagyon ellenséges vagyok és inkább megtartom az adataimat magamnak. Lehet butaság, de most így érzem "biztosnak" - szerintem ez talán elvi kérdés. Továbbá az is szempont, hogy a képeink méretei 3-10 MB között szórnak, na most 10 MB letöltése az én netemmel közel 3 mp... Viszont igaz, hogy akárhonnan elérhetőek.
    Nézd van most pl most friss az a vírus ami az első 20000 talált jpg jpeg képet elküldi egy szervernek. Illetve ha már a googleban sem bízhatunk akkor tényleg mind1. A sok családi fotó általában neked érték másnak semmit sem ér. Mondjuk facebookos képek Amerikában válási perekben nagy előszeretettel használják, főleg pénz elosztásakor. 10MBos kép. Kell egy gyerek arca 10MP-en, ugye valami nagyon pro géped van... :)

• brd

nagyúr

válasz MongolZ #8060 üzenetére

XP-nél arra kell figyelned, hogy alapból nem támogatja a RAID1-et, rendszerfile-okat kell hozzá hexeditálni, hogy lehessen, ill. ez ma már talán nem akkora gond, de ha valamilyen frissítés frissíti a hexeditált file-okat, akkor megint meg kell tenni, ráadásul, ha a rendszer van a RAID1-en, akkor az is előfordulhat, hogy a frissítés után nem indul el, ezért másik OS alól kell újraszerkeszteni a file-okat.

• HUfantom

őstag

válasz MongolZ #8058 üzenetére

Átnéztem a alaplap doksiját és tényleg nincs a gépben RAID kontroller....

Ha RAID 1et szeretnél akkor vagy tényleg veszel egy olyan kártyát, vagy megoldod windows-al szoftveresen. A raid 1 faék egyszerű konstrukció XP és a 7es is tudja. Sebességben szerintem igen apró a különbség. Én inkább a pénzt spórolnám és hagynám, hogy a windows csinálja a RAID-et.

Viszont ugye tudod, hogy ez csak az ellen véd amikor az egyik winyó tönkremegy. Ha mondjuk meghal a gépben a táp vagy alaplap kapsz egy vírust akkor elveszhetnek az adatok.
    Én is a családi fotóknak keresgéltem megoldást, ha netán az egész gép meghal. És találtam a Google-t pontosabban a picasa-t. Havi 2.5 dollárért / ami ugye vicc ár / kapok képek tárolására 26GB-ot. Asszem van még két nagyobb csomag, de hát az nekem már sok. / update:megnéztem 100GB/5dollár 200/10dolcsi ,de 16 Terrabyte-ig lehet bővíteni :) /
    Szóval a képek a Google felhőjében vannak. Ha ott bajuk esik, akkor vége a világnak és nem képek miatt fogunk siránkozni. Így levelek, névjegyek, képek minden ami fontos a google-re bíztam, ők tudnak rá vigyázni...

Én ezt néztem ki. Amivel nem vagyok tisztában: Ez vajon bootolható? A 4 port azt jelenti, hogy később rácsatlakoztathatok még 2 meghajtót külön RAID 1 tömbként (csak ezért választanék 4 portosat 2 portos helyett)?
    Hát annak a kártyának is van BIOS-a és majd ha belépsz ott be lehet állítani, hogy mit akarsz. Ha berakod lennie kell majd a bootolható eszközök között olyan opciónak ami a kártyát takarja majd.

Új hozzászólás Aktív témák